Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másra is csúnyán néznek, ha...

Másra is csúnyán néznek, ha megmondja, hogy nem biztos, hogy akar második gyereket?

Figyelt kérdés

Kisfiam másfél éves múlt. Mostanában sokan kérdezik,hogy mikor jön a tesó. Volt, hogy megmondtam,hogy nem biztos,hogy lesz, akkor láttam,hogy nem értik, kérdezgettek össze-vissza stb. Most már ott tartok,hogy azt mondom,hogy nem tudom!

Miért akkora tragédia,hogy nem mindenki akar 2 vagy több gyereket?

2013. aug. 12. 06:28
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
Minket meg azért néznek hülyének, mert akarunk 2. gyereket...pedig az első már nagy, és bőven belefér az életünkbe még egy baba....az egész család drukkol szerintem, hogy ne jöjjön össze.
2013. aug. 12. 21:23
 42/58 anonim ***** válasza:
80%
Nekem sincs testvérem, és biztos lélekkel ki tudom jelenteni hogy nem lettem lelki sérült sem pedig elkényesztetett. Teljesen normális ember lett belőllem. Szóval ez nem attól függ hogy van e testvére az embernek vagy nincs.
2013. aug. 12. 21:42
 43/58 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagyon nagy hiba úgy gondolkodni, hogy azért kell még egy gyereket szülni, hogy nehogy már szegény gyerek testvér nélkül maradjon.

A kistesó is egy ugyanolyan önálló személy, ugyanolyan jogokkal. Nagy baj, ha az a szerepe, hogy boldoggá tegye a nagyobbat, hogy a tesója legyen. Én úgy látom a környezetemben, hogy az így gondolkodó szülők második vagy többedik gyereke nagyon megsínyli, hogy abban a szerepben kell felnőnie, hogy őt a nagytesó "kapta", azért van csak, hogy nehogymár tesó nélkül nőjön fel az első gyerek.

Nem a több gyerekeseket bántom, hanem azokat, akik nem gyereket akarnak, hanem kistesót, talán érthető a különbség.

És nem hiszem azt sem, hogy sajnálni kellene az egykéket. Én inkább azokat a gyerekeket szoktam sajnálni, ahol több gyerek van kis korkülönbséggel, és a szülők nem tudják kezelni a helyzetet, nem jut elég idő, energia, szeretet, türelem az összes gyereknek egyenként. Persze nem mindenhol van ez így, de számtalan ilyen eset van.

2013. aug. 13. 07:23
 44/58 anonim ***** válasza:
71%
A 43-as válaszolóval tökéletesen egyetértek. Van egy kisfiam, most szeretnénk második gyermeket is, de nem azért , hogy legyen testvér, hanem mert a férjemmel nekünk két vagy esetleg három gyerekkel lesz teljes a család. Az emberek különbözőek, van aki gyerek nélkül érzi teljesnek magát, van aki 1-2-3 vagy még több gyerekkel. És ez kizárólag az adott párra tartozik, senki másra. Nekik kell felelősségteljes döntést hozni, amibe senkinek sincs joga beleszólni (a már esetlegesen meglévő nagyobb gyereküknek sem).
2013. aug. 13. 10:13
 45/58 anonim ***** válasza:
MI azért akartunk második gyermeket, mert úgy éreztük így lesz teljes a családunk. És a másik, hogy szerintem nagyon fontos, hogy a gyerek vagy egyik vagy másik ne egyedül kallódjon a világban. Barátok? Volt ezer, de a testvérem most is itt van, 400km-ert vonatozott miattunk mert látni akart engem meg a gyerekeimet. A legjobb barátnőm? Hol van az már... Jó persze lehet mondani, hogy vannak akik nem beszélnek évek óta, de az élet hozhat olyan helyzeteket, hogy CSAK a családra lehet számítani. Persze könnyebb egy gyerekkel anyagilag is, de aki számolja hogy mikor jön a családi annak egy gyereket is nehéz eltartani nem még többet. MIndenki döntse el mit bír anyagilag, idegileg, fizikailag.
2013. aug. 13. 14:36
 46/58 anonim ***** válasza:
61%
A lányom 5 éves. Én is utálom, amikor arról faggatnak, hogy miért nem akarunk tesót. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
2013. aug. 13. 16:12
 47/58 anonim ***** válasza:
45-ös. A testvér sem garancia arra, hogy az ember nem "kallódik" egyedül a világban. Nem biztos, hogy a testvér mindig ott lesz, amikor a szülők nem.
2013. aug. 13. 22:02
 48/58 anonim ***** válasza:
Nem írtam, hogy garancia. Minket úgy neveltek a szüleink, hogy nekünk garancia. Én másokkal nem tudok mit kezdeni, nem is akarok. Én úgy nevelem a gyerekeimet, ahogy engem neveltek a szüleim és ennyi. Sőt mi az unokatesóimmal is testvéri viszonyban vagyunk, mert volt egy olyan nagyanyánk aki értékeket adott át nekünk és megtanította mi az a család. Remélem úgy élek, hogy rá hasonlítsak ha csak negyed annyira is, akkor az én gyerekeim számíthatnak majd egymásra. Én másokról nyilatkozni nem tudok, nem is akarok. Én nem tudom másokat mire, hogyan neveltek nevelnek, minálunk ez van.
2013. aug. 14. 07:21
 49/58 anonim ***** válasza:
Úgy neveltek, hogy nektek garancia? Hm, hát az érdekes. Jó nektek. Képzeld, az én testvérem pl azért nincs velem, mert meghalt. Ez akkor most azért van, mert minket rosszul neveltek?
2013. aug. 15. 00:35
 50/58 anonim ***** válasza:
Már én veled nem vitatkozok mert te mindenre tudsz valami negatív választ írni. Sajnálom hogy meghalt a testvéred, nekem is meghalt a bátyám, de ez még nem tartott vissza hogy legyen második gyerekünk, Hála Istennek. Remélem a fájdalom egyszer halványodni kezd a szívedben.
2013. aug. 15. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!