Ti hogy csinálnátok? Egyedül hagynád a babát 15 percre a házban?
Az egy éves babám bárányhimlős, a nagy pedig ovis. Együtt szoktunk menni érte az oviba, viszont most, hogy beteg nem tudom ezt megtenni. Nincs kire bíznom.
Az ovi 5 percre van, és azon gondolkozom, hogy itt hagyhatom-e vajon a házban a járókában egyedül arra az időre, amíg leszaladok a nagyért és visszajövünk.
Sosem csináltam ilyet, de most nem látok más megoldást. Esetleg férjem skype-on figyelhetné a munkahelyéről...
Olyan már máskor is volt, hogy ennyi időt kinn voltam a kertben mondjuk teregetni vagy egyéb okból, de ez most mégis más.
hívd fel az ovit h öltöztessék fel a nagyok indulásra készen - mond el h mi a helyzet
és ha a férjed tudja figyelni az nagyon jó :-)
ha valami van felhív
szerintem simán kivitelezhető a dolog
nekem nem egyszer volt olyan h akár 30 perceket is egyedül volt a házban amíg a kertben voltam - a végéből is kb. 5-6 perc amíg vissza érek - soha egyszer sem lett semmi baj
járókában voltak addig játék körülötte meg egy innis üveg
és most le lehet pontozni engem ...
sajnos sok idegbeteg agyonféltő anyuka van ...
nem is csodálom h ennyire sok a félős önbizalom hiányos gyerek a világban ...
ez nem szerencse kérdése ...
és igen te is felnőttél úgy h egyedül voltál babakorodban nem egyszer
mit gondolsz mikor kézzel vagy azzal a régi géppel mostak akkor te hol voltál ?
vagy mikor kiment teregetni anyukád?
nem fogod tudni megvédeni a gyereket mindentől
sőt kell is h megtanulja h magára is vigyázni kell
pl én soha nem tiltottam meg feleslegesen dolgokat nekik
ilyen a konnektor is ...
egyik gyerekemnek sem jutott soha eszébe h belenyúljon vagy beletegyen valamit
és akkor még nem voltak dugok meg egyebek ....
és miért nem nyúltak bele ?
mert nem hívtam fel a figyelmét rá azzal h megtiltottam nekik ...
és sorolhatnám ....
tudjátok ezért sem irigykedek a városi emberekre
a falusiak sokkal életre valóbbak !
"11-es, inkább maradj csöndben és örülj, h soha nem történt semmi baj. Attól, h neked szerencséd volt, még hülyeség, amit csináltál és felelőtlenség. Ne osztogass másoknak ilyen tanácsokat, légyszí."
ja bocs nem tudtam h be kell állni birkának és bólogatni ...
ez egy anonim oldal
aki tanácsot kér annak elmondom h én mit gondolok
és az hogy ez nem egyezik mások véleményével ???
pont nem érdekel ....
Egyedül hagyni egy kisgyereket felelőtlenség. Nem agyonféltés, ha nem hagyjuk egyedül a lakásban, hanem normális hozzáállás. A kertbe kimenni más, mint az óvodába elmenni.
A falusi nagyszüleim sem hagyták egyedül a gyerekeiket, sem az unókáikat a házban, hanem vitték magukkal a fóldekre, szőlősbe.
Tehát, ha jól értem:
-egyedül lehet hagyni, akár fél órára is
-nem kell tiltással fegyelmezni, mert úgy sem fogja érdekelni a konnektor
Milyen okos dolgot tudsz még ajánlani? Nemsokára megszületik a babám, gondoltam tanulok még tőled.
Őszntén meglep, hogy a felelőtlenségedre még büszke is vagy. Megdöbbent. Régen is vigyáztak a gyerekekre, nagymamámék 7-en voltak testvérek, és ha máshogy nem, a legidősebb vigyázott a kicsikre. Senki nem hagyta magára a picit, gondolván, csak túléli. Ha meg nem, akkor nem volt elég életrevaló. A kutyák jobban vigyáznak a kölykeikre!
Ne vitázzatok légyszíves! Mindeniknek köszönöm, hogy válaszolt. Ment a zöld kéz.
Egy szomszéd néni átjön segíteni, vigyáz a kicsire, amíg lemegyek.
"és ha a férjed tudja figyelni az nagyon jó :-) ha van valami felhív"
Hat ez nagyon sok eszre vall.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!