Normális viszonyulás az anya részéről ez egy kisbabához? Lehet ez depresszió?
Mindenki másképp éli át/meg az anyaságot,nyilván a hormonok tombolnak főleg szülés után közvetlenül.
DE van a környezetemben egy fiatal anyuka,akinek még csak 1 hós a picije,és minden héten 2-3 nap le-lepasszolja különböző indokokkal(bevásárlás,barátnőzés..)a kisbabáját,hogy ő kimozdujon férjével,barátnőjével.Akár el is utaznak,és családtagok vigyáznak az 1 hós babára.
Tápszeres,így könnyen megoldható a dolog.Ez is furcsa hozzáálása volt ,mert azt mondta nincs teje,ő nem fej,nem nyüstöli a mellét és kész.Ő döntése.
Ez laza hozzáállás a dolgokhoz,vagy egyfajta depresszió megnyilvánulása?Nincs túl nagy kötődés anya és kislánya között.Én mondjuk a másik véglet voltam mindhárom gyermekemnél,nem tudtak volna olyan programot felajánlani,ami miatt 1-2 éjszakára otthagytam volna a nagyival a fiaimat 1 hós korukban.Ha a baba nagyobbacska,simán,de egy pár hetes babánál?
Mi a véleményetek?
Hány éves az anyuka?
Tényleg akarta a babát?
Mert ez így elég szörnyen hangzik... :(
Én már most azon elmélkedem, hogy viszem magammal minden hova majd a kisbabámat és a párom nehogy megharagudjon hogy még neki sem hagyom otthon. Ezt úgy értem, hogy műkörmös vagyok és van pár ember akik annyira ragaszkodnak a munkámhoz, hogy nem zavarja őket, ha a baba is ott van és lehet hogy szünetekkel tudom majd csak csinálni a körmüket a kicsi miatt. De már most tudom, hogy nem vagyok hajlandó otthon hagyni a babámat! 12 hetes kismami
Mivel írod, hogy fiatal, én inkább arra gyanakodnék, hogy nem volt felkészülve, miféle kötöttségekkel jár egy kicsi, és csak így tudja "elviselni" a hétköznapokat.
Én súlyos depressziós voltam szülés után, így biztosan állíthatom, ez nem az, csak nek így könnyebb.
Sógornőm ilyen, pedig ő 30 fölött szült, de mindkét fiát 2 hós kora óta egész napokra leparkolja anyósomhoz.
Anyósom pedig rám fúj, mert én csak 2,5 évesen (amikor már el tudta mondani, mi baja, mit szeretne) engedtem ott aludni a fiamat. Nap közben volt ő is ott kb. 1 éves korától, de éjszakára csak ekkor engdetem.
Így leírva nekem simán inkább csak "lesz*rom" hozzáállásnak tűnik, nem depressziónak. Ahhoz, hogy erre a kérdésre pontos választ tudjak adni, fontos lenne megismerni az előzményeket.
Hogy viselkedett anyuka a terhesség alatt? Várta nagyon a babát? Tervezett baba volt? Anyuka mennyi idős? (Azt már meg sem merem kérdezni, hogy beállítottaságra plázacica típusú-e, mert menten lehurrognak és pontoznak.)
Esetleg még ami eszembe jut, hogy nem-e azért lett anyuka terhes, hogy apukát megtartsa, befűzze? Ilyen esetekben láttam még hasonlót, épp a közvetlen környezetemben.
3 gyereked van és ráérsz más életének boncolgatásához????
A te életetekkel minden rendben?
szintén 3 gyerekes.
Igen fiatal,közelebb a 20-hoz.Inkább a férj indíttatásából jött a baba,nagy a korkülönbség kettejük között,a férj nagyon vágyott babára.De tényleg,teljes szívből.Le a kalappal előtte ahogy eteti,ringatja,aggódik,törődik vele!
De mégis hagyja hogy az asszony menjen ide-oda,sőt együtt is mennek.Lehet annyira szereti hogy így mutatja i törődését,hogy tegye amire szüksége van ha ettől érzi magát kipihentebbnek,stb...Sokat éjszakáznak a picivel,de könyörgöm,egy kisbabánál ez normális.Ki kell tapasztalni mikor miért sír,nem lepasszolni és így túlélni.
Kíváncsi vagyok az apa mikor sokall be majd.
Igen,plázacica féle,de az igényesebb fajta.
Szegény kislány. Én is fiatalon lettem anyuka, még a második babám születésénél is csak 20 éves voltam, de egyikükkel sem tettem ilyet. Egy pici babának a nyugalomra, megszokott dolgokra, anyukájára van szüksége, és ez nem függ a táplálásától.
Remélem megkomolyodik!
Kedves Utolsó!
Köszönöm érdeklődésed,az én életemmel minden rendben.És most épp ráérek más életének boncolgatásához a 3 lurkó mellett.De mi közöd hozzá mi fér bele nekem ,mi nem az időmbe?Miért támadsz?
Na jó,de 1éves volt már a picid!Ez teljesen normális,jól is esik ilyenkor a szülőknek egy kicsit kimozdulni!Meg a mamának is babázni.
De itt egy 4hetes babáról van szó.De akkor ez nem depresszió.Mert olvastam hogy valamiféle nemtörődömség a baba felé az lehet depi.Hogy nincs meg a kötődés,és a hormonok játéka ez,és sulyosbodhat ha nem veszik észre időben,és nem kezelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!