Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ekkora gond, hogy 3....

Miért ekkora gond, hogy 3. babát szeretnék?

Figyelt kérdés

Mindenkitől csak azt kapom, minek 3., meg hogy fogom iskoláztatni őket...

Itt mindenki úgy vállalt 3-4 gyereket, hogy gazdag és tudja nekik finanszírozni az egyetemet?Nem vagyunk szegények, átlagos a jövedelmünk de mindenki azt mondja a mai világba minek?A nagyszülők sem akarják...pedig én azt hittem egy nagyszülő annál boldogabb minél több unoka van.Tényleg ennyivel nehezebb 3-al mint 2-vel? Nekem 2 fiam van de annyira vágyom egy kislányra:( tudom nem biztos hogy az lenne...de ők már ovisok és annyira hiányzik egy picike:(Egy éve mentem vissza dolgozni, de mindennap azt érzem itthon van a helyem a gyerekeimmel.

2-3-4 gyerekesek ti hogy élitek meg?Hogyan éltek?

Köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 11. 08:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Férjed szeretne harmadikat?
2014. aug. 11. 08:40
 2/21 anonim ***** válasza:
56%

Igen, három gyerek sokkal többe kerül, mint kettö.

Egy ÉRTELMES nagyszülö meg NEM annak örül, hogy minél TÖBB unokája van, hanem annak, hogy a meglévök NEM NÉLKÜLÖZNEK.

A gyerekek középiskolás kortól sokkal többe kerülnek, mint kisebbként. Ugyanis a taníttatás is igen drága, a kamaszok ruhatára is sokba kerül, elég gyakran kell új ruha-cipö nekik, ami már a méret miatt sokkal drágább, mint egy kisgyereké. Kell nekik zsebpénz, szórakozásra is valamennyi, stb.

Egy óvodás-kisiskolás költsége legfeljebb egynegyede-egyötöde a kamaszénak.

Az egyetemröl meg jobb nem beszélni, mert még az "ingyenes" is igencsak költséges: lakbér (vagy albérlet, vagy kollégium), tankönyvek, stb havonta az otthon rájutó kötségeknek legalább a duplája vagy háromszorosa.

Örülj, hogy van két gyereked, és öket próbáld meg rendesen felnevelni, mert még igy is elöfordulhat, hogy pár év múlva rájuk sem lesz elég a jelenlegi jövedelmed.

Az meg, hogy AZÉRT szülni még egyett, mert "úgy érzed, otthon a helyed" enyhén szólva is igen felelötlen dolog.

2014. aug. 11. 08:42
 3/21 anonim ***** válasza:
60%
Hasonlóan érzek. Nekem egy kislányom és egy kisfiam van. Szeretnék egy 3. babát, mindig is 3-at szerettem volna. De ugyanezt kapom én is. Főleg nagyszülőktől. " ők azt már nem fogják bírni....". Hogy mi közük van hozzá? Szerintem, ha én végül úgy döntök, nem fog érdekelni ki mit mond. Lesz még egy baba ;)
2014. aug. 11. 08:44
 4/21 anonim ***** válasza:
67%
Kedvesek ezek a hozzászólások... Ezek szerint a gyerekeit mindenki pénzben méri? Szerintem mindig az anya és az apa dolga eldönteni mit is szeretnének, és mi az amit elbírnak.
2014. aug. 11. 08:46
 5/21 anonim ***** válasza:
93%

Nekünk is két Fiúcskánk van. Titokban én is vágyom egy csajszira,de az eszem azt diktálja,hogy maradnak ketten tesók. (bár a kisebb még csak 6 hós és nem rendeződött még a napirend,alvás,miegyebek)

Férjem már most feszegeti a témát,nagyszülők nálunk se lennének elájulva...

2014. aug. 11. 08:47
 6/21 anonim ***** válasza:
63%

4. " Ezek szerint a gyerekeit mindenki pénzben méri? Szerintem mindig az anya és az apa dolga eldönteni mit is szeretnének, és mi az amit elbírnak.2

Neked viszont KOMOLY szövegértelmezési problémád van!

NEM azt írta egyik sem, hogy a gyereket pénzben mérjék, HANEM hogy most - kicsinek - közel sem kerül annyiba egy gyerek, mint kamaszként vagy egyetemistaként és a kérdezö - meg még rengeteg másik szülö (többek köt te is) nem tudja, hogy AKKOR ténylegesen mennyivel többet kell kiadni rá.

Az igen felelötlen hozzáállás, hogy szerinted most el tudsz 3-4 kisgyereket tartani, akkor miért ne, és amikor nagyobbak, akkor derül ki, hogy mégsem bírják eltartani öket.

Az a gond, hogy a szülök többsége nem gondol erre és több ygereket vállal, mint amennyit elbírnak.

2014. aug. 11. 08:56
 7/21 A kérdező kommentje:

Igen...titokban apa is vágyik 3.ra, de nem meri mondani senkinek mert mindenki lehurrog minket. Nem azért akarok 3.at hogy ne kelljen dolgozni...1,5 éves volt a fiam mikor vissza mentem...azóta is bánom:(

Mindig is dolgoztam, sosem volt büdös a munka...sőt gyereket viszont sosem akartam, de most úgy érzem ez az életem értelme, feladata, sőt 2 pici és munka mellett még suliba is jártam tehát nem vagyok elkényelmesedett otthon ülő anyuka(bár ilyen szerintem nincs is).

Arra lettem volna kíváncsi hogy akik 3-4 gyereket vállaltak azok annyira jól állnak?Mert mindenki csak azt mondja, hogy mi lesz később?Minket is egyedül nevelt anyukám (egy tesóm van) nagyon nehéz volt neki/nekünk...

2014. aug. 11. 09:09
 8/21 anonim válasza:
56%

"Minket is egyedül nevelt anyukám (egy tesóm van) nagyon nehéz volt neki/nekünk..."

Most írtad, hogy mennyire nehéz volt,akkor nem értem a kérdésed?!

Tényleg nem könnyű 3 gyereket eltartani. És nem, nem csak azok vállalnak ennyi gyereket, akik jól állnak, hanem azok is akik nem. A különbség csak annyi, hogy milyen lesz a gyerek élete. Ha úgy érzed, hogy a mostani jövedelemmel el tudnál tartani (később) 3 egyetemista gyereket, akkor vállaljatok nyugodtan, de ha nem (és gondolom még kettőt is alig), akkor nem biztos, hogy önzőnek kellene lenned, mert ez önzőség, hogy te babázni akarsz, meg otthon van a helyed szerinted, de pénz meg nincs elég.

2014. aug. 11. 10:25
 9/21 anonim ***** válasza:
46%

"Egy éve mentem vissza dolgozni, de mindennap azt érzem itthon van a helyem a gyerekeimmel."

Jah, értem. Te csak azért szeretnél harmadikat, h ne kelljen dolgozni, h otthon maradhass. Hát így nem csoda, ha nem túl lelkesek.

2014. aug. 11. 11:02
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

Az anyósom vállalt úgy 3 gyereket, hogy az első autista lett és nem is volt túl sok pénzük. Végül egyikük sem akart egyetemre menni, inkább okj-ztak, meg is éltek. Lehet, hogy nem volt hiperszuper okostelefonjuk, de kajára, ruhára, iskolai dolgokra megvolt a pénz, és a legfontosabb; a szeretet is megvolt/megvan a családban.

Szerintem nem is a szülő feladata teljes egészében finanszírozni az egyetemet. A szülő saját döntése, megbeszélheti a gyerekével, hogy csak x pénzösszeggel tud hozzájárulni, a többit keresse meg ő. Használt holmikat vegyél a gyerekeknek amiből lehet, nem kell lányszoba, ha az lesz meg pink ruhák. Jó a fiúktól örökölt ruhák meg játékok is. Kezdj el turkálózni, ha új ruhák kellenek majd, nagyon jó cuccokat találni ott, én annak ellenére, hogy tudnék drágán ruhát venni, ruriba is gyakran járok. Ha van kertetek, neked kertészkedési tehetséged, és szivattyúzzátok a vizet, vagy nem kell sokat a vízért fizetni, akkor drágább gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket is termeszthetsz, esetleg baromfiudvart is csinàlhatsz, de hagyd a csirkéket sok füvet enni, meg a zöldségpucolványokat nekik add, mert szeretik és annál kevesebb tápot kell nekik adni. A kakasokat levághatod levesbe, pörköltbe, a tyúkok meg majd tojnak elég tojást. Ha nagy csirkehúskedvelők vagytok, olyan fajtát szeretnétek, ami gyakran kotlik, kisebb, de sokkal finomabb a húsa, akkor a japán csirkéket ajánlom. Ha szeretitek a tojássárgáját, a pulyka tojásában hatalmas a sárgája, ha meg sok húst szeretnétek, meg nagy tojásokat és okos, aranyos baromfikat, akkor a libákat ajánlom a figyelmedbe. Ezzel is tudsz pénzt spórolni, ha ügyesen félreteszed s zöldségpicolvànyt, elkéred a szomszédokér

2014. aug. 11. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!