Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másra is csúnyán néznek, ha...

Másra is csúnyán néznek, ha megmondja, hogy nem biztos, hogy akar második gyereket?

Figyelt kérdés

Kisfiam másfél éves múlt. Mostanában sokan kérdezik,hogy mikor jön a tesó. Volt, hogy megmondtam,hogy nem biztos,hogy lesz, akkor láttam,hogy nem értik, kérdezgettek össze-vissza stb. Most már ott tartok,hogy azt mondom,hogy nem tudom!

Miért akkora tragédia,hogy nem mindenki akar 2 vagy több gyereket?

2013. aug. 12. 06:28
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
figyelj, az előbb is leírtam: nem kérdezheted komolyan azt, hogy milyen érvek vannak a gyerek mellett. Ha vki egészségügyi, anyagi okok miatt nem tudja megtenni, az teljesen más dolog. De pontokba szedni, hogy milyen érvek vannak emellett??? Szerencsére vannak még ebben az országban olyanok, akik nem sírnak, hogy mikor érkezik a gyes, csp, mégis tisztességesen tudnak nevelni két gyereket is, teljesen értelmetlen ezzel vagdalkozni.
2013. aug. 12. 14:37
 32/58 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom,hogy talán jobb a gyerekemnek egy nyugodt anya, mint egy kevésbé az! Pedig sok esetben látom,hogy anyuka két gyerekkel szabályosan "idegbeteg"! Én ismerve magam, tudom,hogy nem biztos,hogy tudnék olyan jó, nyugodt, kiegyensúlyozott anyja lenni két gyereknek, mint egynek.

Aláírom,hogy sokaknak megy, de mindenkinek.

Szomszédomban "kell egy testvér" alapon vállalták a másodikat,holott anyuka már az elsővel is minden 2. nap sírógörcsöt kapott! Hát nem lett jobb a helyzet. A nagy 3 éves, a pici egy és napi szinten hallom, hogy este már ordibál a férjével,hogy tudod milyen nehéz nekem a két gyerekkel, amikor az egyik ezt csinálja, a másik azt stb. Pedig szegény férje, munka után mindenben segít neki!

Nekem többször is elmondta már az asszonyka, még ha csak félpoénosan is,hogy hát nem tudta mit vállal.

Miért baj, ha én tudom,hogy hasonló lennék (mert annyira már ismeri magát az ember) és többek között ezért sem szeretnék gyereket!

2013. aug. 12. 14:41
 33/58 anonim ***** válasza:
38%
Nem hiszem, hogy olyan nehéz lett volna írni pár dolgot, amiért jó egy gyereknek, ha van testvére (azt bezzeg gond nélkül leírtad, hogy szerinted ki miért szül csak 1 gyereket). Én csak arra voltam kíváncsi, hogy tényleg meg tudod-e védeni az álláspontodat, ahelyett, hogy ezerszer elsütött jól hangzó mondatokat odavetsz. Nem vitatkozom veled tovább, hiszen csak hisztizni tudsz, mert lepontoztak, de mások álláspontját meghallani sem vagy hajlandó. Kívánom legyél kicsit toleránsabb és foglalkozz a saját dolgoddal. Szép napot.
2013. aug. 12. 14:46
 34/58 anonim ***** válasza:
35%
Én meg még ezerszer le tudom írni, hogy akinek érvek kellenek annak a megválaszolásához, hogy miért jó a testvér, annak vmi nem kerek. Ez nem a körülményekről szól, hanem az érvrendszerről, amit vársz. Nagyon ciki, hogy ezt egy felnőtt embernek pontokba kell szedni.
2013. aug. 12. 14:50
 35/58 A kérdező kommentje:

Szerintem ez meg olyan,hogy nem mindenkinek kell pl. egyet sem szülni!

Nem minden nő akar gyereket, és nem minden nő való anyának. Ezt kell fogadni. Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek az az élete célja,hogy gyereket neveljen.

Sok olyan nőt láttam már, aki nem való anyának. És ezt nem rosszindulatból írom, hanem mert ismertem, és én is megértettem,hogy az ő életéből nem hiányzik a gyerek. Ez van! Most csak azért mert az a társadalom elvárása, hogy már pedig egy nőnek szülnie kell, ha akarja, ha nem, ha vágyik rá, ha nem, azért ne szüljön, mert sanszos,hogy sem ő, sem a gyerek nem lesz boldog!

2013. aug. 12. 15:04
 36/58 anonim ***** válasza:
61%
Neked viszont azt kéne megértened, hogy van, akinek nem csak az lebeg a szeme előtt, hogy nehogy egyke legyen a gyerek. Nekem sokkal fontosabb, hogy ne kelljen már a hónap közepén azon agyalnom, hogy mikor jön már a következő családi. Nem értem, hogy miért fáj ez neked annyira, hogy valaki csak 1 gyereket vállal. Több vagy te attól, mert nem csak 1 gyereked van? Nem. Az meg, hogy van testvér közel sem jelenti azt, hogy a gyerekek jól kijönnek-e majd egymással.
2013. aug. 12. 15:09
 37/58 anonim ***** válasza:
28%
kedves utolsó. Az előbb is ezt írtam, kérlek értelmzed már a mondatokat: "Ha vki egészségügyi, anyagi okok miatt nem tudja megtenni, az teljesen más dolog."
2013. aug. 12. 15:12
 38/58 anonim ***** válasza:
71%
Akkor arra válaszolj már, hogy miért fáj neked, hogy nem mindenki vállal több gyereket? Mert arra még nem válaszoltál, pedig már megkérdeztem.
2013. aug. 12. 15:31
 39/58 anonim ***** válasza:
28%
Nekem nem fáj. Sajnálom a gyereket, hogy testvér nélkül kell felnőnie. De talán már ezt elmondtam...
2013. aug. 12. 15:37
 40/58 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Sajnos az emberek pláne Magyarországon imádnak beleszólni a másik életébe hányszor megkaptam már fiam kb 1-1,5 éves kora óta "mikor jön a második nem jó sokat várni,mert nagy lesz a korkülönbség és nem lesznek jó testvérek" és egyéb ostobaságok.Mindig megmondom szeretnénk majd testvért de nem most(2,5 éves a fiam) ezt mindig megértik,és tényleg szeretnénk,de még egyelőre anyagilag sem állunk úgy,és lelkileg én nem lennék kész rá alig vártam,hogy mehessek dolgozni,mivel szeretem a munkám és nem bírom az itthon ülést.Mielőtt gyerekem lett azt hittem nagyon anyatípus vagyok,párommal 4-5 gyermekről beszéltünk,most már ott tartok,hogy azért 2.at szeretnék,de nem vagyok az a tipikus anyuka típus,türelmes sem vagyok tehát nekem nem való kizárólagos gyereknevelés és a sok gyerek.Szerintem nem tragédia ha valakinek nincs gyereke vagy csak 1 van.Egy gyerek abszolút nem csak móka és kacagás.
2013. aug. 12. 18:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!