Másra is csúnyán néznek, ha megmondja, hogy nem biztos, hogy akar második gyereket?
Kisfiam másfél éves múlt. Mostanában sokan kérdezik,hogy mikor jön a tesó. Volt, hogy megmondtam,hogy nem biztos,hogy lesz, akkor láttam,hogy nem értik, kérdezgettek össze-vissza stb. Most már ott tartok,hogy azt mondom,hogy nem tudom!
Miért akkora tragédia,hogy nem mindenki akar 2 vagy több gyereket?
Akinek a több gyerekre az az egy indoka van, hogy ne legyen megfosztva az élménytől és a másik véleményét meg sem hallja, az fanatikus.
Te nyugodtan szüljél 4-5 gyereket, neked még csak dolgoznod sem kell, majd a férjed belegebed abba, hogy eltartson. De fogadd már el azt, hogy nem mindenki így gondolkodik. Eszedbe sem jut, hogy esetleg rajtuk kívül álló okok miatt nem akar valaki testvért?
Köszönöm!
Tudjátok én ezzel a testvér kérdéssel úgy vagyok, hogy sajnos nagyon sok helyen látom azt is,hogy nem igazán úgy alakult a testvéri kapcsolat, ahogy kellene.
Mi pl. a bátyámmal felnőtt korunkra lettünk jóba, gyerekként nem igazán találtuk meg a közös hangot! Anyuék engem 4,5 évre tudtak vállalni, valahogy mindig külön úton jártunk. Már gyerekkén sem sokat játszottunk együtt, és ahogy nőttünk egyre nagyobb lett a távolság.
Valahogy úgy érezzük,hogy nekünk egy gyerek elég. Teljes vele is az életünk! Megmondom őszintén, én a fiam most kezdem el igazán élvezni. Sokat vittük orvoshoz, nagyon rossz alvó volt (még most is), rengeteget aggódtam, nem is tudtam úgy igazán élvezni a baba-hónapokat! Nem tudom,hogy szeretném-e újra kezdeni az egészet.
Sajnos akkoriban a sok aggodalom, kialvatlanság, a házasságunkat is kezdte rossz irányba vinni, mostanában kezdünk visszarázódni.
Mert úgy nézel ki, mint aki nagyon örül a meglévő gyerekének, és akiknek több van, azok tudják, hogy ez az érzés majd hatványozódik, ha lesz még egy vagy több. Ezt kívánják Neked is!
És persze szíved joga máshogy dönteni, de az ember az első pillanatban sosem tud mosolyogni, ha olyan információt/választ kap (bármilyen kérdésre), amire nem számított.
(válaszokat nem olvastam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!