Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az mennyire igaz,...

Szerintetek az mennyire igaz, hogy olyan lesz a szülésünk, mint amilyen anyánknak volt, és kb. akkora lesz a babánk, mint amekkorákat ő szült?

Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 15:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nálam nem igazán vált ez be:)

Anya 14 óra vajúdás után császárral hozott a világra, 3300g-al és 51cm-el, én 5 óra vajúdás után, természetes úton hoztam világra a kicsit, 3460-al és 53 cm-el.

De majdnem pont akkora volt születéskor, mint az apja:) (3450g és 53cm)

2012. máj. 30. 15:26
 2/13 krisztivan ***** válasza:

Kb. mindenkinek egyforma a szülése.Valamelyik lukon kijön a baba:-)Szerintem ez nem igaz,anyám 3 lányt szült.1:4kg(én)2:3,6kg,3:3,2kg.Középső hugom fájás nélkül jött világra.Alig vágás nélkül mind 3-an megszülettünk.

Én szültem 4430gr ,61 cm fiút.Szakadás,vágás,fájással.

2012. máj. 30. 15:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Semennyire. A szülés lefolyása függ attól, h hanyadik baba, a csípő-medencei dolgoktól , a baba méretétől, hogy fájások vannak-e vagy mesterségesen kell elindítani? A baba mérete meg genetika, amit örököl (elsősorban a szülőktől, de örökölheti a nagyszülőktől , ük, déd...stb szülőktől is,a hogy minden mást)
2012. máj. 30. 15:27
 4/13 anonim ***** válasza:

nagy számok törvénye alapján biztos van benne valami. de az is lehet, hogy olyan lesz, mint Nagyanyádnak. Abban viszont hiszek, hogy öröklődhet az alkat és így a szülés jellege is. (pl. kisfiam akkora súllyal született, mint a fiútestvérem. magammal nem hasonlítanám, hiszen nembeli eltérés is van)

Nekem pl. egész hasonló volt a szülésem és a menstruációm lefolyása: közepesen erős fájdalom, viszont viszonylag hosszan elhúzódó, a kezdete pedig olyan durr bele

2012. máj. 30. 15:28
 5/13 anonim ***** válasza:
ezt azért írtam, mert az utóbbi összefüggésben hiszek. gyors, erős menzesz általában gyors, fájdalmas szülést ad. (itt is persze csak "általában")
2012. máj. 30. 15:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Semennyire,legalábbis nálunk!

Anyám engem 3800g szült,a két öcsémet 4kg körül. Természetes úton,és elmondása szerint az utolsót szenvedte meg a legjobban. Pár órát vajúdott mindnyájunkkal.

Én 4950g szültem a kislányom(első és egyetlen gyerek),18órát vajúdtam,folyamatosan tolták belém az oxit,és így sem tágultam csak 1,5ujjnyit. A vége persze császár lett!

2012. máj. 30. 15:35
 7/13 anonim ***** válasza:

Anyu engem is tesómat is simán szülte, igaz tesóm vákuummal jött ki végül.

Nekem mindkettő progis császár volt, az első téraránytalanság miatt, a második fenyegető hegszétválás miatt.

És az enyémek jóval nagyobbak voltak mint én meg húgom annó. (mi 3800 g körül jöttünk világra)

A lányom 4200 g, a fiam 4700 g volt

2012. máj. 30. 15:36
 8/13 Sókristály ***** válasza:

Lehet, hogy elvontnak fog tűnni a válaszom, de szerintem a mi szüléseink már mások, mint anyáinké.

A múltkor volt itt egy kérdés, egy anyuka azt kérte, számoljuk ki a gyerekeink születési súlyának átlagát. Olvasta valahol, hogy Magyarországon az átlagos születési súly mennyi a szakirodalom szerint (már nem emlékszem az adatra). Sokan válaszoltunk, és szinte mindenki az átlag fölött volt. Tehát valószínűleg nagyobb babák születnek, mint anno.

A hogyan is sokat változott. Régen nem voltak szülésfelkészítő foglalkozások, internet, a leendő anyuka nem sokat tudott róla, hogy mi vár rá. Felcsapták a szülőágyra, és ott háton fekve, parancsszóra megszülte a babáját. Ez valószínűleg sokuknál meghosszabbította a folyamatot, és alkalmasint császár lett belőle. Mi már felkészültebben, lazábban megyünk szülni.

Ha a saját példámat nézem, az én szüléseim nagyon eltérnek anyuéitól. A gyerekeim 3,4 és 3,9 kg között születtek. Én 3 kg voltam, a tesóm 2,75.

Én mindegyiket könnyen, gyorsan hoztam a világra, anyu majdnem 24 órát vajúdott háton fekve mindkettőnkkel.

2012. máj. 30. 15:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Anyu 2 hétig feküdt velem a kórházban visszatartással. Gyakorlatilag 2 hétig vajúdott velem, majd megszülettem 28 hétre 1600 grammal.

Én a fiamat pont a kiírt napon a kórházba éréstől számított 1 órán belül megszültem. Előtte 4 órán keresztül voltak fájásaim, szóval hamar ment az egész.

2012. máj. 30. 18:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Nálunk bejött. Szerencsére.

Anyu két óra alatt szület engem, első gyerekként, 37 hétre 2800 grammal. Én a lányomat 3 óra alatt szültem 38 hétre 2800 grammal. (a terhességeinkben voltak különbségek, ő nehezen viselte, elájult, így korházban volt majdnem félidőtől velem, nekem problémamentes volt a terhességem, 34 hétig dologztam)

Második terhessége simább volt anyunak, hugi is kb 2 óra alatt született, alig értek be a kórházba, 3400 gr lett a hugom 38 hétre. Nekem a második terhességem ikrekkel volt, ők a 36. héten születtek 2 óra alatt simán, második farosan, 2500 és 2000 gr voltak.

2012. máj. 30. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!