Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!
Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.
Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.
Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?
És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.
Merse a neve
Nos a meglátásaim:
A kérdező írta, hogy igen, a festő vezetéknévként viselte ezt a nevet. Van akit Virág Istvánnak hívnak...és biztosan mindenki hallotta már a Virág lány nevet.
Tény, hogy nem szép ``leműveletlenezni`` senkit, de a kérdező nem arra írta ezt, akinek nem tetszik ez a név, hanem aki nem ismeri Szinyei Merse Pál nevét.
Én elsőre azt mondtam, hogy nem ismerem, aztán rá kellett jönnöm, hogy mégis.
Én már írtam, hogy nekem tetszik ez a név, még akár adnám is a második gyerkőcömnek, ha fiú lenne, de a vezetéknévvel nekünk nem jön össze.
A csúfolódásra meg annyit, hogy ritka kevés név van, amit, ha valaki akar ne tudna csúfolni. A kisfiam Csanád, miatta is kaptunk már hideget meleget (érdemes elolvasni, hogy mi volt itt az emberek válasza, arra a kérdésre, hogy tetszik e neki ez a név...ugyan nem én írtam ki a kérdést, de érdekelek a válaszok...hát némelyik elég sértő volt, hogy finoman fejezzem ki magam). Szóval a Csanádot lehet Csalánnak, meg Családnak ``csúfolni``. Engem Juditnak hívnak. Gyerekként én is voltam már Csutka (Jutkából). Mégis felnőttem. A gyerekek egy bizonyos életkorban kissé gonoszok tudnak lenni, de aztán felnőttként ez megváltozik...mármint a csúfolódást tekintve.
44es vagyok, még annyit, hogy volt egy ismerősöm, sokan Kannának becézték, pedig abszolúte rendes neve volt, Anna. Szóval szerintem bárkit lehet csúfolni, ha akarják...
Off: jujjj a Csanád nekem nagyon tetszik, szerintem gyönyörű név.
On: Egyébként igaza van az előttem szólónak, honnan veszik páran, hogy nem fog örülni a nevének? Kíváncsi vagyok azoknak a nevére, akik ezt írták, nem hiszem, hogy mindenkinek tetszenének. Én Dóra vagyok egyébként, csúfoltak régen, amíg hagytam, de a vezetéknevemmel. :D
Ne foglalkozz vele!
Ezt a nevet kapta és kész. Hidd el nincs a világon olyan név, amibe nem lehet belekötni.
Tól hagyományos, túl modern, túl ritka, túl sűrű, túl mekegő, túl mély, túl magas, túl lányos, túl fiús, túl aranyos, túl komoly...és akkor nem is beszéltünk arról, hogy minden névre lesz csúfolás!!
Azoknak meg akik ledöbbennek ezen a néven, ajánlom figyelmükbe Szinyei Merse Pál, híres és elismert magyar festőt, vagy Béres Mersét híres zongoraművészt.
Ezenkívül a kisfiad nevének jelentése: béke, dicsőség.
Legyél rá büszke, nem az fogja őt meghatározni, hogy kinek hogy tetszik a neve, semmi közük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!