Akkora hibát követtem el? Tényleg rossz anya vagyok, mert megkóstoltattam vele?
A fiam most 7 és fél hónapos és egy hete adtam neki egy fél túrórudit. Elmeséltem két anyukának is és nagyon le lettem hurrogva. Mind a kettő majdnem egyformán azt mondta, hogy felelőtlen vagyok, mert ezzel tönkre teszem a fiam életét. Nagyobb korára 100% hogy tejérzékeny lesz. Néztem kikerekedett szemekkel, hogy most mi van.
Mi a véleményetek? Mikortól adhatok neki ilyeneket(tejtermék)?
Azt még hozzá kell tennem, hogy 4 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást, mert tápszeres. Már nagyon sok mindent eszik.
Kétéves kora előtt nem adnék neki ilyesmit, nem is adtam.
De baromság azt kijelenteni, hogy a fél Ruditól baja lesz a gyereknek. Nem lesz, ha nem falja minden nap ezt. Esetleg kicsit élénkebb lesz a benne lévő cukortól meg a csokimáztól :)
Ne aggódj, a táp is tejből van!
Egyáltalán nem vagy rossz anya, és semmi hibát nem követtél el, nem hogy végzeteset. Uram atyám, ilyet mondani.
Amúgy én is osztom azok véleményét hogy pont ezzel ártanak hogy 1 éves kor előtt semmit nem adnak enni a gyereknek, csak anyatejet vagy tápszert.Gondoljunk csak bele, 50-60 éve nem volt, vagy nem nagyon elérhető a tápszer.Na akinek nem volt teje, vajon mit adott a gyereknek?Tehén vagy kecske tejet.A hozzátáplálást is hamar elkezdték mivel a tej nem volt elég, mégis tized annyi a különféle allergiákban szenvedő 50 éves, mint 10en éves, meg kisgyerek...
Nyilvan nem, de azert a turo rudi szerintem nem egy kisbabanak valo, aki eppencsak ismerkedik az izekkel. Tele van mesterseges anyagokkal es cukorral, ami jot biztosan nem tesz.
Persze egy alkalomtol vagy ritkan fogyasztva senkinek sem lesz semmi baja, de utana valszleg nem fog neki izleni pl. a natur joghurt/turo gyumolccsel, ami pl. a fiaim kedvence volt :)
Legjobb tudomásom szerint savanyított tejterméket el lehet kezdeni 8 hónapos kortól adni. Tehát túró, sjt, joghurt, stb.
Az tény,hogy én magam nem épp a túrórudival kezdtem volna, de baj nem lesz belőle! :-)
Kislányom is kb azóta eszi és nagyon szereti .
Nem gondolom hogy ártok vele,tejet is ivott már,szerintem a túlzott óvás árt ,mindenből az arany közép utat követem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!