Akkora hibát követtem el? Tényleg rossz anya vagyok, mert megkóstoltattam vele?
A fiam most 7 és fél hónapos és egy hete adtam neki egy fél túrórudit. Elmeséltem két anyukának is és nagyon le lettem hurrogva. Mind a kettő majdnem egyformán azt mondta, hogy felelőtlen vagyok, mert ezzel tönkre teszem a fiam életét. Nagyobb korára 100% hogy tejérzékeny lesz. Néztem kikerekedett szemekkel, hogy most mi van.
Mi a véleményetek? Mikortól adhatok neki ilyeneket(tejtermék)?
Azt még hozzá kell tennem, hogy 4 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást, mert tápszeres. Már nagyon sok mindent eszik.
Nem normális anyukák lehettek az fix, már elnézést.
Pont, hogy azok a gyerekek lesznek betegesek és allergiások, akiket a széltől is óvnak és az érettségijükön ihatnak először tejet. Attól mert néha néha adsz neki egy kis túrórudit még nem teszed tönkre az életét...
Jól tetted.Egészségére.Ez a módi,ami 5-8 éve dívik,leáldozóban van,hogy semmit a gyereknek 1 éves korig.Rájöttek,hogy ettől van a rengeteg allergiás,hogy későn kapnak tejet,lisztet,gyümölcsöt.
Mindent adjál neki,amit szívesen megeszik.Tudja,hogy mi kell neki.
Tesóm is evett ilyenkor már tejes cuccokat, de nincs semmi baja bár nem tom mikor jön ez ki, de szerintem nem követtél el hibát. Ne legyél olyan szülő aki mindentől félti a gyerekét. Ezt csak mellékesbe leírom, hogy egyszer tesómmal homokoztunk (akkor 2,5 éves volt), saját homokozónkban szóval le volt fedve és nem tudott semmi belekakilni, és átjött hozzánk egy szintén 2,5-3 éves gyerek anyukája és elkezdett sápitozni, hogy hát hogy néz ki? Tiszta sár. Biztos, hogy lesz valami baja. Hogy lehet ezt megengedni? Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy nyugodtan adhatsz neki és legyen gyerekkora.
18/L
Köszi a válaszokat. :)
Megnyugodtam. Nagyon féltem, hogy tényleg kárt tettem benne. Ill., hogy később baja lesz.
Ja, persze, fél túró ruditól lesz tejérzékeny, vagy nő még egy feje. Te jó isten, ilyen buta embereket. Imádom, hogy a kisgyerekes anyukák egy része-tisztelet a kivételnek- szülés után rögtön babapszichológus, gyerekorvos, és táplálkozási tanácsadó lesz egy személyben, aztán boldog boldogtalant traktálnak a hülyeségeikkel. Nem követtél el te semmilyen hibát. Ilyen beszólást én is kaptam, mikor a 8 hónaposomnak hetente egyszer májat kezdtem adni. Egy ismerős rögtön sápítozni kezdett, hogy az mérgező, tele van méreganyaggal, úristen.
Etesd azzal, amiről te úgy gondolod, hogy jót tesz neki, és kívánom, hogy farkasétvágya legyen.
Én meg negyedik hótól kóstoltatok vele barackot és almát. Imádja, rendszeresen, tökéleteset kakil. Nem eszik belőle sokat, de azt jóízűen.
Azért népbetegség a gyerekek között az asztma és allergiák, mert nem látnak semmit fél éves korig csak anyatejet vagy tápszert, egy éves korig meg hipoallergén pépeket. Ez sajnos tény, a divatos etetési elvek többet ártanak, mint használnak.
Mondjuk pont két olyan anyuka akik számomra furcsa dolgokat tesznek, ezért nem értem miért próbálnak kioktatni. (nem tanácsot adni)
Egyik héten azt mondja 40 fokban ne szaladjak át a fiammal a 10 percre lévő boltba(oké ebben van valami). Másik héten 40 fokban egy napos túrára viszi az ennyi idős gyerekét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!