Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek normális egy...

Szerintetek normális egy ilyen ember? Maradjunk távol tőle, vagy inkább próbáljunk neki segíteni? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Na, szóval az a helyzet, hogy van egy srác az osztályban (14 éves, 7.-esek vagyunk), aki sokszor olyan dolgokat mond és művel, amik arra utalnak, hogy valami nincs rendben nála. Folyton az elmúlás gondolata áll nála a középpontban, sokszor beszélget másokkal a halálról, öngyilkosságról, és az ilyen beszélgetések után teljesen feldobott, vidám. Egy csendes, visszahúzódó fiú egyébként, van 3-4 haverja (köztük velem is) akikkel dumálgat meg néha focizik, de mással még beszélgetni se nagyon akar. Többször volt pár, hogy vagdosta az ereit gillette pengével, amit egyébként a nyakában hord egy láncra felfűzve. Sokszor viszont nem elég, hogy ilyeneken gondolkodik, egyszer késsel fenyegetett meg egy idegen fiút, aki beszólt neki, hogy miért nem vágatja le a haját és miért van feketébe, talán csak nem gyászol valakit. Nálam viszont az verte ki a biztosítékot, amikor meg akarta öletni egy osztálytársunkat, mert átverte, és már haragudott rá régóta. Teljesen levezette nekem az egész tervét, hogy hogy akarja megöletni azt a srácot. Szerencsére sikerült lebeszélnem erről, de ezek után kicsit már én is eltávolodtam tőle, mert tudom, a hozzá hasonló emberekkel meg kell válogatnunk, hogy mit mondunk neki, mert még csak rosszabb lehet, és felerősíthetjük benne a szuicid hajlamot. Minden szünetben csak ül, és hallgatja fülesen a death/black metalt (amivel egyébként nincs bajom, sőt). Ez a viselkedésforma viszont kimondottan zavar. Hagyjuk magára, vagy inkább próbáljunk meg segíteni neki? Szinte már félünk tőle, és szerintem nem alaptalanul.

2013. máj. 6. 15:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Jó arc lehet, én simán barátkoznék vele. Legalább nem droid mint a többi ember. Ha csaj vagy , randizzál vele.
2013. máj. 6. 15:53
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Az első az valami aberrált állat lehet. Nem kell pszichopatának lenned ahhoz, hogy legyen személyiséged, LOL. Szerintem kerüld el, vagy csak nagyon szolidan barátkozz vele, szegénnyel tuti történt valami, amitől kicsit megzakkant.
2013. máj. 6. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs esetleg egy olyan tanár, akivel beszélgethetsz erről? Vele szerintem is próbálj távolságot tartani, viszont valószínűleg segítségre lenne szüksége, de azt inkább felnőttnek kellene próbálnia, mert elég komoly zűrök lehetnek vele. Egyébként tetszik a hozzáállásod, hogy nem mész el szó nélkül a probléma mellett. :)
2013. máj. 6. 16:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat (az elsőt is, bár kicsit fura, hogy valaki így gondolkodik), távolságtartóbb leszek vele szemben, de tanárral nem tudnák beszélni erről, mert a mi sulinkban a tanárok sajnos teljesen leszarják, hogy kivel mi van, még csak meg sem buktatnak senkit, hogy minél hamarabb húzzon el mindenki, ők meg megkapják a fizetésüket. A srác órán is vagdosta már a kezét, a tanárok látták is, de ahogy már említettem, őket egyáltalán nem érdekli, hogy valakinek gondjai vannak, ezért próbálnék neki segíteni (mivel azt kihagytam, hogy az anyja egyedül neveli őt és a két testvérét, de az a nő egy r*banc, szinte soha nincs otthon, hanem a csávójával van, a lánya (a fiú nővére) mos, főz, takarít a többiekre), szóval ő is ki van lőve. Az elsőnek üzenem egyébként, hogy fiú vagyok, és velem a legjobb a viszonya, tehát egy havernak szerintem illik segítenem.
2013. máj. 6. 16:16
 5/13 anonim ***** válasza:
28%

Hagyd, ha ilyennel kezdesz, előbb-utóbb rádmászik, a szó minden értelmében. Mivel nem osztja az általatok elfogadott közösségi dolgokat, épp ezért nem is okoz neki nagy gondot azok felrúgása. Ismertem pár ilyet, nem ijesztőek, csak idegesítőek, bár sokak rémisztőnek tartják, ha valaki fél kilométeren keresztül követ, nekem csak fárasztó volt és valamilyen szinten vicces.

Barátkozni felőlem barátkozz vele, de az ilyenek komolyan veszik a haverságot, túl komolyan is, ha látja, hogy valaki mással trécselsz eldurran az agya, mert ezzel is megfosztod a figyelemtől, amit tőled kaphat. Nincsen meg benne a rátok jellemző gátlásosság, nincs tisztában sokszor a tettei következményeivel, épp ezért ront neki késsel az embereknek, megjegyzem csak próbálná meg, meg is lékelném a fejét, lelkiismeret furdalás nuku a részéről az ilyen cselekedet.

Elmeorvosi eset az ilyen, gumiszobában a helye, az ilyenek fognak prostikat feldarabolni.

Talán azért lett ilyen, mert nem barátkozott vele senki, talán mert otthon elhanyagolták, lényegtelen, a jelen helyzetén nem változtat, biztos, ami bizonytalan, ha pecázni hív este javaslom adj nemleges választ és csukd be az ablakod.

Szeretem az egyedi embereket. Jó, ha nem divatmajmokkal hoz össze a sors, az egyéniséget én díjazom, de nem ebben az értelemben. Részemről nem furcsa az ilyen, láttam már cifrább embereket, ellenben az olyan számára, akik rendszerint magukkal hasonló emberekkel voltak körülvéve kicsit ijesztő lehet, viszont érdemes komolyan venni, az ilyenektől sokminden kitelik.

2013. máj. 6. 16:22
 6/13 anonim ***** válasza:
54%
2013. máj. 6. 16:31
 7/13 anonim ***** válasza:
52%
Létfontosságú volt azt a képet belinkelni.
2013. máj. 6. 16:45
 8/13 anonim ***** válasza:
ha a tanárok nem segítenek akkor van ilyen szolgálat, tanácsadás kamaszoknak, hívd fel őket és kérj tanácsot hogy lehetne a haverodon segíteni. egyébként pont most vagytok abban a korban amikor a haverok sokat változtatnak az emberen. jó hogy nem hagyod magára és segíteni akarsz rajta, ez becsülendő dolog!
2013. máj. 7. 02:12
 9/13 anonim ***** válasza:
ez nem normalis! Surgosen keress fel egy tanart, mond el neki! Te pedig tartsd magad tavol tole! Szerintem ez a srac nem beszamithato...
2013. máj. 7. 14:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Jól látod, itt nagy gondok vannak. Ha ilyen családja van, akkor nem is nagyon lehet rajta csodálkozni.

Szüleiddel beszéltél erről? Ők mit szóltak hozzá? Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha elintéznétek neki, hogy minél előbb szakemberhez kerüljön, ehhez kérd a szüleid segítségét! Nem kell kényszerzubbonyra meg ilyenekre gondolni :-) csak jó lenne, ha szakember foglalkozna vele, aki biztosan tudna neki segíteni (és közvetve nektek is, hogy ne kelljen félnetek tőle...).

2013. máj. 8. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!