Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkora hibát követtem el?...

Akkora hibát követtem el? Tényleg rossz anya vagyok, mert megkóstoltattam vele?

Figyelt kérdés

A fiam most 7 és fél hónapos és egy hete adtam neki egy fél túrórudit. Elmeséltem két anyukának is és nagyon le lettem hurrogva. Mind a kettő majdnem egyformán azt mondta, hogy felelőtlen vagyok, mert ezzel tönkre teszem a fiam életét. Nagyobb korára 100% hogy tejérzékeny lesz. Néztem kikerekedett szemekkel, hogy most mi van.

Mi a véleményetek? Mikortól adhatok neki ilyeneket(tejtermék)?

Azt még hozzá kell tennem, hogy 4 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást, mert tápszeres. Már nagyon sok mindent eszik.

2012. aug. 24. 20:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

Kétéves kora előtt nem adnék neki ilyesmit, nem is adtam.

De baromság azt kijelenteni, hogy a fél Ruditól baja lesz a gyereknek. Nem lesz, ha nem falja minden nap ezt. Esetleg kicsit élénkebb lesz a benne lévő cukortól meg a csokimáztól :)

Ne aggódj, a táp is tejből van!

2012. aug. 24. 21:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol emlekszem en ugy 8 hos koratol adtam neki tejtermekeket, de nagyon fokozatosan, joghurttal kezdtem, de aztan evett mar mindent: tejfolt, turot, sajtot es a mai napig is nagyon szereti ezeket. Viszont en turo rudit nem adtam neki es most sem (14 honapos), mert van benne adalekanyag es hozzaadott cukor, ami ugyebar nem hasznos sem gyereknek, sem felnottnek. Szoval ezeket probalom kerulni, de nyilvan semmi baja nem lesz a gyerekednek attol hogy adtal neki egy fel turorudit. Es ne ragodj, nem vagy rossz anya, hiszen mar a teny, hogy ide irtal es foglalkoztat a dolog, azt mutatja, hogy jo anyuka vagy, aki odafigyel es utananez a dolgoknak! A tobbi anyuka meg torodjon a maga dolgaval, te pedig ha valamiben ketelkedsz, kerdezz itt vagy nezz utana, pl. tudom ajanlani a www.kismamablog.hu oldalt, en ezt szoktam nezegetni, nemcsak hozzataplalas ugyben, mert szerintem minden nagyon jol ossze van szedve. Van valahol ezen az oldalon letoltheto babaszakacskonyv, amiben nemcsak receptek vannak, hanem az is, hogy mikor mit lehet adni, tippek stb.
2012. aug. 24. 21:09
 13/22 anonim ***** válasza:
Meg annyit meg kiegeszitesnek, hogy a tejtermek nem egyenlo a tejjel, ezt mondd meg az okoskodo anyukaknak. A tejet nem ajanljak 12 hos kor elott, a tejtermek az viszont mehet, hiszen bar abban van tej, mar feldolgozottabb formaban - en igy tudom. Es igaza van az egyik elottem szolonak, hogy a turorudiban nem is a turo miatt kell aggodni, hanem max a cukor meg a csoki miatt meg az adalekanyag miatt, de nyilvan az sem tragedia, nem lesz tole baja, hogy egyszer kapott. Szoval nyugi!! (remelem tudtam segiteni, szep napot!)
2012. aug. 24. 21:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Kb 7,5 hósan már az én fiam is evett túrórudit,de én a csokit mindig leszedem róla.Egyébként is 8 hós kortól mehetnek a tejtermékek (túró,nat.joghurt,tejföl stb) Semmi baja nem lesz.Én pl a hozzátáplálás kezdetén adtam neki karfiolt+karalábét is,mert minden mást írt,semmi baja nem lett tőle azóta is szereti :) 9 hós
2012. aug. 24. 21:17
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

Egyáltalán nem vagy rossz anya, és semmi hibát nem követtél el, nem hogy végzeteset. Uram atyám, ilyet mondani.

Amúgy én is osztom azok véleményét hogy pont ezzel ártanak hogy 1 éves kor előtt semmit nem adnak enni a gyereknek, csak anyatejet vagy tápszert.Gondoljunk csak bele, 50-60 éve nem volt, vagy nem nagyon elérhető a tápszer.Na akinek nem volt teje, vajon mit adott a gyereknek?Tehén vagy kecske tejet.A hozzátáplálást is hamar elkezdték mivel a tej nem volt elég, mégis tized annyi a különféle allergiákban szenvedő 50 éves, mint 10en éves, meg kisgyerek...

2012. aug. 24. 21:24
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Nyilvan nem, de azert a turo rudi szerintem nem egy kisbabanak valo, aki eppencsak ismerkedik az izekkel. Tele van mesterseges anyagokkal es cukorral, ami jot biztosan nem tesz.

Persze egy alkalomtol vagy ritkan fogyasztva senkinek sem lesz semmi baja, de utana valszleg nem fog neki izleni pl. a natur joghurt/turo gyumolccsel, ami pl. a fiaim kedvence volt :)

2012. aug. 24. 22:01
 17/22 anonim ***** válasza:

Legjobb tudomásom szerint savanyított tejterméket el lehet kezdeni 8 hónapos kortól adni. Tehát túró, sjt, joghurt, stb.

Az tény,hogy én magam nem épp a túrórudival kezdtem volna, de baj nem lesz belőle! :-)

2012. aug. 24. 22:55
 18/22 anonim ***** válasza:
45%
Már rosszul vagyok ettől a tejallergiától. Régen ha nem szopott a gyerek, tehéntejet adtak neki. Még sem volt annyi tejallergiás, mint mióta bevezették ezt a hülyeséget. Soha nem érdekelt, ki mit mondott. Lányom már 4 hónaposan krémtúrót is evett, most 13 hós és tápszer helyett tehéntejet kap. Van olyan ismerősöm aki egy gramm tejterméket nem adott a gyerekének, mégis tejallergiás lett.
2012. aug. 24. 23:36
 19/22 anonim ***** válasza:
simán lehet ekkora gyereknek adni néha.
2012. aug. 25. 00:32
 20/22 anonim ***** válasza:

Kislányom is kb azóta eszi és nagyon szereti .

Nem gondolom hogy ártok vele,tejet is ivott már,szerintem a túlzott óvás árt ,mindenből az arany közép utat követem :)

2012. aug. 25. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!