Most tényleg akkora hibát követtem volna el?
Ma volt nálam a barátnőm először a kicsi fiunk megszületése óta és teljesen kiakadt rajtam, hogy a 2 hónapos kisfiunkat nyugodtan ott merem hagyni a nappaliban (ott is van egy kiságya, hogy ne kelljen felszaladgálnom az emeletre érte mindig) a kutyákkal, amíg kiszaladok a konyhába egy pohár üdítőért neki (egybe van nyitva minden az alsó szinten tehát kényelmesen rálátok). Argentin dogjaink van, akiket nem fogok kizárni a lakásból, pláne nem télen. Nyugodt mind a két kutya és 1000 %-ig bízok bennük. A kiságyat még a pici születése előtt beraktuk a helyére és meg lett nekik tanítva, hogy nem ugrálhatnak fel rá (nem mintha amúgy ugrálósok lennének), nem boríthatják fel, sőt még hozzá se érhetnek nagyon és a picit is "bemutattuk" nekik amikor hazaértünk. Mindennap együtt sétálunk már a kicsivel és a kutyákkal, egyáltalán nem bántják a gyereket, sőt ha valaki már csak közelít a kisfiunkhoz akkor morognak rögtön. De ismerősök, rokonaik gyerekeit is elfogadják és soha még csak meg sem kaptak senkit, pedig már 4 és 5 évesek a kutyusok, behívhatóak bármi is történik, tehát jól neveltek, csak nagyok :)
Szerintetek is ekkora probléma lenne, hogy a 2 pihenő/alvó kutya mellett otthagyom a kiságyában a kisfiamat, aki szintén alszik, összesen 3 percre, bár látom őket, szem előtt vannak?!
Nem követtél el hibát.Valószínű mivel ő nem ismeri annyira a kutyákat tart tőlük.Lehet nincsenek jó tapasztalatai és látja a tv-ben megmutatott történeteket.Ha te bízol a kutyáitokban és tényleg úgy vannak nevelve ahogy írod nem lehet baj.Nagyon okos kutyák amúgy!
Én már látom előre,hogy a gyerkőcödet is lelkiismeretesen fogod nevelni ha a kutyáitok ilyenek.Gratulálok,de most komolyan.Én a helyedben inkább nagyon büszke lennék magamra,hogy igen én ott hagyhatom 3 percre a 2 kutyával mert meg lettek nevelve.Ha mindenki így foglalkozna az állataival nem lennének a széttépések.
Nekem nincs kutyám, de egy tapasztalt kutyatulajdonos szájából hallottam, hogy még a legjobban nevelt kutya sem kiszámítható abban az esetben, ha valami/valaki hirtelen megmozdul mellette, mert odakaphat.
Az ösztön erősebb mint a nevelés.
De mivel a Te gyermeked és kutyád, így a Te felelősséged is, csináld úgy, mi a meggyőződésed.
(Azt mondjuk nem értem, hogy miért jó, ha látja őket, a kutya sokkal előbb oda tud kapni, mint hogy odaszaladna vagy akár rászólna.)
Szerintem senkinek nem tartozol azzal, hogy bizonygasd, milyen jól neveltek. Ilyesfajta "baj" csak egyszer történik meg...
De mint írtam, Neked kell tudnod, hiszen a tiéd a gyerek és a kutya is.
Sajnos a legtöbb kutyatulajdonos azt mondja, hogy "az ő kutyája nem ilyen". Én csak az utcán találkozom kutyásokkal, és azt látom, hogy amikor azok ezerrel felénk iramodnak, és a gyerekeim sikítanak a félelemtől, akkor tízből egynek sikerül vissza szólítania a kutyát magához, kilenc meg ránk ugrik.
És hiába a szöveg, hogy "nem kell félni nem bánt", amikor a kutya marmagassága nagyobb, minta másfél éves gyerekem...
És lehet, hogy a Te kutyád épp az a tizedik. Úgy legyen.
9-es válaszolóval értek egyet, nagyon sok "jól megnevelt" kutya rágott már szét kisgyereket, de mint írták te ismered a kutyáidat, ha ott mered hagyni hát tedd.
Én nem merném, mondjuk nincs is kutyánk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!