4,5 éves éjjelre nem szobatiszta (ágytiszta). Tapasztalatok? Nagy gond? Mit csináljak?
Én valahol azt olvastam, hogy nem jó dolog őket felkölteni, vagy akár altatva megpisiltatni éjjel. HOgy miért arra sajnos nem emlékszek.
Mindenesetre mielőtt felkel nézd meg, hogy még javában alszik és már pisis e a pelus, mert lehet, hogy mikor ébredezik akkor engedi be mindet.
Remélhetőleg utóbbi, és ha igen, akkor csak oda kell figyelni, hogy ott legyél mikor ébredezik, és máris szólni, hogy tartsa, és hozni a bilit, vagy menni wc-re.
Ha több mint egy éve szobatiszta, akkor hamarosan várható az ágytisztaság is (kb. egy év normális a kettő között).
Az én kislányom 2,5 évesen lett szobatiszta, 3,5 fél évesen ágytiszta. Amikor már 1-2 hétig folyamatosan száraz volt a pelus, akkor elhagytuk. Utána előfordultak még néha balesetek, de egyre ritkábban.
Azért azzal kalkulálj, hogy rövidebb időszakokra visszaeshet, úgyhogy legyen alatta gumilepedő. A kislányom pl. a héten kétszer is bepisilt éjjel, pedig már 6 éves...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Próbáltuk már levenni róla éjjelre, azt is hogy éjfél körül felébresztettük pisilni. De hajnali 3-4 óra körül mindig bepisilt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!