Honnan ered a "bekapta a legyet" kifejezés?
Konkrétumot nem találtam, viszont azt igen, hogy régen egy béka bőre alá fecskendezték az elvileg terhes nő vizeletét és hím kecskebékák a HCG-re reagálva, akár már órákon belül is heves spermiummozgással árulták el, hogy a vizelet gazdája valóban terhes. Ezt a megbízható és gyors tesztet évtizedekig használták.
Lehet, hogyha bekapja a béka a legyet, hasonló heves spermiummozgással jár és így függ össze a kettő. Vagy csak a teszt eredményét jelezték így, bekapta a legyet és a szobában csak a beavatottak értették. A többiek meg néztek milyen béka, milyen legyet?
"Vénuszdombi légycsapó (lat. Ham-hamiceae Fallosium Fur.) - Ez az érzőszőrökkel szegélyezett, harmatfű-félék családjába tartozó rovarevő növény csakugyan valóságos kis légycsapó. Ha a ráröppenő rovar megérinti, először szétnyílik, majd a mit sem sejtő állatkát, villámgyors összekulcsulódással, magába szorítja. A rovar többé nem szabadulhat. Mikor a növény jóllakott, újabb áldozatra lesve ismét kinyílik. Ha viszont mohóságánál fogva túltáplálja önmagát, szemmel látható szervi elváltozások jegyei ütköznek ki rajta. A népi gyógyászat csak az ekkori állapotát értékeli; a "bekapta a legyet" közismert mondás is innen ered."
Én ezt találtam.
Te egyeske..
Szóval a doki befecskendezi a - nyilván szokásból magánál tartott - kecskebéka bőre alá a leány vizeletét - erre minden doki kiképzést kapott - és akkor megvárja, hogy a kecskebéka spermiuma hogyan alakul pár óra múlva - és egyáltalán mi az a spermiummozgás ?? - azt hogyan méri ?
És ezt évtizedekig használták, ezek szerint tehát ez nem új.
Akkor ezek szerint már régebben is el voltak látva a falusi orvosok a kecskebéka spermiummozgását érzékelő kütyükkel úgy általánosságban.
Nem is az a kérdésem, hogy te hány éves vagy, inkább az, hogy te tényleg ennyire hülye vagy ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!