Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most tényleg akkora hibát...

Most tényleg akkora hibát követtem volna el?

Figyelt kérdés

Ma volt nálam a barátnőm először a kicsi fiunk megszületése óta és teljesen kiakadt rajtam, hogy a 2 hónapos kisfiunkat nyugodtan ott merem hagyni a nappaliban (ott is van egy kiságya, hogy ne kelljen felszaladgálnom az emeletre érte mindig) a kutyákkal, amíg kiszaladok a konyhába egy pohár üdítőért neki (egybe van nyitva minden az alsó szinten tehát kényelmesen rálátok). Argentin dogjaink van, akiket nem fogok kizárni a lakásból, pláne nem télen. Nyugodt mind a két kutya és 1000 %-ig bízok bennük. A kiságyat még a pici születése előtt beraktuk a helyére és meg lett nekik tanítva, hogy nem ugrálhatnak fel rá (nem mintha amúgy ugrálósok lennének), nem boríthatják fel, sőt még hozzá se érhetnek nagyon és a picit is "bemutattuk" nekik amikor hazaértünk. Mindennap együtt sétálunk már a kicsivel és a kutyákkal, egyáltalán nem bántják a gyereket, sőt ha valaki már csak közelít a kisfiunkhoz akkor morognak rögtön. De ismerősök, rokonaik gyerekeit is elfogadják és soha még csak meg sem kaptak senkit, pedig már 4 és 5 évesek a kutyusok, behívhatóak bármi is történik, tehát jól neveltek, csak nagyok :)

Szerintetek is ekkora probléma lenne, hogy a 2 pihenő/alvó kutya mellett otthagyom a kiságyában a kisfiamat, aki szintén alszik, összesen 3 percre, bár látom őket, szem előtt vannak?!

2013. dec. 5. 15:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

nekünk is van 2 kutyànk,nagyon jólneveltek. pl.hiàba van elõttük az êtel,csak akkor kezdenek enni,ha én megengedem stb. de soha nem hagynàm öket a gyerekkel egy pillanatra sem

ês nem azêrt,mert agresszîvek. az a legbutàbb gazda,aki azt mondja,h.ez a kutya soha nem tennê...

mert ö NEM ismeri a kutyàkat!

a te esetedben,h.a gyerek kisàgyban van,azzal nincs baj. de pl.az ên kûszó babàmat nen hagyom velük. amikor összeengedem öket,minden pillanatban rajtuk a szemem.

2013. dec. 5. 18:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy új lakó kihozhat féltékenységet,nem most,majd ha kúszik mászik,amikor már ők is full kontaktba lesznek a babával és szabadabb lesz a játszás,azért figyelj oda,mert ugye a gyerek az első és elég ha csak rátámaszkodik a gyerek egy fájó testrészre és a kutya abszolút érthetően odakap ippeg.mi egy kutyánkat elaltattuk mert vak volt,emiatt járhattam vele suliba,nem használt,baba érkezésekor elvittem elaltatni:( szóval ha te 100 % osan megbízol a kutyákban akkor is lehet baleset,azért figyelj nagyon a picidre.
2013. dec. 5. 18:25
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Nekünk van kutyánk (német juhász). Régen bejöhetett a lakásba, amióta megvan a pici nem. Kisfiam most 14 hónapos, de nem hagynám őket sose felügyelet nélkül. Megszaglászhatja egyszer a kisfiamat, amikor kimegyünk és ennyi. Nagyon ennél többet egyenlőre nem lehet a közelében, mivel véletlenül fellökheti stb. Amíg a kisfiam pici, nem játszópajtás a kutya számára. Majd idővel.
2013. dec. 5. 18:26
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Szóval a kérdésedre a válasz. Én is meglepődtem volna és valószínűleg rá is kérdeztem volna, hogy ennyire bízol az állataidban? De ennyi, rád hagynám, mert a te dolgod.
2013. dec. 5. 18:27
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
én biztos,hogy nem hagynám ott a gyereket.Egyszer tévedjél...
2013. dec. 5. 18:37
 16/24 A kérdező kommentje:
Kisfiam az ágyban volt aludt, a kutyák a saját fekhelyükön pihentek egy nagy séta után. Természetesen amint a pici kúszik, mászik nem fogom a 2 kutyát a közelébe engedni, mert elég ha csak a tappancsukat a picire teszik rögtön összetörik a kicsit. A kicsi sírására jól reagálnak vagyis nem is reagálnak, rögtön megindulnak az emeletre vagy kimennek az udvarra ha nyitva van az ajtó. Nem úgy hagytam a kiafiam a kutyákkal hogy épp rajtuk ült és húzta a fülüket/szőrüket/farkukat...
2013. dec. 5. 19:31
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Hát én csak az én történetemet tudom elmesélni. 2 kutyánk volt (már meghaltak szegények),mindkettő magyar vizsla, mindkettő lakásban tartott, jólnevelt, jámbor kutyusok. Aki ismeri a magyar vizslákat, tudja miről beszélek. Az egyik anyukámhoz, a másik pedig hozzám ragaszkodott jobban. Én az egyik kutyussal aludtam mindig, anya a másikkal. Na egyszer éjszaka (a kutyusom kb. 6-7 éves lehetett, tehát lehúztunk már jópár évet együtt) RÁMTÁMADT, az arcomba harapott, az orromba:( Szerencsére maradandó sérülésem nem lett, de ömlött a vér belőlem és nagyon megijedtünk. Soha nem jöttünk rá mi volt a baj, valószínű álmában tette, felriadt, hirtelen nem tudta hol van, vagy én tehettem álmomban olyan mozdulatot amitől megijedt...

Szóval vond le a számodra tanulságos következtetést...

2013. dec. 5. 20:22
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem sem nevelés kérdése, én sem hagynám magára velük. Inkább vidd őket magaddal bárhová mész a lakásban, így megnyugtatóbb lenne, nem?
2013. dec. 5. 20:41
 19/24 anonim ***** válasza:
39%

A kutyus aki arcon harapta a lányt nyilván rosszat álmodott, valóban nagyon szerencsétlen eset.

De Te, kedves kérdező kiságyban hagyod a gyereket, amikor a kutyák tőle távolabb alszanak. Ezért továbbra is azt mondom, hogy egyáltalán nem!!!!!

1. voltam újra.

2013. dec. 5. 20:58
 20/24 anonim ***** válasza:
66%

Az arcon harapott lány vagyok:)

Azóta eltelt azért jópár év, mára már 36 éves 2 gyerekes anya vagyok. Azóta is mindig voltak kutyáink és bizony láttam már sokszor, hogy a legjámborabb jószág is tud kiszámíthatatlan lenni. Én SOHA nem hagynám egy percre sem felügyelet nélkül a gyermekeimet!

Az a kicsi baba is ki tudja ám lógatni a kezét/lábát a rácson, bármi történhet, főleg az argentin dogok azért harci kutyák ha jól tudom...

Szóval nem és nem. Imádnivalóak a kutyusok, de a gyermekem épsége mindenekelőtt, tudjátok van az a mondás, hogy jobb félni mint megijedni...

2013. dec. 5. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!