Apukák, élettársak, nektek mennyit ér a gyerek?
Én nő vagyok, de azért válaszolnék. (14 hónapos kisfiammal vagyok itthon)
Ezek szerintem nem fokmérői a jó apának.
- "Pl. vállalnátok azt, hogy egy ideig ti legyetek vele otthon? Vagy a gyes alatt végig?"
Ezt én anyai kiváltságnak tartom. Nem kötelességnek, hanem kiváltságnak. Édes tehernek is nevezhetném. Mellesleg az első fél-1 évben a szoptatás miatt szerencsésebb is az anyai jelenlét. Mellesleg a legtöbb családban a férfi keres jobban, ezért anyagilag hasznosabb, ha a nő van otthon. (Nálunk se így volt, de azért a legtöbb családban ez az általános.) Szóval szerintem a gyerek érdeke, ha élete 1 évében az anya van otthon vele. 1 év után a gyermek életvitelét meg már felesleges felbolygatni azzal, hogy cserélnek a szülők.
- "Szülés után vállalnátok azt, hogy anyát elküldjétek pl. hasplasztikára vagy mellfelvarrásra, ha csak ez szüntetné meg a depresszióját? Vennétek mosogatógépet?" Ezek elsősorban anyagi dolgok, nem azt tükrözi, hogy a férjnek mennyit ér a gyerek.
Hahóóó, ez itt Magyarország!!!! Hasplasztika ??? Mellfelvarrás ???
A családok nagy része a hiteltörlesztésre, a napi húsadagra és a gyerek tornacipőjére gyűjt!!!
Egy középosztálybeli családnak a mosogatógép elérhető spórolással... De ezt kötni a gyerekvállalás feltételének... Hát számomra vicces...
Mosogatógép téma: 6-os hozzászólásban le van írva a sztori.
Phd téma: Sose tenném, soha, de soha, így cseszhetném azt, hogy tudományos téren bármit is elérjek. Mikor is fogsz te végezni ezzel? Mármint ha ténylegesen te csinálnád, és nem másokat csicskáztatnál, hogy írják meg helyetted.
Otthon maradás téma: 1 év után vagy apa, vagy bölcsi. Apa választ, lesz ami lesz. És aki még rá is van kényszerülve? Annak is felnő a gyereke, nem?
Munka téma: Én egy évig otthon, mindegy mennyit keresek. Apa sose fogja tudni átélni, milyen az, ha dolgozni szeretne, de nem lehet.
Pénz téma: Akkor lesz gyerekem, ha nem kell majd garasoskodni, mert az megalázó.
Plasztika téma: Kell, kész, ennyi. Nem érdekel, mikor, nem érdekel, miből. Ha csak 5 év alatt jön össze a pénz, akkor öt év múlva, ha 10 év alatt, akkor 10 év múlva, de kell, pont.
Latszik nem èrtesz a phd-hoz ès a kutatàsoz :-)
Jövőre kèsz van egyèbkènt a rèszemnmegvan írva anszakdolgozóknak kiadott rèsz az ami mèg hiànyzik ami kötelező. Egyèbkent semmi lehetősèg karier nincs ebben csak nem volt munka ez pedig ad fizut esaddig sem tengek lengek. Ennyi. Van 2 diplomàm 2 szakmàm lesz egy phd, ideig óràig de attól mèg munka nincs:-) főleg nem karier. Ràadasul mit csinàlnek a fene nagy karieremmel penzemmel egyedül öregen?
Nekem lennének ötleteim, hidd el. Pl. beutaznám a világot, vennék magamnak egy házat egy kis skót faluban, Spanyolországban nyaralnék.
Szóval te államis phd-n vagy, ugye? Nem volt jobb dolgod, ezért elmentél phd-zni, pedig nem is akarsz tudományos karriert, miközben pedig akit nem vettek fel miattad, lehet, hogy nem csak unaloműzésből lenne ott. Ezt a mentalitást sose bírtam.
De kérlek, ne vedd sértésnek :D
Másik: ha neked mindenképp kell valaki, hogy boldog legyél, az már szerintem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!