Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ekkora gond a hálapénz?

Miért ekkora gond a hálapénz?

Figyelt kérdés
Sok kérdésnél van,hogy nem érdemli meg a doki stb. Én elfogadom,hogy valaki így gondolja, de miért kell megszólni azt, aki meg nem? Ez nem olyan magánügy, mint pl. a szoptatsz-e vagy nem dolog?
2012. dec. 15. 13:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem meg NEM KELL MEGFIZETNI!!! Mindenki annyit adjon amennyit tud, ha akar. Ha valakinek nincs fogadott dokija akkor az SZtk-ba kell menj rendelésre és az ingyen van, és ügyeletesnél szülsz, de ha van dokid akkor meg a rendelésén kifizeted a vizsgálat árát, (nekem 11.000 Ft/alkalom) és van amikor 1 perc alatt meg van és én igen is felháborítónak tartom azt, hogy kikéri magának, hogy nála mennyi a szülés, mert akkor az én dokimnál (ahogy olvasom itt a hozzászólásokat hasonló kérdésben) 110.000 Ft lenne egy szülés, és nem kell sajnálni őket, mert nem én vagyok az egyetlen aki hozzá jár. Én már csak este fél 8-ra kapok időpontot mindig és az első fiamnál 2-en voltunk akik egyszerre szültünk, mindkettőnknek ő volt a fogadott dokija.
2012. dec. 15. 17:36
 12/22 anonim ***** válasza:

De nem érted meg, hogy ez egy szolgáltatás?

Ha neked nem felel meg az SZTK-s doki, akkor fizessél!!!

Tegyük fel, hogy angol tanár vagy, és vállalsz különórát. Azt mondod a diáknak, hogy "adjál amennyit akarsz"??

Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

2012. dec. 15. 17:58
 13/22 anonim ***** válasza:
Hát, azért a kettő között óriási különbség van!!! Nem tudom, hogy nézted e a tv-t 1-2 éve, pontosan nem tudom mikor. A dokiknak TILOS pénzt kérni szülésért!!! De lehet, hogy te kapsz számlát??? Ha igen, akkor semmi probléma. Van aki ad.
2012. dec. 15. 20:28
 14/22 anonim ***** válasza:
55%

Tudom, hogy nem legális. Ezért is nem értem, hogy miért is nem legális.

Te vajon kaptál valaha számlát mondjuk a kozmetikustól? A fodrásztól? A különóráért a tanártól? Mert én bizony még egyetlen egy alkalommal sem.

És igen is lehet párhuzamot vonni. Mindkettő szolgáltatás, amit nem lehet ingyen elvárni! Szerintem te sem dolgozol ingyen, nem értem mástól miért várod el.

(Teszem hozzá, azzal azért én sem értek egyet, hogy 100 ezreket elkérnek egy szülésért, mert véleményem szerint az "enyhe" túlzás. De teljesen jogos, hogy pénzbe kerül, még akkor is, ha nem legális.)

Még egyszer mondom, az alapellátásban az van benne, hogy ellátnak. Nem az, hogy te választod ki, hogy ki menjen be hozzád a szabadidejében szülést vezetni!

Szerintem igen is az lenne a jogod, ha az ügyeletesnél szülsz, akkor az ingyen van, ha nem felel meg, és neked másik doki kell, akkor meg fizesd meg az árát.

2012. dec. 15. 20:52
 15/22 anonim ***** válasza:
Oké, de akkor MONDOM, adjon róla számlát!!! Bizony nekem a fodrászom ad számlát, más kérdés, hogy kidobom a kukába, kozmetikushoz nem járok mert megcsinálom magamnak meg a körmeimet is mert műkörmös is vagyok és én mindenkinek adok számlát! A másik, hogy engem is az idegesít, hogy kikéri magának egy doki, hogy ennyi... na de ha kikéri akkor adjon is érte valamit! Mert sajna ha bejön szabadnapján, ha nem, akkor sem csinál semmit egy sima szülésnél, csak a szülésznő dolgozik. Más kérdés a császár. És igenis illegális dolgot művel az aki kikéri magának. Úgy is adnak a kismamák nekik, én is adtam az enyémnek, de nem 100.000-et. az már durva.
2012. dec. 15. 21:16
 16/22 anonim ***** válasza:

"Oké, de akkor MONDOM, adjon róla számlát!!!"

De nem érted, hogy nem adhat számlát, mert nem is legális?

Ezért mondom, hogy normálisan szabályozni kellene!

2012. dec. 15. 21:26
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi!

Részben én is úgy gondolom,hogy ez egy szolgáltatás.

Ha én felkérem a szülésre, és vállalja, akkor abban benne van,hogy ha nekem mondjuk Isten ne adja dec. 24-én este indul be a szülésem,akkor is bejön!

Ahogy az is, hogy felhívhatom bármikor, akár éjjel is ha baj van! Nyilván ez mind egyfajta szolgáltatás.

Bár az nekem sem tetszik, amikor 100 ezrekkel dobálóznak!

2012. dec. 16. 06:13
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

Én úgy gondolom, ha magándokihoz jársz, és felkéred a szülésre, az nem gond, hiszen előre tudtad, vállaltad, tényleg egy szolgáltatásért fizetsz (az más kérdés, hogy kapsz róla számlát vagy sem, az már az APEH-re tartozik, te úgy sem tudod elszámolni sehol).

Viszont, ha ügyeletesnél szülsz és elvárja, hogy adjál neki, az már gond.

Amikor az elsőmet szültem, ügyeletesnél voltam, se előtte, se utána nem látott, nem volt vizeten, semmi, nem is volt lehetőségem, hogy adjak neki valamit (max. 10.000-t adtam volna, több nem volt). Viszont volt ott olyan doki, amikor hazaengedtek (előtte párszor vizitelt nálam, de igazi érdeklődés nem volt az állapotom után) dörzsölgetve a zsebét megjegyezte, hogy x napon menjek hozzá varratszedésre, bejelentkezéskor mondjam, hogy Ő vár, rendes sztk-s rendelésen. A zárójelentést már más adta ki (főorvos), mondom neki, hogy tudom, vissza kell jönni varratszedésre, erre Ő, hogy azt meg minek, hiszen rögtön kiszedi nekem, megtette, nem célozgatott, nem várt el semmit. Szóval itt a gond, hogy amikor rendes fizetett munkaidőben kér/vár el még plusz pénzt. Nem amikor te vállalod, vagy akarsz pénzt adni.

Az árakkal pedig előre tisztában kell lenni, nehogy utána legyen sértődés. Ha vállaltad a drágább rendelést, akkor a drágább szüléssel is tisztában kell lenni. Ha nincs rá keret, mást kell keresni.

2012. dec. 16. 13:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem a hálapénzzel van a baj, hanem a mértékével. Túlzottan el lettek kapatva vele az orvosok, gondolom ha szülésnél egy 5000-est dugnál a zsebébe körberöhögne. Na itt a gond, nem a hálapénzzel. Meg azzal, hogy ezt még el is várják már - tisztelet a kivételnek. Ennyi erővel a kőműves is megérdemelné a hálapénzt, mert végül is csak a házad építette fel, a tanár is mert oktatja a sok gyereket, a patikus is mert gyógyszert ad ki. Ennyi erővel elég sok mindenkinek lehetne adni aki felelősségteljes munkát végez. Én pl nem adok még az orvosnak sem. Keres ő eleget, minek tömjem a zsebét.
2012. dec. 17. 12:14
 20/22 anonim ***** válasza:

Mert aztán rínak hogy pénz nélkül nem lehet semmit elérni az egészségügyben.

Dokinak ez a munkája ,az hogy egy szülésért az Én egyhavi fizumat kérje ,nonszensz.

Magándoki magán rendelése rendben van,szülésnél ha behívják külön van egy díjja ,de nem 100 - 120 000 Ft !!!

És igen a kismamák cseszik el ,hogy hamis biztonságérzetet akarnak .

2012. dec. 17. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!