Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek mindent meg...

Kisgyerekesek mindent meg tudtok adni a gyermeketeknek, úgy hogy magatokra is jusson és maradjon is?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy márkás pelenka, popsitörlő, ruha játékok...stb, de magatoknak is meg tudtok venni drágább dolgokat és még félretenni is sikerül?

Ha nem gond leírnátok azt is hogy mennyi a jövedelmetek?

Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 29. 13:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
48%

Èn úgy indultam a babavárásnak, a gyerekeznésnek, hogy a gyereknek és nekünk ugyan azok a jogaink vannak, egyikünk sem alárendeltebb a másiknak, így mindenki ugyan azt kapja.

Vagy is magamnak megveszem a márkás ruhákat így a gyerekek is sokszor kapnak s.oliver, vagy kanz vagy más márkásabb ruhákat, mert egyszerüen jobb minöségüek szebb ruhák. A pelenkából azt veszem amelyik szerintem a legjobb, ez pedig a pampers és a dm-s pelenka. Ezek mindegyikét nagyon szeretem mert jónak tartom, ezeket veszem nekik.

Ha megtudom venni a gyereknek a játékot akkor eltudok menni fodrászhoz is, a férjem meg vesz egy új játékot az xbox.hoz. Èn mérlegen tartom ezeket a dolgokat.

Mi pl játékokat ritkán veszünk nekik, mindig van esemény amire kapnak.

Nyaralni is van minden évben pénz, volt, hogy tengerentúlra volt hogy országon belül, ez a helyzet is hozza(pl mekkora a gyerek).

2013. júl. 29. 14:08
 12/27 anonim ***** válasza:
64%
6-os attól hogy egy gyerek jó létben nő fel még nem feltétlenül elsz követelőző és elkényztetett. Sok jó módban élő család vesz körbe és a legtöbb ygerek nagyon jól van neveleve, anyuka háztartásbeli igy rengeteget tud foglalkozni a gyerekekkel stb. DE ismerek olyan rossz körülmények között élő kislányt aki rosszul van nevelve, hazudozik, ellopja a másik játékát mivel ö nem kap olyat stb. De persze akiknek nincs azok ezzel vigasztalják magukat hogy az ö gyerekük legalább nem lezs elkényeztetett, miközben ez nem csak ezen mulik. A mésik alap hiba hogy akinek kevés van próbál a gyereknek mindent megadni erőn felül már hitelből veszi ajátékokat, nincs mit nekik enni mert az a szegény gyerek hagy kapja meg a 20. babát ha már ennyit kell nélkülözniük. Na azok a gyerekek csak egyre többet és többet fognak akarni.
2013. júl. 29. 14:10
 13/27 anonim ***** válasza:
47%

240 ebbol a lakas es auto hitelt fizetjuk a rezsit arra a hazba amin lakunk + az epuloben levo hazunkra ami altalany kijon. Nike cipo lonsdale ruhak stb a gyereknek Paromnak pierre cardin lee cooper stb puma cipo nekem 3 par nike ruhakbol nekem tokeletesek a kikben kaphatoak.

Sok trukk van ehhez.. Mi evente 2 alkalommal vasarolunk be akkor ~40 de ha cipok es teli cuccok is kellenek akkor 80 ezerert. Tavaly horvatba voltunk plusz Parommal havi egy randink volt, mozi vacsi mikor mi. Most balcsizunk egyet augusztusban. Sajnos fiunknak kellenek kulonbozo vizsgalatok es igy most "csak" ide megyunk.

Ami nagy segitseg meg hogy van egy perselyunk. Abba csak 100-200 forint a legkissebb amit beteszunk. Mindennap penztarcat uritunk. En van hogy 1000 forintokat is bedobok (ha tudom, hogy csak hulyesegre menne el mert nem kell a heti kosztpenzre) kb. 15 van benne (de ettol csak tobb) es ho elejen kezdtuk a perselyt.

Kikben vettem es 290 forint volt. Fem az egesz es csak konzervnyitoval nyithato...

Tehat nem birok belole kilopkodni :)

2013. júl. 29. 14:13
 14/27 anonim ***** válasza:
72%

igen, szerencsére mindent megkap.

én 130 körül keresek, férjem változó, vállalkozó, többszáz a jövedelme, de havi 200 biztos elmegy az üzemanyagra, így tisztán olyan 200-250 az amit haza tud adni, ebből már lejön az ő extra dolgai, kaja, stb. mert megveszi magának és utána adja haza a pénzét :D

hitelünk nincs, rezsin sokat spórolunk, 35-40 körül van telefonnal, nettel együtt egy hónapban.

a többi megy a bevásárlásra, gyerekre, fixen 50et félreteszünk és ha marad akkor nekem is juthat valami, most pl. egy szemüvegre gyűjtök :)

2013. júl. 29. 14:14
 15/27 anonim ***** válasza:
63%

12-es: Egy szóval nem írtam, hogy automatikusan elkényeztetett és követelőző lesz a gazdag szülők gyereke. Azt mondtam, hogy a mi esetünkben az anyagiak függvényében ennek nincs esélye.

Hogy a jómód ilyen téren óhatatlanul nagyobb kísértés, gondolom, nem vitatod.

Abban egyetértek, hogy a tudatosság mindenféle jövedelemviszony esetén elengedhetetlen. Ezért veszek én pl. érintőképernyős telefon helyett uszodabérletet, vagy fizetem be a zeneiskolai díjat. Ennyit gondoltam csupán.

A jólneveltség meg köszönőviszonyban sincs a pénzzel. Sem a kevéssel, sem pedig a sokkal. Szerintem.

2013. júl. 29. 14:16
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 2.-ik hsz.-nak kitartás a babaváráshoz! 13-as válaszoló remélem semmi komoly baj nincs a gyerkőcökkel. Nekünk elég változó a bevételünk mivel a férjem vállalkozó. Olyan 2-400 között mozog az össz. ÍEgy gyerekünk van, hitel nincs, benzinre sok elmegy és most akarunk építkezni.
2013. júl. 29. 14:22
 17/27 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk a babánk korán jött,még mindketten főiskolások voltunk,miután meg tudtuk,hogy babánk lesz párom elkezdett dolgozni,és apukám cégénél segítettem be,van egy kisebb öcsém akinek az összes baba holmiját megkaptuk,és ezen kívül mindent megvettünk a fiunknak amire szüksége lesz.Miután megszületett sem volt soha semmiben hiánya,Pampers,Sudocream,rengeteg új ruha(Scamp,H&M,TakkoC&A,Kik,Decathlon,Vögele,Disney stb),vagy a Hádában vettem rengeteg cimkés babaruhát ezek is mind márkásak voltak,nekünk sok nem maradt de persze magunkra is költöttünk.Jelenleg a bevételünk 350-400eFt körül van,most már félre is tudunk tenni,nem hónapról hónapra élünk,most már a kis tesó is bele fog férni.Ésszel használjuk a pénzt de azt kell mondjam 200eFtos bevételből normálisan megélni nem tudtunk,pedig nem szórtuk a pénzt.
2013. júl. 29. 14:34
 18/27 anonim ***** válasza:
61%
annyit szeretnék hozzátenni,én nem a márka nevéért szoktam valamit venni,hanem a minőségért,a legtöbb esetben tapasztalataim alapján ami kicsit drágább esetleg ismertebb márka jobban megéri tovább jó,jobb a minősége.Pl a Pampers pelussal voltunk megelégedve,sokáig bírta,fiam bőre érzékeny is de ettől sosem lett kiütéses pl a ruháknál van hogy a tescos kinyúlik,még egy H&M es 3 év után is olyan,mint új korában,nem mondom van olyan,hogy lényegtelen,hogy márkás selejtes de ez nem gyakori
2013. júl. 29. 14:41
 19/27 anonim ***** válasza:
53%
valaki ráült a pirosra...
2013. júl. 29. 14:42
 20/27 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek pozitív értékelést adtam, de nekem is feltűnt hogy valakinek valamiért egyik válasz sem tetszik...
2013. júl. 29. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!