Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukák, élettársak, nektek...

Apukák, élettársak, nektek mennyit ér a gyerek?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy mit vállalnátok be azért, hogy gyereketek legyen? Pl. vállalnátok azt, hogy egy ideig ti legyetek vele otthon? Vagy a gyes alatt végig? Szülés után vállalnátok azt, hogy anyát elküldjétek pl. hasplasztikára vagy mellfelvarrásra, ha csak ez szüntetné meg a depresszióját? Vennétek mosogatógépet? (utolsó nem vicc, konkrét eseten alapszik) Várom a válaszokat és az indokokat!

2013. dec. 3. 11:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
78%

Mesekönyvnek nem a polcon kell porosodni hanem anyukának meg apukának olvasni belőle.

De most neked nincs is gyereked, csináltasd meg aztán kész. Senkire nem kell gondolnod csak magadra.

2013. dec. 3. 12:26
 22/77 anonim ***** válasza:
51%

Nem csak játékra lehet költeni a pénzt ha gyerekről beszélünk, hanem fejlesztésre. Zene, sport , tánc még kicsi mimnél több mindent ki kell vele próbáltatni hogy megtalálja magát ami nem olcsó ám....És az alapvető dolgokat is jó korán kezdeni nyelvtanulás, úszás...Ha gyereked van sohasem tudhatod hova kell gyorsan viszonylag nagy összeg.

Ráadásul ha többet tervezel mindegyik után szaladsz magad összevarratni?

2013. dec. 3. 12:29
 23/77 A kérdező kommentje:
Áááá.. az kidobott pénz lenne. Majd ha megszületik a második, akkor utána. el sem olvastátok a példámat? Lehet mindenfelé hurcolászni szegény kölköt, csak azért, hogy dicsekedjek azzal, hogy ő ide meg oda jár, ha közben már ovis korban meg még azelőtt is elvárom, hogy teljesítsen. Nem, ha valahova viszem, akkor azért vigyem, hogy érezze jól magát. Nem kell a legjobbnak lenni, mint ahogy rokonom elvárja a gyerekétől. Szegény gyerek. A mindenféle programmal kapcsolatban: engem pl. soha sehova nem hordtak, csak orvoshoz, mégsem haltam bele. Ha lesz gyerekem, és szeretne sportolni, akkor ovis kortól lehet, ha szeretne zeneiskolába járni, táncolni, lehet, de ovis kor előtt csak az, amilyen fejlesztésre szüksége van.
2013. dec. 3. 12:39
 24/77 anonim ***** válasza:
78%
Lehet ha jártál volna most nem lenne önértékelési problémád. Valahogy úgy vagyok vele, hogy a gyerekemnek nehogy már azért kelljen kevesebb jutnia, hogy plasztikára teljen nekem 5-10 évente. Azért az nem 2 fillér, az nem egy plusz játék vagy mesekönyv ára csak.
2013. dec. 3. 12:55
 25/77 A kérdező kommentje:

De még mindig nem értitek? Semmit nem ér a rengeteg játék, ha nem foglalkoznak a gyerekkel. És ez a jobb, mert ha nem foglalkoznak vele, akkor legalább nincs teljesítménykényszere, mint ahogy a példámban írtam, amit még mindig nem olvastatok el. Itt nem önértékelésről van szó, hanem arról, hogy mindig a maximumot várom el magamtól, de ez vonatkozik majd az élettársamra is. Sőt, a gyerekeimre is, olyan értelemben, hogy a döntések az övéi, de a lehető legjobbat hozza ki magából.

Komolyan, csak pofázok és pofázok, és senki nem érti, hogy mit akarok mondani.

2013. dec. 3. 13:13
 26/77 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy itt egy ideje olvaslak, kedves kérdező, az alkalmazkodás képességének vagy szándékának minimuma is hiányzik belőled. De legyen szerencséd az életben, azért találj valakit aki ezt szereti.
2013. dec. 3. 13:16
 27/77 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy az alkalmazkodás hiányzik belőlem? Pont annyira alkalmazkodok a másikhoz, amennyire ő is énhozzám. Nem jobban, mert nem vagyok hülye. Ja, és bizonyítsd idézetekkel azt, hogy ez hiányzik belőlem.
2013. dec. 3. 13:21
 28/77 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk a férjem örömmel jönne gyedre (lehet, h jönni is fog)és talán egy mosogatógéppel is meglep Karácsonykor, pedig nem vagyunk gazdagok én csak Gyest kapok.

16 hós a babánk.

2013. dec. 3. 13:28
 29/77 A kérdező kommentje:
Van még remény ezek szerint... De jó ezt hallani, ezek szerint vannak még apák, akik tényleg hajlandóak kivenni a részüket a gyerek körüli teendőkből.
2013. dec. 3. 13:29
 30/77 anonim ***** válasza:
100%
De miért gondolod, hogy akinek vesznek egy mesekönyvet vagy elviszik plusz órákra azzal nem foglalkoznak? Csupán a szeretetből egy idő után nem fejlődik egyik gyerek sem.
2013. dec. 3. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!