Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utáni depresszió vagy...

Szülés utáni depresszió vagy egyszerűen nem vagyok normális?

Figyelt kérdés
1,5 éves a gyermekem. Szeretem, imádom, ő a mindenem! De elég rossz alvó, emiatt születése óta még nem aludtam 1,5 óránál többet egyszerre...naponta max. 6 órát alszom. Mostanában nagyon nehezen alszik el, nehezebben mint valaha. Már nagyon kivagyok a hosszú altatásoktól (ő is nagyon fáradt, látszik rajta, de mégsem alszik el) 1 óra után érzem, hogy elönt az ideg. Haragszom rá, rákiabálok, aztán meg sajnálom őt, de alig tudom lenyugtatni magam...néha arra gondolok, hogy nem kellett volna gyereket vállalni, mert nem vagyok képes a feladatra...pedig annyira szeretem!
2013. szept. 20. 14:44
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, csak próbálunk neked segíteni.

Ha minden oké, és az utóbbi néhány héttel van probléma, akkor:

1.Neked kell átgondolnod, mi történt, változott, ami a gyermekedet érinthette, nem érte valami stressz, rossz élmény, bármi szokatlan.

2.Gyermeked új fejlődési szakaszba lépett, változik a személyisége, szokásai esetleg így jelzi, hogy valami nem tetszik neki.

Nekem mindegyik gyermekem olyan 1,5 éves korban jutott el egy olyan se veled se nélküled szakaszba, amikor már kezdtek önállóvá válni, egyedül akartak csinálni mindent, de ettől megijedve még jobban kötődtek az anyjukhoz, és féltek az eltávolodástól.

Lehet, hogy a te gyermeked is most ilyesmit él át.

Egyébként meg tényleg látszik a válaszaidból, hogy zaklatott vagy, ki vagy bukva idegileg, tényleg neked van szükséged segítségre, hisz a gyermeked is megérzi ha feszült vagy.

Szóval szerintem magaddal kezdd a dolgot, igyál nyugtató teákat, homeós bogyókat, és én felkeresnék a helyedben egy szakembert, akivel részletesebben tudsz beszélgetni a problémákról,ő jobban tud segíteni, mint mi itt, akik csak pár mondatból próbáljuk kiszűrni a lényeget.

Megkérdezném, hogy a gyermekvállalás előtt milyen természetűnek tartottad magad, békés, nyugodt, voltál-e feszült régebben, vagy mindez a szülés után kezdődött?

Vagy a problémahelyzet hozza ezt ki belőled?

Lehet, hogy ha te nyugodtabb leszel, a gyermeked is jobb alvóvá válik.

2013. szept. 25. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!