Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Senkinek nem tetszik a kisfiam...

Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!

Figyelt kérdés

Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.

Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.

Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?

És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.

Merse a neve

2013. okt. 20. 21:32
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
58%
Szokatlan,de szép.Én sem hallottam még,de egyből lejött,hogy régi magyar név.Most még biztos picike a fiad.Mire nagyobbacska lesz,addigra minden ismerős megszokja.ismerek Kerecsen nevű kisfiút.Mikor megszületett,mindenki nagyokat ájuldozott,még én is furcsáltam..de mire 1-2 éves lett,hozzánőtt a név.Most már 3 éves múlt,és mindenkinek teljesen természetes.
2013. okt. 20. 22:13
 22/57 anonim ***** válasza:
62%
Úúú, ez aztán a pofára esés! Rákerestem Szinyei Merse Pálra és láss csodát a műveinek jó részét ismerem, így pl. Majális, Virágzó almafák, Szerelmesek, Lilaruhás nő stb. ...nem áll hozzám közel a festészet, de igen, az Ő nevét tényleg illene ismernie minden magyarnak! Köszönöm, hogy feltetted a kérdésedet, ez után egy életre az eszembe véstem ezt a nevet! (Utolsó voltam)
2013. okt. 20. 22:13
 23/57 anonim ***** válasza:
31%
Vagyis a 22:00-ás válaszoló, és nem az utolsó :o)
2013. okt. 20. 22:15
 24/57 anonim ***** válasza:
50%

Természetesen ismerem Színyei Merse Pál nevét, de pont azért, mert művelt vagyok, tudom, hogy neki ez a vezetékneve volt.

Ezzel az erővel lehetne a fiad keresztneve Lakatos is...

2013. okt. 20. 22:18
 25/57 anonim ***** válasza:
64%

Mit foglalkozol vele, hogy senkinek nem tetszik, ha nektek tetszik.

Nekem is tetszik, szép név.

2013. okt. 20. 22:21
 26/57 anonim ***** válasza:
81%
Szenyeit ismerem de mivel neki ez a vezetékneve igy egyáltalán nem jutna eszebe ez keresztnévnek. Erre irtam hogy még sosem hallottam, sosem hallottam mint keresztnevet.
2013. okt. 20. 22:22
 27/57 A kérdező kommentje:

De az emberek azt mondják,hogy SOHA nem hallották még ezt a nevet, nem azt mondják, hogy miért vezetéknevet adtam a gyerekemnek.

És amikor magyarázom, hogy ki is volt, akkor sem esik le nekik.

És még mindig Emesézik, Mirsázzák a fiamat.

Éshogy minek a beceneve a Merse.

Szóval nem az a gondjuk, hogy vezetéknévként hallották már "valahol" és én mégis miért adok vezetéknevet.

2013. okt. 20. 22:23
 28/57 A kérdező kommentje:
De ahogy látom, titeket is megoszt ez a név. Nem baj, különbözőek vagyunk, nem kell mindenkinek tetszenie, csak eddig 100%-os volt a nemtetszés, itt legalább pár válaszadónak tetszik :D Már ennek is örülök, de tényleg!
2013. okt. 20. 22:25
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Mondjuk nem tudom, a Wikipédiának mennyire szabad hinni, de itt egyértelműen állítja, hogy Szinyeinek a vezetékneve volt a Merse. A kérdésedre válaszolva, azt tudom mondani, hogy ma már kb. minden harmadik gyereknek ritka és különleges neve van, nem hiszem, hogy pont ezért fogja utálni a kisfiad, de ha egy ennyire ritka nevet választottatok, akkor ne csodálkozzatok, ha sokan nem értik elsőre.

Nekem tetszenek a szlávos hangzású nevek egyébként.

2013. okt. 20. 22:26
 30/57 A kérdező kommentje:
Egyébként van még két tucatnévvel rendelkező gyerekünk, ahol úszáson 8 fiúból 5-nek ugyanaz a neve, mint az első fiamé. De ez egy másik probléma....Talán ezért is választottunk kevésé ismertet a 3. babánknak, aki lassan már 1 éves.
2013. okt. 20. 22:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!