Jó ötlet lenne egy ilyen gyerektábor a viselkedni nem tudó fiatal (korú) embereknek?
Lehet, hogy nem jó a kategória, de érdekel a téma.
Iskola illetve a szülő döntené el ennek szükségességét, és ha tetszik, ha nem a gyerek menne. PONT!
Mi lenne, ha létre hoznának egy agresszív, problémás, kezelhetetlen gyerekeknek szóló tábort, (akár iskolával egybekötve, hogy ne csak nyáron lehessen megemberelni a mai kamaszokat, fiatalokat és így az folyamatos lehetne), ami kicsit olyan, mint a katonai kiképzés, ami anno kötelező volt, hasonló feladatokkal, büntetésekkel, persze ki lehet venni pár formát, de maga az alap a fegyelem lenne.
Lehet, hogy most sokba kerülne, de súlyos balesetek, bűnözések is sokba vannak és ezek elkerülhetőek. Kórházi kezelés illetve egy ember börtönben eltartása is sok pénz.
És lehet, hogy 20 év múlva javulna a közbiztonság.
Vagy én gondolkodom furán?
25/N
Azért nem lenne olyan könnyű oda elküldeni egy gyereket, mert, ha a suliban jól viselkedik akkor valamit otthon csinálnak rosszul, ha otthon rossz.
Egy pszichológiai teszttel lehetne eldönthetővé tenni.
Itt igazából olyan gyerekekre gondoltam akik például már összetűzésbe kerültek a hatóságokkal vagy teljes mértékben bizonyítható az pl, hogy rendszeresen lop kaját egyik osztálytársától, zsarolja, mindennap elveszi a kajáját, erőszakoskodik, megszegik az iskola szabályzatát és hasonlók. És itt hiába nem látja be a szülő, hogy baj van a gyereknek akkor is menni kell.
Ha "véletlen" olyan gyerek kerül oda akivel semmi baj nem volt, akkor büntetést sem kapna, ha hiszen ott se lenne vele probléma. Azt meg észreveszik szerintem, ha nincs a gyerekkel probléma.
És nem csak pár hetes dologra gondoltam. Azért írtam a sulit, hogy akár évekig tartana ez, addig míg a a fiatal meg nem tanul valamiféle normális életszemléletet.
Egészen első osztálytól 8-ig de akár ilyen gimit is létre lehetne hozni, persze bent lakással.
Ezzel csak az a baj, hogy ha egy csomó problémás gyereket bepakolsz egy helyre, ott az is problémás lesz, aki úgymond "véletlen" került be, és amúgy nem lenne vele probléma. Csak nézd meg bármelyik javító intézetet vagy gyermekotthont. Egymást viszik bele a rosszba, a hül.yeségbe.
És nem vagyok benne biztos, hogy azok amiket te felhoztál példaként, olyan hatalmas problémák lennének. Régen is voltak olyanok akik lógtak iskolából, pedig jó tanulók voltak, és nem attól züllöttek el a gyerekek, hogy ellógta a 8. tesiórát.
A másik, hogy manapság visszaszólnak a gyerekek a tanárnak. Szerintem az se normális állapot, amikor a "gyereknek" (akár 16-18-20 évesnek is) semmi beleszólása sincs a felnőttek dolgába, és ha meg meri kérdőjelezni egy felnőtt döntését vagy kijelentését, akkor vége volt a világnak, és nem csak az iskolában kapta a büntetést, hanem otthon is. Figyelembe kéne venni, hogy a tanárok is emberek, és ők is tévedhetnek, akár mennyire próbálják az ellenkezőjét bemutatni. Itt természetesen nem arról a szituról beszélek, amikor a kis 8 éves barnagyerek elküldi a k. anyjába a tanárnőt, és utána még a tanárnőt veri meg a salád, hanem amikor a tanár egyszerűen inkompetens a munkájában, és a gyereken akarja levezetni a feszültséget, csak az nem hagyja magát. Mert nagyon sok ilyen van, ezt el kell ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!