Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elettarsak szakitanak kinel marad a gyerek?
Szerintem nem. Attól, hogy házasság nincs még külön gyerekelhelyezést kell kérni. Az apai jogok, ha magyar állampolgárról van szó, ugyanúgy érvényesek, tehát joga van beleszólni, hogy külföldre viszed a gyereket.
Ha nem magyar az apa, akkor nem tudom.
Ne haragudj!!!
Kicsit el kalandosztam!
nem neked szantam a valaszt!
azert kivanok minden jot neked!
Ugyanúgy gyermekelhelyezési pert kell indítani, mint ha házasok lennétek. Ez nem függ össze a kapcsolatotokkal, ha egyéjszakás kalandból lenne a gyerek, akkor is ugyanazok a szülői jogaitok lennének, mint 20 év házasság után.
Magyarországon kell intézni az ügyet a bíróságon. Amennyiben külföldre (most értsd: Magyarországra) akarja költöztetni az anya a gyereket, ahhoz az apa hozzájárulása szükséges, és az anyának kell biztosítania a láthatás jogát (pl. megbeszélt időközönkén kivinni a gyereket az apának, vagy fizetni az apa útiköltségét, ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!