Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ítélik el a fiatal...

Miért ítélik el a fiatal anyákat, ha adott minden a gyerekvállaláshoz?

Figyelt kérdés

A 18 év alatti anyukákra gondolok.

Ha van egy biztos kapcsolat, anyagiak és segítség az iskola befejezéséhez akkor miért ellenzi mindenki?

És természetesen, ha elég érettek hozzá.

2014. márc. 27. 15:43
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
33%
Engem is elfog itelni a tarsadalom. Fiatal vagyok terhes lettem. Leultem a szuleimmel es a parommal, megbeszelni a dolgokat. Edesapam rogton kerdezte, hogy hogy fogom birni azt, ahogyan emiatt ram neznek majd az emberek. Nem szulok nyakara szulok, elkoltoztem otthonrol paromhoz, sot sajnos eleg messzire mentem emiatt.
2014. márc. 27. 16:03
 12/57 anonim ***** válasza:
35%
maximálisan felháborítanak a válaszok.17 évesen terhes lettem 18 évesen megszültem(17 évesen már külön laktunk).volt félretett pénzem is,nem kevés.az hogy nem saját házba szültem más tészta.hány ilyen család van?tisztességgel,becsülettel neveljük őt,mindenre van pénz.a félretettből is van.és tudom ha elhagyna az apja amire nem látok sok esélyt nem vágná ezeket az arcomba..miért kell mindenkiről ezt feltételezni?bocs hogy nem 35-40 éves vén fejjel szültem
2014. márc. 27. 16:16
 13/57 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert még gyerek részben egy 18 éves,se munkája,se végzettsége talán érettségije van de ugye egy ennél fiatalabbnak még az se,se sok élettapasztalata,se stabil párkapcsolata.Ép eszű tizenéves direkt nem esik teherbe az tuti.Sok különbség van aközött is ha valaki 20-22 éves mint ha valaki 16-18,pl testi,szellemi érettség,fejlettség.
2014. márc. 27. 16:19
 14/57 zabmester ***** válasza:
100%

Hogy mások hogyan és miért ítélkeznek, azt nem tudom, viszont hogy miért nem ideális, arra azért van pár "tippem". Például azért, mert hiába, hogy valaki érett, vagy komolyabb típus, de a tinédzser még nem felnőtt, igaz, már nem is egészen gyerek. Fontos fejlődési szakasz maradhat ki így az életéből, aminek esetleg csak sokkal később fogja érezni a hiányát, nem azonnal, vagy nem 2-3 éven belül. És innentől kezdve már nem lehet azt mondani, hogy "minden" adott a gyerekvállaláshoz, hiszen egyáltalán nem adott a szükséges élettapasztalat és a megfelelően lezárult gyerekkor.

Ettől még lehet belőle jó anya és szeretheti nagyon a gyerekét, de a saját dolgát nagyon megnehezíti az anyuka, ami hosszú távon kihathat a gyerekre is.

Valószínűleg ezért nem helyeslik általában véve. Ez épp olyan, mint hogy azt sem helyeselné senki, hogy egy 15-16 éves lány elmenjen főállásban dolgozni, mert annak sincs még itt az ideje, neki még az lenne a dolga, hogy tanuljon, szórakozzon, barátkozzon, hobbija legyen, és nem az, hogy napi 8 órában pénzt keressen, mivel még nem egészen felnőtt. Gyerek mellett még ennél is nagyobb felelősség lesz rajta, és ennél is kevesebb ideje lesz saját magára, a saját érdeklődésére, a személyiségének kialakítására, ami kamaszkorban még bőven alakulóban van. Egyszerűen nem jó az, ha valaki túl korán kényszerül teljes mértékben felnőtt szerepbe, mivel ennek egy hosszabb folyamatnak kéne lennie.

Ismét hangsúlyoznám, hogy ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy tizenéves ne tudná jól felnevelni a gyerekét, ha bizonyos körülmények adottak, és komolyan veszi a dolgot, de nagy valószínűséggel hátránya is származik majd a dologból, ha nem is azonnal mutatkozik ez meg. Ez nem ítélet a részemről, én egyszerűen sajnálom, ha valakinek egy ilyen szép, izgalmas és fontos korszak marad ki az életéből.

2014. márc. 27. 16:44
 15/57 A kérdező kommentje:

Nekem nem maradt ki a tinédzserkorom és a lányom mellett is tudok magamra időt szakitani.

Egyébként én még sosem hallottam ilyenről, hogy valaki megbánta volna, sőt..

Biztos vannak, de itt interneten is inkább a boldog fiatalon anyává váló nőkről olvasok.

Szerintem az az elítélendő, hogy a tinik drogoznak, isznak, részegen összefekszenek bárkivel.

Sok társasággal voltam már, de ritka volt az olyan aki még sosem próbálta a füvet vagy egyéb kábítószert. Néhányan detoxba kötöttek ki.

Úgy gondolom nem ilyennek kellene lennie a fiatal korosztálynak.

És félreértés ne essen nem arra célzok, hogy most a tinik vállaljanak gyereket.

2014. márc. 27. 17:05
 16/57 zabmester ***** válasza:
100%

Kérdező, nem tudom, hány éves vagy, de mint írtam, azért általában a negatív következmények nem pár éven belül mutatkoznak meg (jobb esetben), hanem akár 10-20 év múlva is. És nem is arról beszéltem, hogy valaki megbánja, ilyesmit a legtöbb nő nem mondana, még csak nem is gondolna, viszont az már egyáltalán nem ritka, hogy valaki akár 30 körül kezdi úgy érezni, hogy sok mindent nem próbált ki, amit szeretett volna, de sosem volt rá lehetősége.

Egyébként tudom, hogy sok a boldog tini anyuka, ebből a témából írtam a szakdolgozatomat, elég sok interjút készítettem az érintettekkel. Persze, hogy boldogok, ha ilyen idilli körülmények között élnek, hiszen egy gyerek születése azért általában örömteli dolog. Azok a lányok általában már kevésbé boldogok, akiket emiatt a családjuk kitagad, benneragadnak egy rossz kapcsolatban és egy nagyon rossz anyagi helyzetben, és kilátásuk sincs egy normális életre. És persze azok sem látják mindig ilyen fantasztikusnak a helyzetet, akik már jópár év távlatából tekintenek vissza az eseményekre, mondjuk már 10-20 év eltelt azóta, hogy az első babájuk megszületett. Mert ők azért sokszor sajnálják, hogy ez-az kimaradt.

Az egészséges tinédzserkor alatt meg nyilván nem azt értik a legtöbben, hogy valaki részegen fetreng egy parkban vagy egy diszkóban, de a saját ízlésének megfelelő szórakozás, a kötetlen programok, a tudás és az ismeretek bővítése, a kísérletezgetés bizony beletartozna ebbe a fejlődési fázisba. Ez van, erről kár vitatkozni, ettől még nem azt akarom belédsulykolni, hogy te igenis rosszul érzed magad a bőrödben, sőt, remélem, hogy úgy alakult az életed, ahogy szeretnéd.

2014. márc. 27. 17:14
 17/57 anonim ***** válasza:
100%

Hat naponta olvasok kerdeseket hogy 16 eves leitta magat elvesztette a szuzesseget 2x ment el benne a srac es vajon most terhes e... na ez a nem normalis.

Egyik osztalytarsam jatszott a tuzzel.. nem vedeztek... figyelmeztettem hogy ne legyen buta hisz semmi sem adott hogy gyereket vallaljon.. terhes lett, tudatosan terveztek a gyereket es most megy abortuszra...na az ilyet itelem el..

Egy korabban valaszolo kismama

2014. márc. 27. 17:16
 18/57 A kérdező kommentje:

#16.

Értem amúgy miről beszélsz. Azt is tudom, hogy a felelőtlen tini anyukák többségben vannak, úgy 90%-al. Nekem csak az az elszomorító, hogy a többi 10% is egy kalap alá van velük véve.

Pedig vannak kivételek.

2014. márc. 27. 17:22
 19/57 anonim ***** válasza:
68%
12-es vagyok.nekem egy kiszakadt óvszer és egy időben bevett esemény utáni mellett fogant meg.nekem is mindenki azt mondja hogy nem éltem..hetente jártam discoba,házibuliba 17.életévem elején kezdtem lenyugodni,végén estem teherbe.és nem érzem úgy hogy kimaradnék valamiből.annak a gyereknek apja is van,és ha teszem azt el akarok menni kicsit barátnőimmel fagyizni stb,rábízom az apjára arra a 2-3 órára.egy gyerek nem elvesz,ezt kéne sokaknak felfogni.mellette is el lehet járni szórakozni,persdze módjával.
2014. márc. 27. 17:31
 20/57 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem ilyen 20-22évesekre gondolsz, akk még tanulnak stb.

18 év alatt ?

Mégis mi adott? Érettségi? Nem. Munka? Max vmi árufeltöltés.

Kapcsolat? Najó, azért akivel 18évesen halálosan szerelmes vagy, nem biztos, hogy ő lesz a párod örökre.

Egy 18 év alatti miért akar szülni? Miért nem akar továbbtanulni előbb és dolgozni kicsit? És igen ÉLNI, nem dugni mindenkivel, hanem csak úgy fialaon elmenni egy fesztiválra barátokkal, elmenni ide-oda és nem azon aggódni, hogy jaj mi van otthon a gyerekkel! Képezni magát, dolgozni, felnőttnek lenni, mert egy gyerektől még nem leszel az

2014. márc. 27. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!