Titeket zavar az "anyád" kifejezés?
Egyetlen ember kivételével mindenki úgy beszél rólam a gyerek előtt,hogy anya.Van egy barátnőm,aki viszont mindig azt mondja,hogy anyád.Értsd: mindjárt mehettek tovább csak beszélgetek kicsit anyáddal; vagy : nyugi,nem lopom el anyádat.
Nekem ez kicsit zavaró,bár nyilván az anyja vagyok:)
Azért kérdezem csak,mert ez a lány nagyon régóta szeretne gyereket,csak nem jön nekik össze és tudom,hogy emiatt neheztel rám (nekünk könnyen sikerült).Nem tudom,van e összefüggés a kettő között.Szerintem az "anyád" nem kedves kifejezés....Persze sosem tenném neki szóvá.
Engem is zavar! Számomra sokkal szebben hangzik, ha azt mondja pl, hogy mindjárt megyek, csak beszélgetek egy kicsit az anyukáddal :-)
Apukám mondta mindig így kisebb koromban, hogy hol van anyád?....annyira nem tetszik. Anya, anyuka sokkal szimpatikusabb nekem.
Nálunk is poén az anyád szó családon belül.:)
De azért nekem is fura lenne ha idegen anyádozna.
Kívánom,hogy ez legyen az életben a legnagyobb problémánk!!:)
Nálunk a következő van:
Anyós mondja nekem: Anyja, adj a gyereknek valamit.
Nekem nem tetszik ez sem, mint ahogy az "anyád" sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!