Másra is csúnyán néznek, ha megmondja, hogy nem biztos, hogy akar második gyereket?
Kisfiam másfél éves múlt. Mostanában sokan kérdezik,hogy mikor jön a tesó. Volt, hogy megmondtam,hogy nem biztos,hogy lesz, akkor láttam,hogy nem értik, kérdezgettek össze-vissza stb. Most már ott tartok,hogy azt mondom,hogy nem tudom!
Miért akkora tragédia,hogy nem mindenki akar 2 vagy több gyereket?
Én úgy gondolom,hogy talán jobb a gyerekemnek egy nyugodt anya, mint egy kevésbé az! Pedig sok esetben látom,hogy anyuka két gyerekkel szabályosan "idegbeteg"! Én ismerve magam, tudom,hogy nem biztos,hogy tudnék olyan jó, nyugodt, kiegyensúlyozott anyja lenni két gyereknek, mint egynek.
Aláírom,hogy sokaknak megy, de mindenkinek.
Szomszédomban "kell egy testvér" alapon vállalták a másodikat,holott anyuka már az elsővel is minden 2. nap sírógörcsöt kapott! Hát nem lett jobb a helyzet. A nagy 3 éves, a pici egy és napi szinten hallom, hogy este már ordibál a férjével,hogy tudod milyen nehéz nekem a két gyerekkel, amikor az egyik ezt csinálja, a másik azt stb. Pedig szegény férje, munka után mindenben segít neki!
Nekem többször is elmondta már az asszonyka, még ha csak félpoénosan is,hogy hát nem tudta mit vállal.
Miért baj, ha én tudom,hogy hasonló lennék (mert annyira már ismeri magát az ember) és többek között ezért sem szeretnék gyereket!
Szerintem ez meg olyan,hogy nem mindenkinek kell pl. egyet sem szülni!
Nem minden nő akar gyereket, és nem minden nő való anyának. Ezt kell fogadni. Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek az az élete célja,hogy gyereket neveljen.
Sok olyan nőt láttam már, aki nem való anyának. És ezt nem rosszindulatból írom, hanem mert ismertem, és én is megértettem,hogy az ő életéből nem hiányzik a gyerek. Ez van! Most csak azért mert az a társadalom elvárása, hogy már pedig egy nőnek szülnie kell, ha akarja, ha nem, ha vágyik rá, ha nem, azért ne szüljön, mert sanszos,hogy sem ő, sem a gyerek nem lesz boldog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!