Számodra mit takar az "ősanya" kifejezés?
Engem nem érdekel, ki hogy szül vagy meddig szoptat. Amíg ezt normálisan elmondja, addig én nem ide sorolom.
Mikor mindenhol hangoztatja, hogy csak az nem tud szoptatni, aki nem akar, a tápszer ördögtől való, ha meghallja a császármetszés szót, már litániákat ír, ha meg "óhajcsászár"'-ról van szó, akkor aztán megkapja a magáét a kérdező, mert ő igen is, tapasztalatból tudja (honnan a fenéből??tán emlékszik??) hogy az mennyire de nem jó a gyereknek, és hogy a császárral szülő nő egy önző büdös dög, és pfejj, anyának se nevezhető. Meg az a nő nem is szül, csak kiszedik belőle a gyereket, biztos nem jó anya, ha ennyit se képes megtenni a gyerekéért, minek neki akkor baba...
na, az ilyeneket nevezem ősanyának
Értem! Köszönöm! Nekem most az jött le, hogy azért vannak különböző vélemények a jelentést illetően. Érdekes volt olvasni.
Ha megengedtek pár megjegyzést... Az ősanya kifejezést eddig ezen az oldalon csak negatívumként olvastam, ezért is kérdeztem. Bár akkor azok nem írtak most erre a kérdésre. Visszakerestem 4 választ is, ahol ősanyának nevezett valaki egy válaszadót és mind a négy esetben ugyan az "ősanya" elmondta a véleményét, hogy nem miért nem pártolja a császárt, vagy az abortuszt, miért nem használ járókát vagy cumit, de nem csak simán osztotta az észt, hanem kérdezték a véleményét. Ha valaki elmondja, hogy szerinte miért nem jó a sok műanyag játék, főleg ha erről (ha nem is direkt módon) megkérdezik, nem értem miért kell le ősanyázni. Vagy a "rágalmazó" nem érti a szó jelentését, vagy ennyire mást jelent mindenkinek ez a kifejezés.
Köszönöm, hogy írtatok, szerintem igenis hasznos volt minden válasz, még ha bele is tudnék kötni egybe- kettőbe (nem fogok...:)), vagy nem értek egyet minden részével, nekem jó volt olvasni.
Azért összefüggés van a válaszok között:
cumi-, császár-, tápszer-, különalvás-, sírni hagyás-, járóka ellenes, stb és ezt hangoztatja is, sőt inkább nem ismeri el, hogy más megoldások is vannak, abszolúte nem nyitott, csak az ő módszerei jók= ősanya
(Egyébként arra is van kifejezés, aki ennek a szöges ellentéte? Bár lehet, olyan nincs is, mert van amivel egyetért, van amivel nem...)
Megkésve bár, de én is leírom, hogy itt ősanya már az is, aki igény szerint szoptat, es fájdalomcsillapító nélkül szül. És igen , pejoratív értelemben használják.
Attól, hogy valaki nem akar programcsászárt, és mindent megtesz azért, hogy szoptathasson, attól még lehet modern gondolkodású ember.
Mellesleg érdekes, hogy aki erőfeszítéseket tesz azért, hogy a gyerekét szoptathassa azt szinte megkövezik, de aki végigjárja az összes utat, hogy gyereke szülessen azzal mindenki megértő és kedves. Azért ezen lehetne gondolkodni.
Nem megkésve, dehogyis. Szerintem nincs lezárva a téma. Fontos, amit írtál és tényleg elgondolkodtató lehetne. És az is, hogy vajon miért a természetes dolgokat használókra van pejoratív kifejezés? Úgy értem a tápszer mű, a cumi mű, a babakocsi "mű", a kaják mű kaják, a császár is. ÉS félreértés ne essék, nem elvetem ezeket a dolgokat, sőt, van amit én is alkalmazok/tam, élek/tem vele. Remélem értitek mi a probléma. A véleményemnek köze nincs ahhoz, hogy valaki rosszabb anya lenne, ha nem a természetes dolgokat adná a gyermekének, vagy bármi hiányt szenvedne a gyermeke, csak nem értem, hogy fordulhatott át ennyire minden. Hogy hülye, aki ezekhez ragaszkodik.
Bár sokan írták és meg is értettem, hogy nem az a hülye ősanya, aki ezeket csinálja, hanem aki azt hiszi csak ez az egy megoldás van, csak az ő módszerei jók és másra erőszakolná, de nekem ezen az oldalon inkább az jött le, hogy az a hülye ősanya, aki ezek szerint a dolgok szerint él és kicsit sem próbálja meg másra tukmálni a gondolatait, inkább csak elmondja a véleményét, ha kérdezik. Igen, elgondolkodtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!