Mit jelent a "vérkismama" kifejezés?
Mostanság negatív jelentésben gyakran használják a kategóriában, azért is ide irtam ki a kérdést.
Pontosan mit értenek ez alatt akik használják, vagy honnan jött éppen ez a kifejezés?
Nézd, hogy ki mit ért alatta, azt nem tudom (csak sejtem:)), én még nem láttam, de az összes ilyen szóösszetétel közös eredete a Gyalog-galopp c. kultfilm vérnyula...
Nyugodj meg, nem csak "vérkismama" van, de a családi kérdéseknél, ha védeni akarjuk az anyát, akkor "véranyák" vagyunk, vagy "ősanyák", mindkettő negatív értelemben. :)
Én már csak nevetni tudok rajt és fel sem veszem. Annak az eszéhez értem, aki ezt írja és használja.
Olyat, hogy "vérapa", olyat még nem láttam, de olyat már igen, hogy ő a "teremtés koronája" és a "véranyák" meg az "ősanyák" meg se szólaljanak, azok csak szülni tudnak, de az apának kell gondoskodni a gyerekekről /ld. gyerektartás/.
Ugye a szovegkornyezetbol en is osszerakom mire ertik, de mar annyifele szovegkornyezetben lattam....
Most pl.
Az, hogy egy anya csak anya, nem no, meg semmit nem lehet tenni gyerek nelkul, aldozzuk fel magunkat, meg stbstbstb...
Elotte meg teljesen mas kornyezetben olvastam, de minden esetben negativ ertelmuen, hiaba pont ellentetes tulajdonsagot soroltak fel...
Ez zavart meg. Tehat kb a valaszadoval egyet nem erto anyat, kismamat, nevezik igy...
:)
Kérdező (#3), hogy valaki nem olvasta a Háború és Békét eredetiben, azt még valahogy megértem:))) - de hogy valaki a Gyalog-galoppot nem látta? - Marsról tetszett jönni? :)))
Na, egyébként sejtésem szerint a "vérkismama" eredendően azokra a kismamákra íródó félig humoros jelző, akit az ösztönei vezérelnek a józan ész helyett egy szituban. Namost, mivel az relatív, hogy ki szerint mit takar a "józan ész" abban a szituban, ezért valóban tök ellentétes vélemények mellé is kerülhet...
Véranya: Tipikus liberális. Az ő gyereke tökéletes, még rá se lehet szólni (ő se teszi). Mindennek tökéletesnek kell lennie, csak a gyerekéért él.
Vérkismama.: véranya kezdemény: Úristen, te nem szedsz gravidát? de beteg lesz a gyerek! Nehogy fesd a hajad, mert jajmilesz!
Ősanya: teljesen más kategória, de sokmindenben hasonlít a véranyához. Az ősanya 100% ban a gyerekéért él. Otthon szül, mert milyen meghitt, elfelejt NŐ lenni. A haja rövid, a lába szőrös a ruha lóg rajta.
Ha férj nem egy papucs az ősanya pár éven belül elvált anyává konvertálódik át.
Koszonom a valaszokat.
(Azert nem lattam, mert nagyon nem birom az angol humort, nekem. Mr. Bean sem vicces. Pedig eskuszom van humorom. M.P. -bol amugy 1-1 kultjelenet megvan, csak annyira tomoren sok...:):) hamarabb allok neki a fenn emlitett konyvnek, bar a nyelvtudasom az eredetihez sajnos keves:D. )
#6, azért van ennek egy közös halmaza, mindhárom altípus abból a téveszméből indul ki, hogy az Univerzum tömegközéppontjában a gyereke - és természetesen ő maga, aki a gyerekéről gondolskodik - van, és mindennek és mindenkinek hozzájuk kell alkalmazkodni. És hát eközben mindenkinek az idegeire mennek, két perc alatt csinálnak Isten báránykájából is tűzokádó sárkánnyal felérő vérbirkát:)
Emellett persze hihetetlenül kártékonyak, első sorban a saját gyerekükre, akit még véletlenül sem az emberi társadalomban, közösségben létezésre szocializálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!