Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha 2 ember együtt él, és van...

Ha 2 ember együtt él, és van 1 gyerekük, de nem házasok, és szakítanak, akkor ki dönti el hogy kinél lesz a gyerek?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy amíg a bíróság nem dönt a gyerek elhelyezéséről,csak úgy önkényesen elviheti bármelyikük is?Tehet ez ellen bármit a másik?
2010. szept. 23. 15:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Mi így élünk, házasság nélkül, kisgyerekkel. Ha szakításra kerülne a sor, kérdezés, megbeszélés nélkül vinném magammal a gyereket. Szerintem egy kisgyereknek az anyja mellett a helye.
2010. szept. 23. 15:21
 2/16 anonim válasza:
82%

Nem vagyok jogász, de valószínűleg az anyánál kell lennie addig. Ha nincs közös megegyezés.

Szóval az anya szerintem elvihetni, de az apa nem.

2010. szept. 23. 15:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Amig nincs birósági döntés a gyerekelhelyezésröl, addig mindkét szülö bárhová (az ország határain belül)elviheti a gyereket. Ez akkor is igy van, ha házasságban élnek, meg akkor is, ha csak élettársak.
2010. szept. 23. 15:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyenkor is a gyerek számít, mint házasságban, tehát a bíróság dönt, függetelnül attól, házasságban élnek vagy nem.
2010. szept. 23. 15:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Tehát ha az apa úgy dönt bármikor magához vehetné a gyereket törvényesen?Jelenleg az anyjánál van,az életkörülményei alapján nem lehetne elvenni tőle,de nem igazán foglalkozik vele.Szóval bármikor beállíthatna hozzá és elvihetné a gyereket?
2010. szept. 23. 15:44
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Szia! A gyerek mindkét félé és egyikük sem sajátíthatja ki. Ugyanannyi joga van hozzá mindkettőjüknek, tehát igen, akármikor láthatod a gyerekedet, nincs joga eltiltani tőle. Az első válaszolóval pedig nem értek egyet, pedig nő vagyok. Még egyes állatfajoknál is létező jelenség, hogy nem csak a nőnemű hanem a hímnemű is neveli az utódot, az ember ugyanilyen. És nem tenném tönkre a gyerekem azzal, hogy elszakítom attól, akire ugyanolyan szüksége van, mint amennyire rám.
2010. szept. 23. 15:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Na,nem egészen.Ha most az anyánál van,az apuka nem él ott,és ezt bizonyítani is tudják-márpedig biztos,hogy tudják-akkor ha apuka elviszi,és nem viszi vissza az bűncselekmény.Mennyi idős a kicsi?Mert a bírók 3 éves kor alatt szinte 100%-ban az anyánál helyezik el,ráadásul 3 éves korig a láthatást is úgy szabályozzák,hogy nem lehet elvinni a gyereket,hanem annál a szülőnél kell biztosítani,ahol a gyermek el lett helyezve.
2010. szept. 23. 15:51
 8/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem is elvitelt mondtam, hanem láthatást. Szóval odamenni meglátogatni akármikor lehet. Olyat viszont tényleg nem, hogy ide oda húzzátok, hogy az enyém meg nem a tiéd. Azt a megoldást kell választani ami a gyereknek a legjobb, és ezerszer jobb eset, ha ezt ti ketten el tudjátok intézni. Amennyiben ez nem működik akkor a bíróság helyezi el a gyereket.
2010. szept. 23. 15:52
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
Mármint a láthatást ott kell biztosítani,ahol a baba és a szülő lakik.
2010. szept. 23. 15:52
 10/16 anonim ***** válasza:
Bocs,15.49-es,az utánad válaszoló vagyok.Nem Neked szántam,hanem a kérdező kommentjére írtam,hogy nem egészen.Bocsi,félre érthető volt.Egyet értek Veled!
2010. szept. 23. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!