Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!
Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.
Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.
Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?
És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.
Merse a neve

Természetesen ismerem Színyei Merse Pál nevét, de pont azért, mert művelt vagyok, tudom, hogy neki ez a vezetékneve volt.
Ezzel az erővel lehetne a fiad keresztneve Lakatos is...

Mit foglalkozol vele, hogy senkinek nem tetszik, ha nektek tetszik.
Nekem is tetszik, szép név.

De az emberek azt mondják,hogy SOHA nem hallották még ezt a nevet, nem azt mondják, hogy miért vezetéknevet adtam a gyerekemnek.
És amikor magyarázom, hogy ki is volt, akkor sem esik le nekik.
És még mindig Emesézik, Mirsázzák a fiamat.
Éshogy minek a beceneve a Merse.
Szóval nem az a gondjuk, hogy vezetéknévként hallották már "valahol" és én mégis miért adok vezetéknevet.

Mondjuk nem tudom, a Wikipédiának mennyire szabad hinni, de itt egyértelműen állítja, hogy Szinyeinek a vezetékneve volt a Merse. A kérdésedre válaszolva, azt tudom mondani, hogy ma már kb. minden harmadik gyereknek ritka és különleges neve van, nem hiszem, hogy pont ezért fogja utálni a kisfiad, de ha egy ennyire ritka nevet választottatok, akkor ne csodálkozzatok, ha sokan nem értik elsőre.
Nekem tetszenek a szlávos hangzású nevek egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!