Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Senkinek nem tetszik a kisfiam...

Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!

Figyelt kérdés

Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.

Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.

Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?

És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.

Merse a neve

2013. okt. 20. 21:32
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:

Olyan büszkeséggel adtuk a kisfiamnak és döbbenten tapasztalom, hogy tényleg ennyire nincsenek az emberek képben még híres emberekkel sem.

Azért sajnálom, hogy ezt adtuk, mert az ÁTLAG ember az átlag, és ami abból kilóg, az gáz.

De nekem még mindig tetszik és a férjemnek is, csak már utálom a magyarázkodást, amikor "jaj de cuki,szép baba, hogy hívják" kérdés felmerül.

2013. okt. 20. 21:50
 12/57 anonim ***** válasza:
66%
Aki értetlenkedik, annak említsétek meg, hogy mint Szinyei Merse Pál. Amúgy ezt én is tapasztaltam, még csak most várjuk a kislányunkat, de mindenki visszakérdez, mikor mondjuk a nevét, pedig egyszerű és kimondható, csak ők még nem hallották. (Pedig Jókai Mór is használta egy regényében, de azt valószínűleg nem olvasták :)). Amúgy csak elsőre értetlenkednek, aztán majd megtanulják, nem lehet mindenkinek olyan neve, amit mindenki ismer, különben minek lenne az a nagy választék :)
2013. okt. 20. 21:51
 13/57 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ne bánd egyáltalán,h ritka nevet adtál a fiadnak. Arra meg főleg figyelj,h ő nehogy lássa Rajtad,h zavarnak a megjegyzések, mert akkor őt is fogják. Ez csak egy ritka név, nem pedig egy idétlen, bonyolult (tele dzs-vel, x-szel). Inkább legyen rá büszke. Engem Grétának hívnak, és anno gyerekkoromban nekem is egy csomóan mondták,h életükben nem hallották ezt a nevet (ami azért elég fura), meg hogy ne a becenevemet mondjam... stb. Ma meg egy elég divatos névvé vált. Szóval ne érdekeljenek a hülye beszólások.
2013. okt. 20. 21:57
 14/57 anonim ***** válasza:
63%

Szia! Szerintem különleges és szép nevet választottatok! Ugyan még én sem hallottam...vagy inkább nem ragadt meg bennem. A környezetedben nem kell sokáig magyarázkodnod, mert megszokják ha már ismerik. A kortársak hamar megjegyzik, ők még nem akadnak fel ilyeneken! Sőt, szerintem ha iskolás lesz még lesznek, akik ``irigykedni`` is fognak a neve miatt ;o)

Most pedig teszek a tudatlanságom ellen és utána nézek kit is takar a híres ember neve...

2013. okt. 20. 22:00
 15/57 A kérdező kommentje:
Festő. Neki a 2. vezetékneve volt a Merse, de akkor is, legalább az embereknek emlékezniük kellene, hogy van egy ilyen ember, akit így hívtak. Utcanév is van, Iskolák is. De köszönöm, hogy nem mindegyikőtök mondja, hogy ritka ronda név. Van egy apuka, akinek már többször mondtuk, ennek ellenére azt mondja, hogy Mirsa. :D
2013. okt. 20. 22:04
 16/57 anonim ***** válasza:
84%
Nekem tetszik. És neki is tetszeni fog, mert csak neki lesz ez a neve közel s távol. A fiamnak is hasonlóan érdekes neve van, rá is mindig csodálkoztak, aztán már most tudják az oviban, hogy ő az, a neve alapján :) Amúgy meg inkább Merse, mint Benett meg Kevin, akikből hetente 5 születik a városomban.
2013. okt. 20. 22:05
 17/57 anonim ***** válasza:
35%

Bocs, hogy olyan műveletlen vagyok, hogy nem ismerem ezt a nevet. Biztos, hogy nem adnám ezt a nevet a fiamnak, nekem se tetszik, és valóban Emesének lehet érteni.

Egyébként tudom, milyen idegesítő, ha félreértik a gyerek nevét. Én külföldön élek családommal. Van egy lányunk: Lara. Akárhányszor kérdik, mindig Lorának értik, pedig az első eset óta odafigyelek, hogy biztosan jól artikuláljam. És annak ellenére is, hogy mondják, hogy értik, hogy "a", nem pedig "o", legtöbbször Lorának mondják...marha idegesítő.

2013. okt. 20. 22:06
 18/57 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Nekem is rögtön Szinyei Merse Pál neve jutott eszembe,de valamiért én mindig azt hittem,hogy neki csak a Pál a keresztneve a Szinyei és a Merse pedig vezetéknév.Hát úgy látszik rosszul hittem.:)

Ettől függetlenül szerintem nem csúnya név,csak szokatlan,ezért kérdeznek rá sokan.

Én nem adnám ugyan a fiamnak,nekem másfajta nevek tetszek,de azért sok ma divatos névnél ezerszer jobb a Merse!:)

2013. okt. 20. 22:09
 19/57 anonim ***** válasza:
95%
nekem listás volt, de apa leszavazta, épp ezért, ami titeket is ér :(
2013. okt. 20. 22:10
 20/57 A kérdező kommentje:
Igen, neki a vezetékneve volt, de általában egyáltalán nem ismerik ezt a nevet, hogy Szinyei Merse Pál. Nemhogy külön.
2013. okt. 20. 22:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!