Főznétek külön kamasz gyereketekre, ha egyik napról a másikra vegetáriánus lenne?
Hülyeség, hogy kell a hús. A szervezetnek a húsban található tápanyagok kellenek, amit viszont bevihet más forrásból is. Én sem eszem húst egy ideje, semmi bajom nincs - megkockáztatom, hogy változatosabban és tápanyagdúsabban táplálkozom, mint sok mindenevő ember. Sőt, a sok hús fogyasztása nagyban növeli az ízületi betegségek kockázatát idősebb korban, érdemes utánanézni.
Ahogy írták korábban, a hét minden napján úgysem eszik a család húst, mondjuk 7-ből 4 napon főznék mindenkinek zöldséges ételt. Ezeken annyit kell változtatni, hogy el kell hagyni az állati zsír felhasználását is, és áttérni olajra (olíva, napraforgó stb.). A többi napokon meg olyat főznék, amiből egyszerű kihagyni a húst a főzés egy adott szakaszában. Pl. vadast csinálni úgy, hogy a szószt elkészítem egyben, egy részét különveszem és tálalom a gyereknek zsemlegombóccal, a többit meg elkészítem hússal. Vagy egy milánóinál megfőzöm a főszeres szószt, egy részéhez csak gombát adok (esetleg más zöldséget is, ha szereti a gyerek, pl. cukkinit), más részéhez pedig sonkát is a gomba mellett. Így csak egy ételt kell előkészíteni, megfőzni, de mégis mindenki jóllakik.
Természetesen.
Mivel főzök a gyerekemre, nem oszt, nem szoroz, hogy mi legyen az.
"Hülyeség, hogy kell a hús. A szervezetnek a húsban található tápanyagok kellenek, amit viszont bevihet más forrásból is. Én sem eszem húst egy ideje, semmi bajom nincs..."
Ezt azért így ne, könyörgöm... sok vega ezt vallja, persze ezt csak úgy kitalálták maguknak, de a fele nem igaz. Más forrás? Szójákra gondolsz? Az aztán tényleg nagyon helyettesíti a húst. Nem kell mindennap enni, de hetente mindenképpen ajánlott. Lehet, hogy te sokkal egészségesebb vagy azóta, de van olyan is, aki teljesen leépül a hülye húsmentes diéta miatt. Ráadásul én például gluténérzékeny vagyok, szóval ha nem ehetnék húst, akkor teljesen ott maradnék a padlón. Inkább a fehérlisztes dolgokat kerüljétek emberek, meg a finomított cukrot, ne a húst... ezt elég álszentségnek tartom egyébként. A hús az mennyire egészségtelen, de a csokoládét meg kenyeret zabáljuk továbbra is két kilóra.
Egyébként hatos voltam. Szépen leírtam a véleményemet, hogy miért nem engedném, hogy egy fejlődő szervezet vegetáriánus legyen, főleg ha az a saját gyerekem, de jól le lettem pontozva. Ennyi itt a vega?
"Ennyi itt a vega?"
Nem, bármily furcsa is nem vega itt mindenki.
Nem vegák, hanem csak képesek elfogadni mások étkezési szokásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!