Senkinek nem tetszik a kisfiam neve?!
Állandóan magyarázkodom, senki nem is érti elsőre a nevet, bár nem tudom, hogy miért.
Komolyan kezdem megbánni, hogy azt a nevet választottuk.
Szerintetek utálni fogja ő is a nevét, ahogy most ledöbben tőle mindenki?
És ráadásnak Emesének értik, lánynak nézik,miközben teljesen fiúsan van öltöztetve, fiúnak néz ki.
Merse a neve
Nekem tetszik a Merse név! Ikreim vannak, Kende és Kincső. Ha a kislány kisfiú lett volna Merse lett volna! Nehogy megváltoztasd!!!
Én is kapok hideget-meleget a nevek miatt, de nem érdekel már.
Nekem tetszik!!!
Véleményem...volna de fáradt vagyok az íráshoz már...szóval a sok huhogó ,a konvenciókban megrekedt "nemtetszikező" -től már felfordul a gyomrom!!!!,....ehhh
Semmi baj a gyerkőc nevével. Ritka , az biztos, ezért kérdeznek rá még egyszer. Manapság annyi a különleges név, hogy az ilyen kuriózumokra nem áll rá a fülünk. Mivel te még bizonytalan vagy a választásotok helyességével, ezért árgus szemekkel figyeled a reakciókat, és esetleg ott is negatív véleményt vélsz felfedezni, ahol nincs.
A mi kislányunkat Mártának hívják. Mikor megmondjuk a nevét, akkor elcsodálkoznak és egyből kérdezik, hogy a családban volt ilyen név, ezért adtuk neki? Mi jót mosolygunk és a válaszunk: nem, egyszerűen ez a név tetszett. Tudjuk, hogy nem divatnév, mondhatni régimódi, mégis ezt a nevet találtuk megfelelőnek a mi kislányunknak.
Légy büszke rá, hogy ilyen különleges nevet találtatok neki!
Kérdező, meg ne sértődj, de azért elég gáz, hogy mindenkit le műveletlenezel, akinek nem tetszik a fiad neve. Olyan felesleges dolognak tartom az ízlésbeli különbségeken való vitatkozást, megsértődést, valahogy az az érzésem, hogy aki ilyesmin kiakad, annak nincs elég valódi problémája, így gyárt magának.
Én ismerem a festőt, ennek ellenére nem tetszik ez a név. Most akkor nevezz engem is műveletlen parasztnak, mert különbözik az ízlésünk...
Amúgy szerintem nem kell aggódnod, néhány év múlva már valószínűleg senki nem fog furcsán nézni a kisfiad neve hallatán. Nagy divat lett mostanában ősmagyar neveket adni a gyereknek, csak gondoljatok ilyen nevekre, hogy Vajk, Zselyke, Csenge, Koppány stb. Néhány éve még mindenki kiakadt az ilyen nevektől, ma meg már mindegyikből van vagy 5 db minden ovis csoportban.
Off En majd harminc évig meg voltam róla győződve, hogy Szinyei nevében a Merse szinten vezeteknev - szerintem nem en vagyok az egyetlen....
On Valoban nem mindennapi nevet adtál, de nem is kirívóan különlegeset. Ha nem értik, elmondod mégegyszer, nincs ezzel gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!