Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!
Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.
Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.
Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?
És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.
Merse a neve
Olyan büszkeséggel adtuk a kisfiamnak és döbbenten tapasztalom, hogy tényleg ennyire nincsenek az emberek képben még híres emberekkel sem.
Azért sajnálom, hogy ezt adtuk, mert az ÁTLAG ember az átlag, és ami abból kilóg, az gáz.
De nekem még mindig tetszik és a férjemnek is, csak már utálom a magyarázkodást, amikor "jaj de cuki,szép baba, hogy hívják" kérdés felmerül.
Szia! Szerintem különleges és szép nevet választottatok! Ugyan még én sem hallottam...vagy inkább nem ragadt meg bennem. A környezetedben nem kell sokáig magyarázkodnod, mert megszokják ha már ismerik. A kortársak hamar megjegyzik, ők még nem akadnak fel ilyeneken! Sőt, szerintem ha iskolás lesz még lesznek, akik ``irigykedni`` is fognak a neve miatt ;o)
Most pedig teszek a tudatlanságom ellen és utána nézek kit is takar a híres ember neve...
Bocs, hogy olyan műveletlen vagyok, hogy nem ismerem ezt a nevet. Biztos, hogy nem adnám ezt a nevet a fiamnak, nekem se tetszik, és valóban Emesének lehet érteni.
Egyébként tudom, milyen idegesítő, ha félreértik a gyerek nevét. Én külföldön élek családommal. Van egy lányunk: Lara. Akárhányszor kérdik, mindig Lorának értik, pedig az első eset óta odafigyelek, hogy biztosan jól artikuláljam. És annak ellenére is, hogy mondják, hogy értik, hogy "a", nem pedig "o", legtöbbször Lorának mondják...marha idegesítő.
Szia!
Nekem is rögtön Szinyei Merse Pál neve jutott eszembe,de valamiért én mindig azt hittem,hogy neki csak a Pál a keresztneve a Szinyei és a Merse pedig vezetéknév.Hát úgy látszik rosszul hittem.:)
Ettől függetlenül szerintem nem csúnya név,csak szokatlan,ezért kérdeznek rá sokan.
Én nem adnám ugyan a fiamnak,nekem másfajta nevek tetszek,de azért sok ma divatos névnél ezerszer jobb a Merse!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!