Szerintetek az mennyire igaz, hogy olyan lesz a szülésünk, mint amilyen anyánknak volt, és kb. akkora lesz a babánk, mint amekkorákat ő szült?
Nálam nem igazán vált ez be:)
Anya 14 óra vajúdás után császárral hozott a világra, 3300g-al és 51cm-el, én 5 óra vajúdás után, természetes úton hoztam világra a kicsit, 3460-al és 53 cm-el.
De majdnem pont akkora volt születéskor, mint az apja:) (3450g és 53cm)
Kb. mindenkinek egyforma a szülése.Valamelyik lukon kijön a baba:-)Szerintem ez nem igaz,anyám 3 lányt szült.1:4kg(én)2:3,6kg,3:3,2kg.Középső hugom fájás nélkül jött világra.Alig vágás nélkül mind 3-an megszülettünk.
Én szültem 4430gr ,61 cm fiút.Szakadás,vágás,fájással.
nagy számok törvénye alapján biztos van benne valami. de az is lehet, hogy olyan lesz, mint Nagyanyádnak. Abban viszont hiszek, hogy öröklődhet az alkat és így a szülés jellege is. (pl. kisfiam akkora súllyal született, mint a fiútestvérem. magammal nem hasonlítanám, hiszen nembeli eltérés is van)
Nekem pl. egész hasonló volt a szülésem és a menstruációm lefolyása: közepesen erős fájdalom, viszont viszonylag hosszan elhúzódó, a kezdete pedig olyan durr bele
Semennyire,legalábbis nálunk!
Anyám engem 3800g szült,a két öcsémet 4kg körül. Természetes úton,és elmondása szerint az utolsót szenvedte meg a legjobban. Pár órát vajúdott mindnyájunkkal.
Én 4950g szültem a kislányom(első és egyetlen gyerek),18órát vajúdtam,folyamatosan tolták belém az oxit,és így sem tágultam csak 1,5ujjnyit. A vége persze császár lett!
Anyu engem is tesómat is simán szülte, igaz tesóm vákuummal jött ki végül.
Nekem mindkettő progis császár volt, az első téraránytalanság miatt, a második fenyegető hegszétválás miatt.
És az enyémek jóval nagyobbak voltak mint én meg húgom annó. (mi 3800 g körül jöttünk világra)
A lányom 4200 g, a fiam 4700 g volt
Lehet, hogy elvontnak fog tűnni a válaszom, de szerintem a mi szüléseink már mások, mint anyáinké.
A múltkor volt itt egy kérdés, egy anyuka azt kérte, számoljuk ki a gyerekeink születési súlyának átlagát. Olvasta valahol, hogy Magyarországon az átlagos születési súly mennyi a szakirodalom szerint (már nem emlékszem az adatra). Sokan válaszoltunk, és szinte mindenki az átlag fölött volt. Tehát valószínűleg nagyobb babák születnek, mint anno.
A hogyan is sokat változott. Régen nem voltak szülésfelkészítő foglalkozások, internet, a leendő anyuka nem sokat tudott róla, hogy mi vár rá. Felcsapták a szülőágyra, és ott háton fekve, parancsszóra megszülte a babáját. Ez valószínűleg sokuknál meghosszabbította a folyamatot, és alkalmasint császár lett belőle. Mi már felkészültebben, lazábban megyünk szülni.
Ha a saját példámat nézem, az én szüléseim nagyon eltérnek anyuéitól. A gyerekeim 3,4 és 3,9 kg között születtek. Én 3 kg voltam, a tesóm 2,75.
Én mindegyiket könnyen, gyorsan hoztam a világra, anyu majdnem 24 órát vajúdott háton fekve mindkettőnkkel.
Anyu 2 hétig feküdt velem a kórházban visszatartással. Gyakorlatilag 2 hétig vajúdott velem, majd megszülettem 28 hétre 1600 grammal.
Én a fiamat pont a kiírt napon a kórházba éréstől számított 1 órán belül megszültem. Előtte 4 órán keresztül voltak fájásaim, szóval hamar ment az egész.
Nálunk bejött. Szerencsére.
Anyu két óra alatt szület engem, első gyerekként, 37 hétre 2800 grammal. Én a lányomat 3 óra alatt szültem 38 hétre 2800 grammal. (a terhességeinkben voltak különbségek, ő nehezen viselte, elájult, így korházban volt majdnem félidőtől velem, nekem problémamentes volt a terhességem, 34 hétig dologztam)
Második terhessége simább volt anyunak, hugi is kb 2 óra alatt született, alig értek be a kórházba, 3400 gr lett a hugom 38 hétre. Nekem a második terhességem ikrekkel volt, ők a 36. héten születtek 2 óra alatt simán, második farosan, 2500 és 2000 gr voltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!