Nektek is szomorú látnotok a fiatalon, gyereket a nagy semmire bevállaló szülők és a később de már jó anyagi háttérrel rendelkező szülők gyermekei közti életszínvonal és lehetőségek közti különbséget?
A háttér sosem biztos. Mindig beüthet valami, ami elviszi a megtakarítást. Szerintem mindkét eset elsülhet jól, és rosszul is. Lehet, hogy a semmire vállalnak gyereket, de aztán szépen rendezik az anyagi dolgokat. Lehet, hogy biztos háttérbe szülnek, aztán a ház felrobban, a bank becsődöl, és máris nincs semmijük.
Én úgy tapasztalom, hogy a szegénységben felnőtt gyermekek sokkal életrevalóbbak, megtanultak küzdeni. Nem utolsósorban a pénztelenség összefogásra kényszerít egy családot, sokkal nagyobb szeretet honol náluk (persze lehet kivétel).
Szerintem nem (nem csak) az anyagiak amik számítanak. Sokkal fontosabb, hogy szeretetben és ténylegesen neveljék a gyerekeket.
Mi 26 évesek vagyunk a férjemmel, nagyon szeretnénk már babát, remélem hamarosan siekrül is. Mindketten diplomások vagyunk van rendes állásunk, telejsen átlagos színvonalon élünk. A lakásunk igaz pici, de a mienk nem a banké. Van valamennyi megtakarításunk is.
Szóval szerintem az életkor sem feltétlenül mérvadó.
Egyáltalán nem szomorú látnom, két okból sem:
- A pénz nem minden. Most nem azt mondom, hogy szüljünk a híd alá, de normális keretek között (van pénz ételre, lakásra, tankönyvekre stb.) nem ezen múlnak a dolgok.
- Egyáltalán nem biztos, hogy aki 30 felett szül, annak jobb a fizetése, mint aki 30 alatt.
- Gyakran a legértékesebb foglalkozások - pedagógus, orvos - fizetnek a legkevesebbet. 30 alatt éppúgy, mint felette. Akkor ők soha ne vállaljanak gyereket, mert jaj de szomorú is lesz azoknak a sorsa?
Nézd, valami van abban amit írsz, de nem törvényszerű.
A férjem és a 3 testvére kimondottan szegénységben, egy alkoholista apa mellett nőttek fel, anyósoma férjemet 19 évesen szülte... és 4 olyan okos, talpraesett, az életben sikeres ember lettek, hogy ha keresek is nehezen találok még ilyet.
Én nagyon sajnálom azokat a kisgyerekeket, akiknek valami nem jut a többiekhez képest. Pl. az oviban nem mindenki tud előfizetni gyerekmagazinra. Én mondjuk nem is támogatnám, hogy oda érkezzen a gyerekeknek a csomag, mert sajnálom azokat a kisgyerekeket, akiknek nem tudják megvenni.
De úgy gondolom, ez nem az életkoron múlik, ez nagyon sok tényező függvénye.
Nekem van 23 éves ismerősöm, férjjel, saját házzal, majdnem diplomával. Úgy tudom tervezik a babát még 30 éves kor előtt. Másik 22 éves ismerős feleség, gyereket vár, és jó háttér miatt semmiben se lesz hiánya.
Viszont ott van 2 másik ismerősöm, 30 év felett, se lakás, se jó kereset, semmi. Párjuk van, gyerek kilátásban sincs.
Nem a kor függvénye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!