Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ekkora gond a hálapénz?

Miért ekkora gond a hálapénz?

Figyelt kérdés
Sok kérdésnél van,hogy nem érdemli meg a doki stb. Én elfogadom,hogy valaki így gondolja, de miért kell megszólni azt, aki meg nem? Ez nem olyan magánügy, mint pl. a szoptatsz-e vagy nem dolog?
2012. dec. 15. 13:23
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
100%
A hálapénz még önmagában nem is lenne gond, csak sajnos nagyon sok orvos már el is várja. Ha azt akarod hogy az orvos emberszámba vegyen akkor sajnos fizetni kell.
2012. dec. 15. 13:29
 2/22 A kérdező kommentje:

Köszi!

De én azt nem értem,hogy ha valaki nem akar ezért fizetni, akkor szül az ügyeletesnél. Neki nem kell adni. Nyilván előre az ügyeletes sem fogja tudni,hogy kap-e majd valamit a szülés után!

2012. dec. 15. 13:32
 3/22 anonim válasza:
100%
Persze, vannak normális ügyeletes dokik is. De szerintem sokan úgy gondolják hogy olyan orvosnál szülnek akiben megbíznak , és akit már ismernek.
2012. dec. 15. 13:36
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem ebben az egész hálapénz dologban az szomorít el, hogy egyes orvosok előre kikötik, hogy x összegért vállalják el a szülést, vagy hogy nála ennyi és ennyi egy szülés. Én az ilyet nem tartom "orvosnak"! Az én fogadott orvosom soha nem mondott összeget, és szülés után is alig akarta elfogadni a pénzt, pedig nem adtunk csak 40.000 Ft-ot.
2012. dec. 15. 13:42
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az enyém sem kötötte ki! Annyira nekem sem szimpatikus, ha előre megmondja, bár ha azt vesszük, hogy az is egy szolgáltatás....

2012. dec. 15. 13:47
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Persze, magánügy lenne, hogy adsz -e hálapénzt vagy sem! De aki ide ezzel kapcsolatban kérdést ír ki, az már nem kezeli magánügyként, sőt mivel mások véleményére kíváncsi a kérdésben, így esélyes, hogy kap olyan választ is, amiben "megszólják" őt, hogy adott. Amúgy ezen az oldalon semmilyen téma nem magánügy, elképzelhetetlen, hogy mindenki tiszteletben tartsa a határokat, főleg, hogy rengeteg a provokáló jellegű kérdés/válasz.

Mivel nem erre vonatkozott a kérdésed, abba nem mennék bele, mi a személyes véleményem a hálapénz-rendszerről.

2012. dec. 15. 14:14
 7/22 anonim ***** válasza:

Eleve úgy választottam orvost, hogy tudtam, nem mond előre tarifát. Nagyon nem szimpatikus, aki előre mond összeget, azt sem tudva, mi lesz.

Az orvosomnaku tólag adtam, mert úgy éreztem, megérdemli. DE annyit amennyit tudtam és godoltam.

2012. dec. 15. 14:31
 8/22 anonim ***** válasza:

Nekem azzal sincs bajom, ha előre mondd tarifát. Mondjuk az enyém sem mondott.

Szerintem a szülészeknek adott hálapénz egy teljesen más kategória. Ezzel azt fizeti meg az ember, hogy hajlandó éjjel is bejönni, hogy az orvosa nem ihat meg egy pohár bort, mert bármikor hívhatja szülni...stb. Ezért nem izgat az se, ha egyes orvosok megmondják, hogy ezt mennyiért vállalják.

Akinek meg ez a plusz nem fontos, az tud ügyeletesnél szülni.

2012. dec. 15. 14:53
 9/22 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az a nevetséges, hogy egy rakás nő azt várja, hogy a doki ingyen nézegesse.

A TB-ben az van benne, hogy az éppen ügyeletes doki ellát, megnéz, levezeti a szülésed.

Ha neked nem felel meg az a doki, aki éppen ott van, hanem kifejezetten szeretnél vkit felkérni, akkor nehogy már azt várja el az ember, hogy majd ingyen csinálja...

A dokinak plusz erőfeszítés, idő, energia stb. az, hogy a kismamával foglalkozik, bemegy akkor is a szüléséhez, ha épp nem ügyel és lenne jobb dolga is.

Ez egy SZOLGÁLTATÁS, amit igen is meg kell fizetni. Sőt, szerintem az a gáz, hogy nem legális dolog a dokinak pénzt kérnie. Miért nem?

Mások talán ingyen vállalnak pluszmunkát?

Ha nem akar vki fizetni, akkor ott az ügyeletes orvos, szüljön annál.

2012. dec. 15. 14:54
 10/22 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem, miért nem mindegy az embereknek...

Engem megnyugtatott a tudat, hogy bármikor indul a szülés, az én dokim ott lesz.

Előre mondott tarifát (magánrendelés 10-szerese), nekem ezzel sincs bajom, sőt, szeretem tudni, hogy mennyi az annyi.

Viszont azt is elmondta, hogy bármikor, akár a karácsonyi vacsora mellől is feláll, ha kell, sosem iszik egy kortyot sem...

Szóval ha így nézzük, ez gyakorlatilag rendelkezésre állási díj, ennyi, se több, se kevesebb!

Szerintem inkább az a gáz, aki fizet a dokijának havonta, "felfogadja", az meg elutazik nyaralni, és nem dugja oda a képét!!!! Nah, az a gáz!!!

2012. dec. 15. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!