Titeket zavar az "anyád" kifejezés?
Egyetlen ember kivételével mindenki úgy beszél rólam a gyerek előtt,hogy anya.Van egy barátnőm,aki viszont mindig azt mondja,hogy anyád.Értsd: mindjárt mehettek tovább csak beszélgetek kicsit anyáddal; vagy : nyugi,nem lopom el anyádat.
Nekem ez kicsit zavaró,bár nyilván az anyja vagyok:)
Azért kérdezem csak,mert ez a lány nagyon régóta szeretne gyereket,csak nem jön nekik össze és tudom,hogy emiatt neheztel rám (nekünk könnyen sikerült).Nem tudom,van e összefüggés a kettő között.Szerintem az "anyád" nem kedves kifejezés....Persze sosem tenném neki szóvá.
Nem értem, ezt hogy kéne mondania?
"mindjárt mehettek tovább csak beszélgetek kicsit anyáddal"
mindjárt mehettek, csak beszélek az anyával aki a tied?
Szerintem ebben semmi bántó nincs. Van, hogy kisfiam pl. kér valamit enni, én nem engedem, apja adna neki, de mivel letiltom, ennyi mond: adnék én, de anyád nem engedi. :))) Okés, ez poénos, de én semmi bántót nem érzek benne.
Sőt, tesómmal is így szoktunk beszélni a szüleinkről: anyád meg apád - mintha nem az enyém is lenne, mi? :))) Szóval ez nálam totál poén, és ha bárki más is mondja, akkor is így fogom fel, nem bántásnak.
nem találom furcsának és összefüggést se látok aközött, hogy neki még nem sikerült teherbe esni.
én is mindig "anyád"at mondok és nekem is azt mondják, nekem így természetes, az anyukád olyan rákényszerített becézés nekem. szüleim is mindig így hívnak, ők lettek a nagyi/papi, én lettem az anya :D kérdezik az unokájuktól pl. hogy anyád megengedi?
Hát akkor csak engemzavar:)
Megpróbálok másképp hozzáállni!
Szerintem ez csak megszokas kerdese, pl. nekem is szebben hangzik az "anyukad", de hat mindenki mas. :) Ne zavarjon :)
Es azert tegyuk hozza, meg mindig jobb az "anyad" mint a "muterod" ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!