Ti hogy csinálnátok? Egyedül hagynád a babát 15 percre a házban?
Az egy éves babám bárányhimlős, a nagy pedig ovis. Együtt szoktunk menni érte az oviba, viszont most, hogy beteg nem tudom ezt megtenni. Nincs kire bíznom.
Az ovi 5 percre van, és azon gondolkozom, hogy itt hagyhatom-e vajon a házban a járókában egyedül arra az időre, amíg leszaladok a nagyért és visszajövünk.
Sosem csináltam ilyet, de most nem látok más megoldást. Esetleg férjem skype-on figyelhetné a munkahelyéről...
Olyan már máskor is volt, hogy ennyi időt kinn voltam a kertben mondjuk teregetni vagy egyéb okból, de ez most mégis más.
Eszedbe ne jusson az egy éves babádat egyedül hagyni a lakásban!
Nincs szomszéd, bnő, tesó, aki figyelne addig?
Mit tud csinálni egy baba egyedül annyi ideig?
Felénk "bekötötték" a babát. Ez azt jelentette, hogy a meleg takaróba rakták és jól becsomagolták. Kb. 10-20 percet kibírt a baba így nyugodtan. Régen (falun).
Simán el lehet vinni a kicsit az oviba. Mi miatt nem akarod? A betegségének nem art, a nagy meg mar amúgy is hordozó, ha attól félsz, hogy elkapják az ovisok. A ferjed mit tud csinálni, ha Skypeon figyeli a gyereket? Annyi váratlan baleset történhet. Lehet egy elektromos zárlat, földrengés, akármi. Amellett, hogy az életben meg nem bocsátanad magadnak, meg le is csukhatnak kiskoru veszelyesztetese miatt, ami azzal jár, hogy mindket gyerekedet elveszik.
Menjenek-együtt az oviba.
Házban, kocsiban egyedül hagyni a babát vagy kisgyereket még mindig BÜNTETENDŐ. Ezt akkor is tudomásul kell venni, ha régen másként volt, és sok babát magára hagytak.
Én is amondó vagyok, hogy bármely más megoldás jobb, mint amit felvetettél.
Pl. mint az írták is, ne menjen oviba a nagytesó.
Vagy ha tényleg 15 percig lennél csak távol, kérj segítséget egy kedves szomszédtól.
Vagy telefonálj az oviba, és beszéld le egy dajkával vagy valakivel, hogy jöjjön ki a kocsihoz ránézni a kicsire, míg bemész a nagyért. Esetleg öltöztessék fel a nagyot, és hozzák ki hozzád, aki kint várod a kistesóval.
Vagy hívj bébiszittert, ha másként nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!