Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem zavar az a kifejezés, hogy "a mostani párom" és társai?
Figyelt kérdés
Olyan sok esetben lehet olvasni, hallani ezt... Bizonyos kérdésekben nyilatkozik valaki, és így mondja: "a mostani párommal", "a mostani barátnőm" "a jelenlegi párom" ... Ez nekem azt sejteti, hogy lesz még utána másik is, vagy hogy ő csak egy a sorból, hogy nem olyan fontos... Nem is tudom ezt kifejezni rendesen, de értitek, mire gondolok? Mert én úgy gondolom, hogy akivel együtt vagyok, a párom, a Kedvesem, a barátom, a barátnőm, ő a legfontosabb, és ő nem csak valaki, akit lehet "sorszámozni", mint a jelenlegi kocsink, a mostani lakásunk... Nem lehet ilyen kifejezéssel beszélni róla... Annyira irritál. Ti mit gondoltok erről?2009. ápr. 12. 23:15
1/12 anonim válasza:
Én soha nem használom és nem is használnám így, hogy a mostani. Ez már sokmindent előrevetít, azt mindenképpen hogy ő előtte is már sokan voltak, meg utána is még lesznek, és jó hogy most ő van, valahogy összejöttünk, aztán ki tudja..:) Szóval tőlem távol áll, de tényleg sajnos sokan használják. Ilyenkor megkérezném az illetőt hogy és tudod már ki lesz a következő?:)
2/12 anonim válasza:
jó kérdés.
engem nem zavar és nem azt gondolom, hogy lesz következő, csak annyit, hoyg volt másik.
biztos lesz akit szintén zavar.
3/12 anonim válasza:
Nem vagy egyedül. Ez inkább olyanok szavajárása akik hetente váltogatják, nem veszik komolyan, nem szeretik, egyszerre többer kavarnak, és még sorolhatnám. engem kifejezetten nem irritál, én ráhagyom, hogy jó, akkor ez is csak egy amolyan komolytalan gyerek, akinek fogalma sincs arról hogy mit akar egy kapcsolattól.
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, ha válaszolok egy párkapcsolatokkal, randizással kapcsolatos kérdésre, ahol fölmerül, hogy korábbi kapcsolataimban mi hogy működött, és most hogyan működik, akkor sem így írom, hogy "volt barátom, aki ..., de a mostani ...", hanem megfogalmazom szépen, hogy "A Kedvesem ..., de volt régebben másik srác, aki..." vagy nem tudom, de ezzel is érzékeltetni akarom, hogy a párom, aki most velem van, fontos nekem, és szeretem. :)
2009. ápr. 12. 23:24
5/12 anonim válasza:
Én ezzel nem értek egyet..attól hogy nem irom körbe,hogy a mostani még ugyanugy szeretem,és eszembe sem jutott eddig ilyen baromság,hogy ez "sorszámozás"..a régebbi barátaim ,azok az exeim vagy a "régi baráátom" a mostani meg a mostani,nem értem miért kell mindenbe belemagyarázni,kombinálni valamit.
6/12 anonim válasza:
Tökéletesen egyetértek a kedves kérdezővel. Ez a kifejezés afféle ideiglenességet sugall. Holott minden kapcsolatnak úgy kellene működnie, hogy az idők végezetig tart.
7/12 anonim válasza:
Ha a régebbi barátok az exek,akkor A barátod elé miért kell odairni,hogy a mostani?hisz hozzá viszonyítasz.olyan ez mint a neveknél,hogy Nagy István, ifj.Nagy István.Egyébként szerintem csak fogalmazási hiba,nem feltétlenül rejt mögöttes tartalmat.Persze a sajat esetemben én is beleképzelnék mindenfélét.
8/12 anonim válasza:
Szerintem ez normális. Ha pl. egy kérdésnél említeném a VOLT barátomat és a MOSTANI barátomat, akkor valamilyen megkülönböztetés kell. Én is hasonlót írnék, pedig lehet, hogy nem lesz utána már senki, lehet, hogy igen. Nem kell naivnak lenni, majd az élet eldönti :) Sose tudni. Nem a legmegfelelőbb kifejezések, az tény, de nincs rá jobb szerintem, ami alapján simán meg is értjük egymást, hogy miről-kiről van szó.
9/12 A kérdező kommentje:
minden választ 100 %-osnak ítélek, mert tényleg az érdekel, hogy ti mit gondoltok erről. Akinek tetszik, éppúgy "gondol", mint akinek nem tetszik.
2009. ápr. 12. 23:56
10/12 anonim válasza:
Engem nem zavar, de kicsit olyan, mint valami tulajdon, ami épp most volt akciós a tescoban... (bocs) Én úgy mondanám, hogy a szerelmem vagy kedvesem vagy valami ilyesmi, és a mostani akkor sem kell, ha volt előtte több tucat.
A volt barátom/barátnőm az kevésbé furcsa. Számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!