Nektek is szomorú látnotok a fiatalon, gyereket a nagy semmire bevállaló szülők és a később de már jó anyagi háttérrel rendelkező szülők gyermekei közti életszínvonal és lehetőségek közti különbséget?
Figyelt kérdés
A magam részéről a 30.életkor feletti gyerekvállalást preferálom, mikor van már megtakarítás, biztos háttér, tapasztalat.2013. dec. 5. 08:27
51/120 A kérdező kommentje:
'nem kellett rá pénz' :D hahahaha. Ne haragudj, de látszik az írásodon hogy nem olyan hmmmm hogy is mondjam.. összetett a gondolkodásod. A többi velem egyetértő válaszra is magasan teszel, csak velem vagy elfoglalva meg hogy mint egy papagáj hajtogasd az ellenkezőjét amit mondok. Ez elég gyerekes. Igenis: pénz=előny. Ha a se##edet a földhöz vered, ez akkor sem lesz másként.
2013. dec. 5. 17:59
52/120 anonim válasza:
Szerintem azért nincs teljesen igazad,21 évesen szültem,most 24 vagyok,és bizony sok 30 év felettinél több a bevételünk,érdekes dolog,attól,hogy valaki elmúlt 30 nem garancia semmire csak arra,hogy nehezebb lesz a teherbeesés és több a kockázat,nekem mindegy ki hány évesen szül,de a 29 éves barátnőm kb dupla annyi időn belül regenerálódott,mint én anno 21 évesen.Akárhány éves vagy jöhet bármi ami miatt nem lesz pénzed.Mellesleg a pénz fontos,mert nélküle nem lehet még meghalni sem,azért dolgozom,hogy nélkülözni egyátalán ne kelljen,de úgy gondolom gyerek mellett is fel lehet építeni az egzisztenciát.
53/120 A kérdező kommentje:
'gyereket a NAGY SEMMIRE bevállaló szülők' Kedves Előző, nem értelmezted jól a kérdést.
2013. dec. 5. 18:54
54/120 anonim válasza:
De jól értelmezem,a te szemszögedből a "nagy semmire" vállaltam be 21 évesen,nem volt megtakarításom,főiskolás voltam diákmunkával...Azt nem értem miért ilyen népszerű ez a téma, nagy semmi úgy gondolom az,ha nincs mit enni,nincs hol lakni,nincs mivel befűteni,nincs mibe öltözni,úgy gondolom azért ebből kevesebb van.Vannak a nagyon jómódúak és a kevesebb pénzből élők,nem gondolom,hogy akit kevesebbet keres ne szüljön gyereket,szerintem a lehetőségek között sincsenek különbségek,lehet valaki szegényebben is nagyon okos,mehet az orvosira,lehet valaki nagyon hülye gazdagabb rétegből akit mindenhonnan kirúgnak,mert nem ért semmihez.
55/120 A kérdező kommentje:
'lehetőségek között sincsenek különbségek,lehet valaki szegényebben is nagyon okos,mehet az orvosira,lehet valaki nagyon hülye gazdagabb rétegből akit mindenhonnan kirúgnak,mert nem ért semmihez.'
A mondatod felét igaznak tartom, a felét nem. Megmutatom:
valaki szegényebben is nagyon okos,mehet az orvosira,lehet valaki nagyon hülye gazdagabb rétegből akit mindenhonnan kirúgnak,mert nem ért semmihez.' --> IGAZ. Gratula :)
'lehetőségek között sincsenek különbségek' - NEM IGAZ! Ha pedig egyszerűen fogalmad sincs hogy miért, akkor az a te bajod, nem fogok egy ilyen egyértelmű dolgot magyarázni mint egy kis óvodásnak. Aki ebben a világban él, és szét is néz, annak ez egyértelmű.
2013. dec. 5. 19:46
56/120 anonim válasza:
Nos én nem azt mondtam,hogy aközött akinek még enni sincs pénze,arról beszéltem,hogy aközött akinek kevesebb a bevétele nem fél-1millió.De írtam is,nos nincs különbség a lehetőségek között,mindkettő mehet síelni,járhat,különórára,sportolhat,mehet bármilyen egyetemre,nem kellenek ahhoz milliók.Gondolom neked nincs gyereked,de a körülötted lévőknek van,és irigykedsz rájuk,mert te vagy mindjárt 30 vagy vagy már elmúltál és azzal nyugtatod,magad,hogy nekik mennyivel rosszabb mint neked.
57/120 A kérdező kommentje:
Nem arra reagáltál amit írtam, csak megint az előző téves gondolatmenetedet fejtegeted tovább
2013. dec. 5. 20:13
58/120 A kérdező kommentje:
hajtogatod ezt az 'enni sincs pénze' dolgot, képzeld a minimálbért kereső szülők gyerekeinek sincsenek meg az előbb felsorolt lehetőségei. Ha a két szülő keres fejenként 100 ezret, az 200 ugyebár, a kaja és egyéb költségeket képzeld hozzá. Nyelvtanfolyam: 35 ezer (alsóhangon), maga a nyelvvizsga megint 30, jogsi 90-100 körül cakkpakk mindennel, külföldi egyetemen tanulás-talán a kiemelkedő, észkombájn gyerekeknek az ösztöndíj erejéig, az ott tartózkodás költségeit meg a szülőnek kell nyögni, te el tudsz jutni arra a szintre hogy ezeket végiggondold? ???
2013. dec. 5. 20:19
59/120 anonim válasza:
Akkor szerinted aki minimálbért keres ne is szüljön? Csak mert ezt hajtogatod,kevés pénz,tudod elég sokan élnek itthon 200.00ezerből 1-2 gyerekkel,most Ők felelőtlenek??? Mint írtam, fontosnak tartom,hogy az embernek legyen pénze,mert a pénz elengedhetetlen az élethez,a részemről van egy igényem ami alapján meg van mennyi bevételnél hány gyereket vállalnék,de senkit nem ítélek el azért,mert feleannyi pénzből tartana annyi számú gyereket,mint én.
60/120 anonim válasza:
még annyit,hogy nincs összefüggés az "idősebb" kor és a jó kereset között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!