Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Down-kór kifejezés szerintetek...

Down-kór kifejezés szerintetek sértő?

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 13:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
83%
Én nem érzem annak... A "mongol idióta" sokkal durvább, pedig ez is hivatalos neve.
2012. márc. 27. 13:41
 2/23 A kérdező kommentje:
:) hát igen... :(
2012. márc. 27. 13:42
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Mégis hogy kellene akkor mondanunk? Ez a kórkép neve.
2012. márc. 27. 13:46
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg Down-szindróma? Valakit a kór kifejezés zavart?
2012. márc. 27. 13:46
 5/23 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is a mongol idióta a sértő,nem is tudom hogy adhattak ennyire "csúnya" nevet neki :( a down-kór,down-szindróma nem sértő nekem egyáltalán.
2012. márc. 27. 13:48
 6/23 A kérdező kommentje:

Igen, épp egy másik fórumban piszkálnak ezzel...:( Már kezdtem elhinni, hogy mekkora bunkó vagyok. Szerintük is Down szindrómát kell mondanom, mert a kór az sértő.

Tiszta önbizalom romboló fórumozni, komolyan.

2012. márc. 27. 13:51
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem sértő.

Én ezt a mongol idióta kifejezést még soha nem hallottam,de nagyon durván hangzik!:(

2012. márc. 27. 13:51
 8/23 A kérdező kommentje:
Igen, ez is azért hangzik durván, mert az "idióta" kifejezést negatív jelzőként szoktuk használni, de eredetileg egy betegség neve. (azt hiszem a hülye is ilyen)
2012. márc. 27. 13:57
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hülyeség. Ez igenis egy betegség. Lehet szépíteni, de a szindróma is ugyanaztjelenti, csak idegen nyelven. Bírom az ilyet.
2012. márc. 27. 13:59
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ szerintem... Ha valaki közvetlenül érintett (pl. a közeli családban van valaki), akkor nyilván szívesebben hallja azt a kifejezést, hogy Down szindróma (ez a hivatalos neve egyébként, nem tudom, ezt a mongol idiótát ki és honnan szedte?! - ez kb. akkor volt hivatalos, mikor az értelmi fogyatékosságot debilizmusnak vagy imbecillizmusnak, esetleg gyengeelméjűségnek nevezték). Azok az emberek (és a családjuk!), akik valamiféle fogyatékossággal élnek igencsak megtapasztalják a stigmatizáció legszélesebb repertoárját és valószínűleg ezért reagálnak igen érzékenyen a kifejezés-beli különbségekre. Nekünk, nem érintetteknek meg végülis mindegy, hogyan nevezzük, nem? Akkor miért ne lehetnénk udvariasak? Szerintem...
2012. márc. 27. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!