Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elettarsak szakitanak kinel marad a gyerek?
Hazahozza és kész, ha az apának nem tetszik, akkor igazolnia kell, hogy ő az apa, apai elismerő nyilatkozatot tesz szépen, aztán pert indít a gyerek láthatási jogáért.
Ha a gyerek magyar állampolgár, akkor majd egyszer nálunk indul eljárás.
Szerintem.
Az egész komolytalan megjegyzem.
Minél hosszabb ideig csak az anyánál van a gyerek, annál kisebb esélyekkel indul az apa.
A magyar jog az anyát védi, már ha apasági elismererő nyilatkozat sincs nem tudom, hogy melyik bíróság vesz komolyan egy ilyen apukát.
Az anya meg biztos.
Ja van apasági ny. boccs.
Akkor nem tudom, szerintem jobb, ha hazahozza és kész.
Meg akarja várni külföldön a per végét? És miből él addig?
"Akkor nem tudom, szerintem jobb, ha hazahozza és kész."
Nem ismerem a külföldi jogot, de szerintem ebből rohadt nagy cirkusz tud lenni.
Kérdező!
csak magyar állampolgár a gyerek? hol született?
lakóhely szerint illetékes bírósághoz kell beadni a keresetet, ha a hivatalos bejelentett lakhelyetek külföldön van, akkor ott
ha esetleg van más állampolgársága a gyereknek, akkor az előnyös lehet, mert fordulhatsz a helyi gyámügyhöz és nem fogják engedni a bírósági döntésig az anyát költözni
magyar anyakönyvezése és magyar iratai megvannak a gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!