Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek normális egy...

Szerintetek normális egy ilyen ember? Maradjunk távol tőle, vagy inkább próbáljunk neki segíteni? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Na, szóval az a helyzet, hogy van egy srác az osztályban (14 éves, 7.-esek vagyunk), aki sokszor olyan dolgokat mond és művel, amik arra utalnak, hogy valami nincs rendben nála. Folyton az elmúlás gondolata áll nála a középpontban, sokszor beszélget másokkal a halálról, öngyilkosságról, és az ilyen beszélgetések után teljesen feldobott, vidám. Egy csendes, visszahúzódó fiú egyébként, van 3-4 haverja (köztük velem is) akikkel dumálgat meg néha focizik, de mással még beszélgetni se nagyon akar. Többször volt pár, hogy vagdosta az ereit gillette pengével, amit egyébként a nyakában hord egy láncra felfűzve. Sokszor viszont nem elég, hogy ilyeneken gondolkodik, egyszer késsel fenyegetett meg egy idegen fiút, aki beszólt neki, hogy miért nem vágatja le a haját és miért van feketébe, talán csak nem gyászol valakit. Nálam viszont az verte ki a biztosítékot, amikor meg akarta öletni egy osztálytársunkat, mert átverte, és már haragudott rá régóta. Teljesen levezette nekem az egész tervét, hogy hogy akarja megöletni azt a srácot. Szerencsére sikerült lebeszélnem erről, de ezek után kicsit már én is eltávolodtam tőle, mert tudom, a hozzá hasonló emberekkel meg kell válogatnunk, hogy mit mondunk neki, mert még csak rosszabb lehet, és felerősíthetjük benne a szuicid hajlamot. Minden szünetben csak ül, és hallgatja fülesen a death/black metalt (amivel egyébként nincs bajom, sőt). Ez a viselkedésforma viszont kimondottan zavar. Hagyjuk magára, vagy inkább próbáljunk meg segíteni neki? Szinte már félünk tőle, és szerintem nem alaptalanul.

2013. máj. 6. 15:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A Karma bünteti. A földön megszoksz vagy megszöksz. Ő szökik.
2013. máj. 8. 11:57
 12/13 anonim válasza:
Nem vagyok szakember, de az a benyomásom, hogy irdatlan szeretet és figyelemhiánya van. Azért ez az iszonyúan eltűlzott agresszió nagyon durva, vigyáznék vele. Valószínűleg belül egy súlyosan sérült, szeretetéhes gyerek. Akinek nagy szüksége van egy pszichiáterre. Van pl iskolapszichológus vagy valami segítő ember az iskolában (nem kell feltétlen tanárnak lennie)? Vagy bárki felnőtt a közeledben (pl szüleid), akik segítenének?
2013. máj. 14. 17:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi történt azóta? Léptetek valamit?
2013. máj. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!