Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most tényleg akkora hibát...

Most tényleg akkora hibát követtem volna el?

Figyelt kérdés

Ma volt nálam a barátnőm először a kicsi fiunk megszületése óta és teljesen kiakadt rajtam, hogy a 2 hónapos kisfiunkat nyugodtan ott merem hagyni a nappaliban (ott is van egy kiságya, hogy ne kelljen felszaladgálnom az emeletre érte mindig) a kutyákkal, amíg kiszaladok a konyhába egy pohár üdítőért neki (egybe van nyitva minden az alsó szinten tehát kényelmesen rálátok). Argentin dogjaink van, akiket nem fogok kizárni a lakásból, pláne nem télen. Nyugodt mind a két kutya és 1000 %-ig bízok bennük. A kiságyat még a pici születése előtt beraktuk a helyére és meg lett nekik tanítva, hogy nem ugrálhatnak fel rá (nem mintha amúgy ugrálósok lennének), nem boríthatják fel, sőt még hozzá se érhetnek nagyon és a picit is "bemutattuk" nekik amikor hazaértünk. Mindennap együtt sétálunk már a kicsivel és a kutyákkal, egyáltalán nem bántják a gyereket, sőt ha valaki már csak közelít a kisfiunkhoz akkor morognak rögtön. De ismerősök, rokonaik gyerekeit is elfogadják és soha még csak meg sem kaptak senkit, pedig már 4 és 5 évesek a kutyusok, behívhatóak bármi is történik, tehát jól neveltek, csak nagyok :)

Szerintetek is ekkora probléma lenne, hogy a 2 pihenő/alvó kutya mellett otthagyom a kiságyában a kisfiamat, aki szintén alszik, összesen 3 percre, bár látom őket, szem előtt vannak?!

2013. dec. 5. 15:48
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

A pici aludt, a kutyák is majdnem, akkor értünk vissza egy 3 órás sétáról Velük. A kiságy zárt max ha feláll a pici akkor fog kilógni bármilye is, de azt egy 2 hónapos picinél kétlem...

Nem alszanak velünk a kutyik, sőt a hálószobákba be se mehetnek, az emeletre is csak most mehetnek fel, hogy Nekik is nyugtuk legyen a picitől ha épp nyűgös, bár áldott jó baba.

Az argentin dogok pedig nem harci kutyák hanem vadászatra lettek kitenyésztve.

2013. dec. 5. 21:58
 22/24 anonim ***** válasza:
74%

most meg akarsz minket győzni? ez tök felesleges,a gyerek a tiéd,a kutyák is a tiéid,a döntés is a tiéd.

Szerintem ez felelőtlenség.

2013. dec. 5. 22:29
 23/24 anonim ***** válasza:
57%
A szomszédom unokája így halt meg. Fél éves se volt akkor, most huszonéves lenne már... :( Jámbor, jólnevelt, nyugodt kutya, akinek a hátán fát lehetne vágni, szorosan a család mellett élt. Ismerte a gyereket is. A nagyobb gyerek már megvolt, mikor a kiskutyát a házhoz vitték, tehát úgy szocializálódott, hogy megszokta, hogy gyerek van a házban. Egy nap csak addig hagyták egyedül őket, amíg a vendéget kikísérték a kapun (2-3 perc), a kutya azalatt kibontotta a picit a kiságyból, szétharapta a torkát. Hogy miért, azt nem tudni, talán a gyereksírás riasztotta meg.
2013. dec. 6. 04:38
 24/24 anonim ***** válasza:
66%
Én semmi esetre sem engedném be a házba a kutyákat sztem a kutya helye kint van a kertben nem pedig az újszülött baba körül. Sztem akár mennyire is jól nevelt egy kutya, sosem lehet elég kiszámítható. Egyszer az édesanyám nővéréjéknél voltunk én kb: 12-13 éves lehettem, szóval kint voltam a nagynéném férjével az udvaron és hülyéskedtünk, nevetgéltünk egymással és ott volt a kutyája is aki egy doberman volt egyszer csak gondolt egyet és elkapta a karomat és megharapott, előtte sose csinált ilyet. Szóval én egyáltalán nem engednék ekkora kutyákat a gyerekem közelébe még akkor sem amikor már jár a gyerek, sose lehet tudni mikor lesz a kutya féltékeny ráadásul ketten vannak. A Te döntésed, a te gyereked, de úgy látom, h meg akarod győzni itt az embereket és magadat is hogy ez nem gáz. A higiéniáról meg nem is szólva. Amikor az én lányom megszületett mi is kiraktuk a két perzsa cicánkat az udvarra és nem lett semmi bajuk. Én a gyerekemet azért jobban szeretem mint az állataimat és nem akarnám őt soha kitenni semmi ilyen jellegű veszély forrásnak.
2013. dec. 6. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!