Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Down-kór kifejezés szerintetek...

Down-kór kifejezés szerintetek sértő?

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 13:40
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Ugyanez volt a problémám a másik fórumban is. Most még az is kiderült, hogy aki kijavított engem, ő tudja rosszul. Én is adok Czeizel véleményére és tulajdonképpen logikus is az okfejtése. De ha még nem is lenne ez a helyes kifejezés, akkor sem tartanám továbbra se sértőnek azt, hogy Down-kór. Egyszerűen ez a neve. (hasonlóan pl. az Alzheimer kórhoz, vagy azt se szabad mondani?)
2012. márc. 28. 16:42
 22/23 A kérdező kommentje:

Ebbe a megtartani, nem megtartani kérdésbe én szándékosan nem megyek és nem is szeretnék belemenni. Mert csak az tudja, hogy miről van szó, aki már tényleg került ilyen helyzetbe. Én, mivel még nem voltam ilyen helyzetben (szerencsére), vagy álszent, vagy meggondolatlan véleményt tudnék csak alkotni. Annak meg nem látom értelmét.

Valahogy azt érzem még, de lehet, hogy tévedek, hogy néha a túlzott tapintatosság jobban tud sérteni, mintha valaki esetleg tudatlanságból a tapintatlanabbnak vélt verziót használja. Én legalábbis valószínűleg így lennék.

2012. márc. 28. 16:55
 23/23 anonim válasza:
50%
a mongol idióta azért alternatíva mert sokáig a mongol arcvonásokkal azonosították a szemeket járom csontot szájat stb. De ma már nem illik ezt a szót használni, joggal.
2021. febr. 10. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!