Számodra mit takar az "ősanya" kifejezés?
Köszönöm a válaszokat! Várok még!
Igen, azt látom, hogy sokan erre használják, de ti is azt gondoljátok, hogy azok az ősanyák? Vagy az is ősanya, aki pl. a természetes dolgok híve, de befogadja az újakat is némely esetekben, vagy legalább nyitottan szemlélődik?
Vajon ez a megnevezés pozitív, vagy negatív. Mert ha valaki azt mondja a másikra, hogy ősanya, akkor annak a másiknak lehet, hogy ez nem sértés, mert tényleg az esetleg és neki ez úgy jó.
"(ős-anya) ösz. fn. Széles ért. valamely családnak, vagy nemzetiségnek törzsanyja, kitől a családnak, illetőleg nemzetségnek minden tagjai leszármaztak. Szorosb ért. a nagyanyától fölfelé minden anya. Legszorosabb értelemben a nagyanyának anyja (proavia); ennek pedig anyja, ha t. i. egy ízzel fölebb megyünk: ősnagyanya; másképen: ük; még tovább: másodősanya. V. ö. ŐSNAGYANYA."
1. voltam :)
Ha vki elégedett azzal amit csinál nem veszi sértésnek. Én legalábbis így gondolom. De akik sértésnek szánják hát váljék egészségükre. :) Sokan dobálóznak ezzel a kifejezéssel biztos azok a lepontozók is :D
De igazad van kérdező én is szívesen elolvasom azoknak a véleményét akik lefele nyomják. Nem mintha érdekelne csak hajt a kíváncsiság h ők mit gondolnak. Vagy mivel magyarázzák. :)
Magamat :).
Egyébként itt valóban sértegetésnek szánják, és azokra az anyákra szokták mondani, akik pl. sokáig szoptatnak, nem hagyják sírni a gyereket, sokszor veszik ölbe, vagy kötik magukra, minden igényüket kielégítik (főleg az érzelmi dolgokkal összefüggőket, pl. szeparációs szorongásnál napi százszor felveszik, ha a kisgyerek kéri, igényli) szóval sokak szerint elkényeztetik, és a gyerek majd jól a fejükre nő.
Tehát én arra gondolok ilyenkor, hogy "ősi ösztönből cselekszenek", nem követik a különféle "okos" dolgokat, mint pl. alvástréning, hogy minnél előbb megtanuljon egyedeül elaludni, vagy betenni a járókába és edzeni, hogy egyedül is el tudjon játszani, ha anyukának dolga van, stb.
Számomra ezt takarja ez a kifejezés.
Én sosem hagytam sírni, két évesen még szopik, cicin alszik el, ha kell magam mellé veszem éjszaka az ágyba, igyekszem kielégíteni az igényeit.
Szóval bevallom, hogy én igazi ősanya vagyok.
Jöhetnek a lepontozók :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!