Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Főznétek külön kamasz gyereket...

Főznétek külön kamasz gyereketekre, ha egyik napról a másikra vegetáriánus lenne?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 11:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
55%

Hülyeség, hogy kell a hús. A szervezetnek a húsban található tápanyagok kellenek, amit viszont bevihet más forrásból is. Én sem eszem húst egy ideje, semmi bajom nincs - megkockáztatom, hogy változatosabban és tápanyagdúsabban táplálkozom, mint sok mindenevő ember. Sőt, a sok hús fogyasztása nagyban növeli az ízületi betegségek kockázatát idősebb korban, érdemes utánanézni.

Ahogy írták korábban, a hét minden napján úgysem eszik a család húst, mondjuk 7-ből 4 napon főznék mindenkinek zöldséges ételt. Ezeken annyit kell változtatni, hogy el kell hagyni az állati zsír felhasználását is, és áttérni olajra (olíva, napraforgó stb.). A többi napokon meg olyat főznék, amiből egyszerű kihagyni a húst a főzés egy adott szakaszában. Pl. vadast csinálni úgy, hogy a szószt elkészítem egyben, egy részét különveszem és tálalom a gyereknek zsemlegombóccal, a többit meg elkészítem hússal. Vagy egy milánóinál megfőzöm a főszeres szószt, egy részéhez csak gombát adok (esetleg más zöldséget is, ha szereti a gyerek, pl. cukkinit), más részéhez pedig sonkát is a gomba mellett. Így csak egy ételt kell előkészíteni, megfőzni, de mégis mindenki jóllakik.

2013. szept. 3. 11:28
 12/42 anonim ***** válasza:
59%

Természetesen.

Mivel főzök a gyerekemre, nem oszt, nem szoroz, hogy mi legyen az.

2013. szept. 3. 11:29
 13/42 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ilyenkor érdemes megfontolni hogy ti is több zöldséget egyetek, amúgy is ez lenne a helyes étrend. Külön főzni nyilván csak akkor tudsz ha van rá időd, ha nagyon megterhelő, akkor egy salátát ő is meg tud csinálni magának, megmutatod hogyan kell zöldséget főzni stb. Vagy szimplán segítsen be neked a konyhában, így annyival gyorsabban haladsz, hogy van időd kétfélét főzni. :) Amúgy sok ételt (főzelékek, köretek, péksütemények, stb.) ő is meg tud majd enni, maximum nem eszik hozzá húst.
2013. szept. 3. 11:33
 14/42 anonim ***** válasza:
54%

"Hülyeség, hogy kell a hús. A szervezetnek a húsban található tápanyagok kellenek, amit viszont bevihet más forrásból is. Én sem eszem húst egy ideje, semmi bajom nincs..."

Ezt azért így ne, könyörgöm... sok vega ezt vallja, persze ezt csak úgy kitalálták maguknak, de a fele nem igaz. Más forrás? Szójákra gondolsz? Az aztán tényleg nagyon helyettesíti a húst. Nem kell mindennap enni, de hetente mindenképpen ajánlott. Lehet, hogy te sokkal egészségesebb vagy azóta, de van olyan is, aki teljesen leépül a hülye húsmentes diéta miatt. Ráadásul én például gluténérzékeny vagyok, szóval ha nem ehetnék húst, akkor teljesen ott maradnék a padlón. Inkább a fehérlisztes dolgokat kerüljétek emberek, meg a finomított cukrot, ne a húst... ezt elég álszentségnek tartom egyébként. A hús az mennyire egészségtelen, de a csokoládét meg kenyeret zabáljuk továbbra is két kilóra.

Egyébként hatos voltam. Szépen leírtam a véleményemet, hogy miért nem engedném, hogy egy fejlődő szervezet vegetáriánus legyen, főleg ha az a saját gyerekem, de jól le lettem pontozva. Ennyi itt a vega?

2013. szept. 3. 11:37
 15/42 anonim ***** válasza:
65%
Nem szabad törődni a lepontozókkal, van aki ezzel szórakozik.
2013. szept. 3. 11:42
 16/42 anonim ***** válasza:
86%
Mi húsimádó család vagyunk, mindennap van húsos étel, úgyhogy igencsak meglepődnék, ha a gyerek bejelentené, hogy holnaptól vega lesz :D Viszont a vegánságról lebeszélném, mert az állati eredetű étel (tojás, tejtermék) kell a fejlődő szervezetének. Mindenki közül én vagyok a legfinnyásabb, csak bizonyos zöldségeket eszem meg, azt is főleg nyersen. Nem lennék hajlandó kétfelé főzni ha húsos ételt csinálunk, de szívesen elviszem egy dietetikus barátunkhoz, hogy válogassák össze az étrendet, megveszem az alapanyagot, de megfőznie/elmosogatnia neki kell.
2013. szept. 3. 11:43
 17/42 anonim ***** válasza:
60%
Az én anyukám főzött rám, amikor 13 évesen vega lettem. Nem is merült fel hogy ne főzne. Ennek már 21 éve, azóta sem lettem húsevő és 14 éves korom óta beteg sem voltam.
2013. szept. 3. 11:45
 18/42 anonim ***** válasza:
53%
ja, és nem én pontoztam le senkit (nem pontozok)
2013. szept. 3. 11:46
 19/42 anonim ***** válasza:
59%
11-es vagyok. Én nem az egészségesség vagy egészségtelenség miatt nem eszem húst, hanem lelkiismereti okokból. Nekem összeférhetetlen, hogy az egyik állatot, mint a kutya, szeretjük meg dédelgetjük, a másik állatot meg egy talpalatnyi ketrecben tartjuk, ahonnan egyenesen mehet a vágóhídra. Tudom, hogy mást ez nem zavar, engem igen, és nagyon sok vegetáriánus ezért dönt így. A saját egészségemre természetesen figyelek, hiszen erős érdekem fűződik hozzá. :)
2013. szept. 3. 11:50
 20/42 anonim ***** válasza:
76%

"Ennyi itt a vega?"

Nem, bármily furcsa is nem vega itt mindenki.

Nem vegák, hanem csak képesek elfogadni mások étkezési szokásait.

2013. szept. 3. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!