Vélemények az ötletekről?
Még a babavárásnak nagyon az elején vagyunk, de már most szeretném kiválasztani a nevet.
Lány: Elektra, Erneszta, Daniella, Daniela, Daniéla, Emmaróza, Glória, Honória, Koronilla, Kordélia, Euniké
Második névként valami gyümölcsnevet képzeltem el: Málna, Cseresznye, Eper, Dió, Fahéj
Ha fiú: Valér, Valter, Benjamin, Benjámin, Dimitrij, Dimitri, (orosz nagypapám után), Nataniel , Szilárd
Második név tuti, hogy a Péter lesz.
Még egy: a nagylányom neve Grácia, az nem hangzik bénán a Glóriával? Mármint pl. ők a lányaim, Grácia és Glória.
Nektek melyik név tetszik a legjobban ezek közül? Nem akarom, hogy a baba szenvedjen a neve miatt.
Lányok közül ezek tetszenek:
Elektra, Euniké
Gyümölcsnevek felejtősek
Fiúk:
Dimitri szerintem szép gesztus a nagypapa miatt :)
Így egyben felsorolva sokkoló,
Daniella, glória simán vállalható, a Kordélia az én kedvencem...de a vezetéknév miatt nem lleghet, így a becézett formája lesz a Délia..
Gyümölsnevek...hááát... Ezek pont nagyon rosszak
Dimitri Péter esetleg a felmenő miatt.
A Valér nem rossz (pozitív emberhez kötöm) Benjamin tetszik, de fura a Péterrel...bár ezek közül mind az...
Lányból jó: Glória, Daniella, Emmarózsa
Hát gyümölcsből ha nagyon akarsz: Málna, Eper
Fiúból jó: Szilárd. Valter
Péter jó.
Szerintem jók a Grácia és a Glória együtt hangzásra.
Legjobban amúgy meg a Glória és a Szilárd tetszenek, ezekből a felsorolásokból azokat választanám.
Hát ha már két nevet szeretnél, akkor én szétvenném az Emmarózát és lenne Emma Róza.
Egyébkénk ilyen hosszú nevekből tuti nem adnák kettőt.
Fiúkból talán a Szilárd Péter vagy méginkább a Péter Szilárd.
A gyümölcsnevek nagyon kiszúrások lennének...kinek akarsz velük jót? Mert szegény gyereknek tuti nem.
Régen ugyanilyen fanyalgás ment a Bence, Fanni, Niki nevek miatt, akkoriban azok számítottak ritkának.
Most már mindenki megszokta őket. Amint megszaporodnak mindenki környezetében a most még furcsának tűnő nevek, ugyanúgy megszokott lesz.
Gyümölcsnév: tessék az Almára gondolni, az régóta létező női név. Vagy Ibolya, Jácint, Rózsa - ezeken már senki nem akad fenn, pedig ugyanúgy növénynevek.
"Régen ugyanilyen fanyalgás ment a Bence, Fanni, Niki nevek miatt, akkoriban azok számítottak ritkának.
Most már mindenki megszokta őket. Amint megszaporodnak mindenki környezetében a most még furcsának tűnő nevek, ugyanúgy megszokott lesz. "
Előbb gondolkodj, aztán írj legközelebb. A Fanni egy több évszázados naplóregény címe, sosem volt furcsa vagy különleges. A Bence latin eredetű név, a 80-as évek óta ilyen népszerű, de a bencés szerzetesekről gondolom te is hallottál, vagy ha netántán olvastad a Toldit, abban is van Bence - nem volt egy minden 2. gyereket így hívnak név, de nem is volt ismeretlen "micsoda, az nem is név" jellegű...
Ellenben Emmaróza egy település, ilyen neveket meg sosem adtak Magyarországon, hogy Elektra, Koronilla, Euniké, a gyümölcsneveket meg hagyjuk is. Az Ibolya meg a Fahéj között szerintem van különbség azért. Az Alma név a te tévképzeted, mert nem a gyümölcsből alakult ki, hanem német nevek becézett formájaként rövidült, és semmi köze az almához, szóval ez alapján Körtének meg Pisztáciának elnevezni a gyereket nem más, mint fals logika.
Lanyvevek kozul nekem is tetszik az Eunike (es legalabb 3 embert ismerek ezzel a nevve mert mivel bibliai nev ezert kereszteny korokben is szoktak ezt a nevet adni. Ferjem erdelyi,ott Eunika-nak mondjak)
A Gloria is szep es passzol a Graciahoz. A Daniella is viselheto nev de nekem nem tetszik ahogy a tobbi felsorolt nev sem.
Szerintem ha kulonlegesebb nevet szeretnel elso nevnek akkor masodiknak ne adj gyumolcs nevet mert a ketto egyutt mar tul sok lenne. Ha 2 nevet szeretnel akkor az egyik legyen inkabb hetkoznapi.
Fiu nevek kozul a Benjamin szep,nalunk is listas volt. A Szilard nem tetszik de normalis,viselheto nev. A Nataniel megint nem ritka szamomra mert tobb nevet ismerek ezzel a nevvel. A tobbi nev nem tetszik. A Peter kifejezetten szep. Mi lenne ha ez lenne az elso neve es a masodik lenne a kulonlegesebb?
Végül döntöttünk.
Ha lányunk lesz, a Daniella Glória nevet fogja kapni, ha fiú, akkor a Valér Pétert. Azért nem Péter, az első keresztnév, mert a férjem sem szeretné, ha ugyanaz lenne a nevük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!