Szerinted gáz, ha kaptam valakitől gyerekruhákat, de igazából még nagyok is, és nem is tetszenek, ha felrakom a vaterára?
Ha nem érted, hiába magyaráznánk. De mivel feltetted a kérdést, te sem vagy benne biztos, hogy ez nem gáz.
Az egy kicsit más, ha megkapod a ruhát, hordja a gyereked és utána eladod. De az, hogy bár elfogadod, de közlöd, hogy ronda is, nagy is, eladod, az más dolog.
Mi pedig nem értjük, te miért nem érted. :)
1. Valaki adott neked ajándékba gyerekruhákat. Ő is eladhatta volna, csinálhatott volna pénzt belőle. Vagy akár ki is dobhatta volna a kukába. De ő arra gondolt, másnak is drága megvenni, ezért inkább odaajándékozza neki. Hogy ne kelljen a másiknak megvennie.
2. Te ajándékba kaptad. Ha nincs szükséged rá, akkor inkább járj el úgy, ahogyan a neked ajándékozó járt el. Ne azon járjon az eszed, hogy csinálsz belőle pénzt. Hanem gondolj egy ismerősödre, akinek szintén van gyereke, és jól jönne az ingyen ruha, és ajándékozd oda neki.
Gondolom azért adta, mert nem éltek túl jó körülmények között és legalább ruhára ne költsetek. Lehet ő is eladta volna, vagy keresett volna valakit, aki nem tenné pénzzé.
Egyszer, amikor a védőnőnél voltam, egy anyuka, a kirakott ruhákból válogatás nélkül összeszedett egy zacskóval. Az is gusztustalan volt, mert a rászorulóknak rakták ki. De te ismerőstől fogadtad el.
Ha ezek után sem érted, akkor így maradsz, mert ezt nem elmagyarázni és megérteni kell, hanem érezni, hogy mi miért gáz.
1. nem volt szüksége rá, odaadta, innentől fogva nem érdekli mi lesz a ruhával, ha felmosórongynak használom el akkor annak.
2.miért baj az, ha valaki pénzt csinál egy ajándékba kapott ruhából? miért kellene úgy eljárnom, ahogy te szeretnéd?
na el tudom képzelni arra az anyukára is hogy néztél a védőnőnél...micsoda szemét, hogy vitt ruhákat, nem mindegy hogy ki viszi el.
elmondom neked, hogy itt a romákon soha nem fogod látni a ruhákat, amit nekik adsz
Most már világos, hogy te csak unatkozol, és kötözködni szeretnél. Add el, ajándékozd el, csinálj, amit akarsz.
Morális érzéke vagy van az embernek vagy nincs. Ezt nem lehet megmagyarázni.
Amúgy is kamu a kérdés.
És nekünk miért kéne elfogadni, hogy szerinted az a normális ahogy te gondolod? Feltettél egy kérdést, és egy-két kivétellel mindenki azt írta, hogy gáz. Akkor talán lehet benne valami.
Rá is hogy néztem? Miért, rád hogy nézek? Szerintem nem látod. Azt meg bízd rám, hogy kire hogy nézek. Nem én tettem fel egy ilyen kérdést, hanem te, akkor fogadd el a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!