Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Főznétek külön kamasz gyereket...

Főznétek külön kamasz gyereketekre, ha egyik napról a másikra vegetáriánus lenne?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 11:11
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
73%

"Nem vegák, hanem csak képesek elfogadni mások étkezési szokásait."

Igen? Elfogadjátok? Hm. Akkor meg miért lettem lepontozva, miután kifejtettem a véleményemet? :D

2013. szept. 3. 12:30
 22/42 anonim ***** válasza:
62%
Írtam, hogy a pontokkal nem szabad foglalkozni, van aki szórakozásból pontozgat...
2013. szept. 3. 12:32
 23/42 anonim ***** válasza:
67%

Jó, de nekem csak ennyi volt a bajom. A durva lepontozás miatt kérdeztem, hogy azért-e, mert ennyi itt a vega. Itt főleg ebből lehet leszűrni, hogy ki mennyire fogadja el a másikat, és ezek szerint itt mások nem képesek erre, ugyanis én csak felfele pontozok.

De mindegy is. Én teljességgel elfogadom, ha valaki nem eszik húst felnőttként, az ő élete, az ő döntése. A közeli rokonaim között is van ilyen. DE az, hogy a kicsi gyerekének sem ad, mert azt állítják emberek, hogy nem szükséges a szervezetnek, na azt nem bírom. És ugye itt ez volt a kérdés: hagynám-e, hogy a kamasz gyerekem vegetáriánus legyen. Válaszoltam, hogy nem, nem hagynám.

2013. szept. 3. 12:38
 24/42 anonim ***** válasza:
50%

Nem kicsit gyermek, hanem kamasz.

Ismerek vegetáriánusokat, vegetáriánusként nőttek fel, semmi bajuk nincs.

Én elfogadom, hogy van aki vegetáriánus, van aki nem. Aki szeretne az lenni, hagy legyen.

Te nem fogadod el, mivel nem engednéd.

2013. szept. 3. 12:44
 25/42 anonim ***** válasza:
33%
Nem az étkezési szokásaid kritizálom, hanem hogy nem hagyod, hogy mások maguk döntsenek a sajátukról.
2013. szept. 3. 12:44
 26/42 anonim ***** válasza:
70%

"Te nem fogadod el, mivel nem engednéd."

Istenem, ennyi értetlen embert. Nem fogadnám el? Tán mert amíg kicsi/kamasz a gyerek, addig az én felügyeletem alatt áll, és én tartozok érte felelősséggel? Ha lesz majd egyszer gyerekem, hagy döntsem már el, hogy hogyan fogom nevelni, mit engedek meg neki és mit nem. Mint mondtam, amitől az egyik embernek nem lesz baja, attól a másiknak igen. De ti leginkább csak a szavakon vagytok képesek lovagolni, úgyhogy kiszálltam, csók mindenkinek.

2013. szept. 3. 12:52
 27/42 anonim ***** válasza:
48%
Oké, hogy ez az ő döntése, de ha laktóz vagy glutén érzékeny lenne, akkor is azt mondanád neki, hogy NEM FIAM, NEKED SZÜKSÉGED VAN A TEHÉN TEJRE!, vagy mi?
2013. szept. 3. 12:59
 28/42 anonim ***** válasza:
91%

Hát ehhez a bölcs gondolatmenethez még muszáj hozzáfűznöm valamit.

Mint ahogy már írtam, gluténérzékeny vagyok, ezért pont marha jó embernek írtad az okosságodat.

Ez egy betegség, és ha nem tartom be a diétát, akkor hatalmas nagy bajok lehetnek belőle.

A vegetáriánusság NEM betegség, hanem egy kitalált életforma, amit ha valaki szeretne, akkor felvesz, aki meg nem szeretne, az nem.

Nem tudom, hány éves vagy, de a fejemet fogom az ilyen gondolatmenetektől. Komolyan. Inkább örülj, hogy te mindent megehetsz és nincs semmilyen érzékenységed, és ne ilyen idétlen, szőrszálhasogató összehasonlításokkal gyere. Édes jó istenem.

2013. szept. 3. 13:07
 29/42 anonim ***** válasza:
84%

"de ha laktóz vagy glutén érzékeny lenne, akkor is azt mondanád neki, hogy NEM FIAM, NEKED SZÜKSÉGED VAN A TEHÉN TEJRE?"

Köze nincs hozzá, mivel az egy betegség.

A vegeteraianizmus meg egy táplálkozási szokás.

Nyilván előtte elvinném diatetikushoz, meg megnézetném, hogy nincs-e valamilyen betegsége.

2013. szept. 3. 13:28
 30/42 anonim ***** válasza:
77%

1. Ha a KAMASZ gyerek nem akar húst enni, akkor akár engeded, akár sem, nem fogja megenni, mert beletömni nem lehet.

2. A kamaszoknak sokszor van hasonló "lázadási" fázisa, ha tiltod, annál inkább ragaszkodik hozzá.

3. Ha tényleg komolyan gondolja, az akkor is az ö döntése, emiatt veszekedni vele fölösleges.

4. Ha valaki vegetáriánus, arra NEM kell külön fözni, egy normális vegyes táplálkozáson alapuló étrendnél nem gond a húsnélküli táplálkozás.

5. Eleve nem egészséges a sok hús SEM, viszont a zöldségek fogyasztása MINDENKINEK fontos (lenne). A túl kevés zöldségféle fogyasztása sokkal ártalmasabb, mint a húsmentesség.

6. Ha a gyereknek ez lenne az óhaja, természetesen minden nap föznék olyan ételt IS, ami belefér az elképzelésébe.

NEM vagyok vegetáriánus, de nem is eszem minden nap húst, max. kétszer egy héten.

A lepontozásokkal nem nem érdemes foglalkozni, mert sok ember van az oldalon, akinek a lepontozás az élete értelme, függetlenül a válaszoktól.

2013. szept. 3. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!