Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Senkinek nem tetszik a kisfiam...

Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!

Figyelt kérdés

Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.

Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.

Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?

És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.

Merse a neve

2013. okt. 20. 21:32
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
Bocsánat, Merse.
2013. okt. 21. 10:02
 52/57 anonim ***** válasza:
81%
Szinyei Merse Pált természetesen ismerem. (Az tényleg műveletlenségre vall, ha valaki még csak nem is tudja beazonosítani kiről van szó.) De, nekem is van egy ismerősöm, akinek Merse a fia és mikor először meghallottam, eszembe sem jutott a festő, csak furcsálltam nagyon. Én nem bírom az ilyen neveket, mint Merse, Kende, Vajk, Kincső, Csenge és társai. Ettől persze senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy nevezi el a gyerekét, a mai idétlenebbnél idétlenebb nevek között már fel sem tűnk. Egyébként ez olyan, mint a Kadosa. Nekem ez vezetéknév, meg utcanév, meg mit tudom én, de eszembe nem jutna keresztnévként gondolni rá, hiába lehet anyakönyvezni. Ugyanígy a Merse.
2013. okt. 21. 10:44
 53/57 anonim ***** válasza:
82%

Nekem tetszik (ha passzolt volna a családnevünkhöz, akkor esélyes lett volna a fiamnál is). SZ.M.P.-t és az életművét is ismerem (rajz és művészettörténet volt a választott érettségi tárgyam...)

Különbözőek vagyunk, más-más tetszik/nem tetszik. Én azt nem értem, miért nem lehet ezt elfogadni? Én se szólom meg a kis Pistikék vagy Gézukák, Kevinkék (most mondtam találomra 4 nevet teljesen hasból, mert pl az István nekem tetszik) stb egyáltalán senki nevét. Családi döntés, illik tiszteletben tartani, vagy legalább nem azonnal ítélkezni és negatívan nyilatkozni, könyörgöm, biztos az is talál megdicsérni valót egy gyereken, akinek a név éppen pont nem tetszik.

Amúgy a fiam legjobb barátja Merse. Amennyire láttam, sem a gondozónők a bölcsiben, sem a kis kortársak nem akadtak fent a nevén. Szerintem ez pont az a fajta ritka név, ami anélkül karakteres, hogy béna lenne.

Amiktől viszont frászt kapok, azok az erőszakkal magyarított nevek, pl Döníz, Brájen és hasonlók. Na azok ebben a megerőszakolt formában számomra nevetségesek, főleg leírva látni. Mégsem fogom anyukának azt mondani, hogy Utálni fog a gyereked, meg hogy mennyire sz*r név. Mi közöm hozzá? És minek keserítsem őket?

Te se foglalkozz a sok tahóval. Tekintsd úgy, mennyire alacsony az EQ-juk... sok ilyen ember van. Mosolyogva javítsd ki aki értetlenkedik, és ne húzd fel magad, mert nem ér annyit.

A fiad meg nem a neve miatt fog utálni vagy szeretni.

2013. okt. 21. 11:33
 54/57 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem szép név. Volt egy ilyen nevű gyerek az általános iskolában, ahova jártam. Aki nem hallotta még a nevet az műveletlen nagyon... Aki beszól érte az meg tapintatlan.
2013. okt. 21. 22:01
 55/57 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik. Nem ismerek ilyen nevű gyereket és ha valaki azt mondaná, hogy Mersének hívják a gyerekét, lehet hogy én is visszakérdeznék, mert nem érteném elsőre, függetlenül attól, hogy ismerem Szinyeit. Ráadásul nem is kell Emesének érteni, a Mersét önmagában is lánynévnek gondoltam volna, miután kiderült, hogy keresztnév. Ettől függetlenül ha nektek tetszik ne foglalkozz más véleményével. Mire az ő korosztályuk felnő, ez teljesen átlagos név lesz.
2013. okt. 22. 13:26
 56/57 anonim ***** válasza:
Szerintem szép név és komoly a hangzása. Nem hinném hogy utálni fogja, szerintem ne bánd hogy ezt a nevet adtad neki.
2014. máj. 29. 13:10
 57/57 anonim ***** válasza:

Szerintem szép nevet válsztottál. Én is adnám a fiamnak. Épp neveken gondolkodunk, ez az egyik....

Akit csúfolni akarnak, azt akár milyen névből megoldják a gyerekek. Akiknek nem tetszik, kiváncsi lennék mit adnának a gyerekünek!? Valami tömegnevet biztos.. pl.: Balázs és akkor megkérdik: melyik Balázs? Hát a pl: Szabó na és akkor újra megkérdik... Melyik Szabó??? Szóval szerintem, sokkal jobb, ha valaki nem túl gyakori, bár szép csengésű nevet ad a gyermekének, amit nem túl nehéz a vezetéknév után kimondani.

2014. okt. 10. 13:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!