Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek mindent meg...

Kisgyerekesek mindent meg tudtok adni a gyermeketeknek, úgy hogy magatokra is jusson és maradjon is?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy márkás pelenka, popsitörlő, ruha játékok...stb, de magatoknak is meg tudtok venni drágább dolgokat és még félretenni is sikerül?

Ha nem gond leírnátok azt is hogy mennyi a jövedelmetek?

Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 29. 13:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%

13 vagyok.

Koszi a kerdest komoly baja nincs :)

Tulhallo (3 eves es alig beszel emiatt) es amit mondd se.normalisan. Hallasebreszto terapia kell neki ami "csak" 50 de pesten van a terapi reggel es este.fel fel ora 10 napig. Ugyhogy vagy szallodaba megyunk vagy mindennap 250 kilometer ami ismet nem 10 forint 7 literes fogyasztassal. Ezt megelozi rengeteg vizsgalat ami szinten nem megy tb-re es nem 10 fotint. Nekunk igy osszeegyeztethetetlen a tengerpart :) na de majd jovore (bizzunk benne)

2013. júl. 29. 16:07
 22/27 anonim ***** válasza:
48%
A valaszokat szerintem meg olyan pontozta le aki sajnos nem ilyen anyagi korulmenyekkel el. Vagy legalabbis a kerdesed eleg szemet szuro :)
2013. júl. 29. 16:09
 23/27 anonim ***** válasza:
62%
Én nem szóltam ehhez a válaszhoz, csak olvasgatom. De a piros kéz arra való, ha valaki nem a válaszra válaszolt. Tehát hogy hasznos-e a válasz a kérdezőnek. De itt a többiek is nyomkodhatják a kezeket, nem is értem miért. Nyilván aki sokat keres az sokat letett már az asztalra, tanult, vannak képességei. De lehet, hogy az életének egy másik részébe meg annyi pénze sem lesz hogy megéljen. Ezért nem kell irigykedni.
2013. júl. 29. 16:33
 24/27 anonim ***** válasza:
85%

A kisfiam 3 éves. Pampers pelenkája volt, de csak mert nekünk az jött be- nem drágább, mint pl. a libero, szóval nem a márka kedvéért.

Sokat tudtam a babaápolási szereken spórolni úgy, hogy egészségpénztárra vásároltam (kismamaként rengeteget spóroltam erre), ebből szja-ban visszakaptam 20%-ot, plusz volt időm a dm-es ilyen-olyan kuponokat nézni.

Gyakran az ismerőseim is meglepődtek, mikor levezettem, hogy a márkásabb, jobb minőségű pelenka és babaápolási cikk ilyen módon olcsóbb volt, mint a noname a pelenkadiszkontból.

Az én felfogásomban MUSZÁJ félretenni, mert alkalmazottként semmi sem biztos (pedig jól fizető állásom van a pénzügyi szektorban). Egészségpénztár (most pelenka helyett jó cipőre pl.), nyugdíjelőtakarékosság (mert ami lesz, az talán nem lesz elég), lakáskasszák (valamire jó lesz), a kicsinek számla, megtakarítások (a forma nem érdekes).

Normális helyeken vásárolunk, de nem a márkát nézem, persze egy prada táskára azért sajnálnék olyan sok pénzt, de egy jó minőségű "noname" bőr belefér. A cipők, ágymatrac, fehérneműk minősége fontos a család minden tagjának (és itt megint nem a márka, hanem a minőség, anyag stb.) Például szívesebben áldozok egy jó Sholl vagy Clarks cipőre magamnak is, mint hogy betérjek egy plázába a divatos nevű cipőboltba.

A kicsinek vettem fejlesztő játékokat, de nem csak Fisher Price van a piacon :)

Külföldről is tudunk vásárolni, ahol pl. a babaholmik, FP játékok lényegesen olcsóbbak.

Emellett számomra fontos a könyv (a kisfiamnál ez foglalkoztató, mesekönyv, matricás stb.) és a kultúra (bábszínház, gyermekkoncert stb.)- erre inkább áldozok, mint egy ruházat márkanevére.

Félretenni pedig szerintem szükséges, mert nem csak ma és 1-2-3 hónapig kell jól élni, hanem egy ideig akkor is, ha váratlan betegség, munkanélküliség, kiadás stb. jön.

Szép napot.

2013. júl. 29. 16:41
 25/27 anonim ***** válasza:
69%
Nem írom le, hogy mennyit keresünk, de mindent maximálisan megtudunk venni magunknak és a gyereknek is. Saját lakásunk van, 2 autó, hitelünk nincs. Félretenni havonta 150.000 Ft-ot teszünk. Plusz egy külön számlára 50.000 Ft amit a gyerek fog meg kapni 18 éves korában. Mindenből újat veszünk, nem turkálóból vásárolunk, de nem is a márkás cuccokat vesszük. Pampers pelenkát és popsitörlőt használunk.
2013. júl. 29. 17:40
 26/27 anonim ***** válasza:
nincs is ebben az országban szegénység, legalábbis a válaszokat olvasgatva...
2013. aug. 13. 16:33
 27/27 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, hogy a válaszok miért vannak le pontozva. Mindenki szerintem a kérdésre válaszolt. Én is azért vagyok le pontozva mert tudok félre tenni havonta nem költöm el felesleges dolgokra a pénzt, szánalom ami itt megy mindenki csak a másikat tudja lepontozni.
2013. aug. 13. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!