Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vélemények az ötletekről?

Vélemények az ötletekről?

Figyelt kérdés

Még a babavárásnak nagyon az elején vagyunk, de már most szeretném kiválasztani a nevet.

Lány: Elektra, Erneszta, Daniella, Daniela, Daniéla, Emmaróza, Glória, Honória, Koronilla, Kordélia, Euniké

Második névként valami gyümölcsnevet képzeltem el: Málna, Cseresznye, Eper, Dió, Fahéj

Ha fiú: Valér, Valter, Benjamin, Benjámin, Dimitrij, Dimitri, (orosz nagypapám után), Nataniel , Szilárd

Második név tuti, hogy a Péter lesz.

Még egy: a nagylányom neve Grácia, az nem hangzik bénán a Glóriával? Mármint pl. ők a lányaim, Grácia és Glória.

Nektek melyik név tetszik a legjobban ezek közül? Nem akarom, hogy a baba szenvedjen a neve miatt.

2013. jún. 17. 21:10
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom kamukérdés, de a felsoroltak közül Daniella, második neve meg ne legyen inkább.

Fiúból a Szilárd normális. Ha a nagypapás dolog nem kamu, akkor második névnek adnám maximum Péter Dimitrij formában, mert úgysem fogja használni.

Remélem az első lányodat nem hívod komolyan Gráciának, hanem ez is vicc. Sőt, remélem nincs gyereked...

2013. jún. 17. 21:28
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Rögtön az ugrott be, hogy C-típusú réteghez tartozhatsz, ha a gyerekeddel mindenképpen így kiakarsz babrálni.

Az sem mindegy mi a vezetéknév, szerintem érdemes ahhoz választani, hogy jól csengjen.

Ha valami külföldies hangzású a vezetéknév, akkor ezek közül nekem a Dimitri tetszene, amúgy max a Szilárdra voksolnék.

Lánynevek közül nem a Honória, hanem a Honorka tetszik. A gyümölcsneveket pedig baromira gyorsan elfelejteném.

13/39 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket még egy kutyának sem adnám, olyan szinte pocsék nevek. Málna konkrétan a szomszédom kecskéje, aranyos jószág, semmi kétség. ;)

Szerintem az Anyeginnel is próbálkozhatnál, az is elég hülyén csengene. :)

Kérhetnénk egy vezetéknevet?

14/39 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem, hogy te marhára kreatív akarsz ám lenni, meg véletlen sem akarsz beállni a sorba a "szürke tömeg" közé stb. Elhiszem, de akkor te fesd be lilára a hajad és te csináltass orrpiercinget, de ne szegény gyereket akard már elnevezni Emmarózs Fahéjnak.

Biztos nagyon kreatív meg nagy poén meg minden, de szegény gyerek életét miért kell már a születése előtt tönkretenni?

2013. jún. 17. 21:29
 15/39 anonim ***** válasza:
81%
Az Anyegin legalább jó olvasmány volt, tény!
2013. jún. 17. 21:29
 16/39 A kérdező kommentje:

Utoljára mondom, nem kamu, cigány sem vagyok. Ezek nagy része egyébként régi, tradicionális név.

Grácia meg nem az én választásom volt, a vérszerinti anyja nevezte el így, de nekem tetszik. Nem tudom, miért baj, ha nem mindenki Juli meg Pisti. Egyébként is, az én nevem Dia, utálom, mert vagy negyvennel találkozom minden nap.

2013. jún. 17. 21:32
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Egészen biztos, hogy nincs átmenet a Juli, Pisti, Dia és a Honória Málna, Koronilla Dió és Kordélia Fahéj között?

Személyes véleményem, hogy nevezd Dió Diának, ez legalább nem csak hülyén hangzik, hanem vicces is. :D

2013. jún. 17. 21:37
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Hol tradicionális nevek ezek szerinted? Mert hogy itt Magyarországon nem, az biztos.
2013. jún. 17. 21:40
 19/39 anonim ***** válasza:
74%
Lakatos Koronilla Cseresznye szerintem ez szép :)
2013. jún. 17. 21:42
 20/39 A kérdező kommentje:

Erneszta tradicionális, mamámat és dédmamámat is úgy hívták. Daniella és változatai egyáltalán nem ritkák. Euniké többezer éves görög név.

Valér, Valter, Szilárd, Benjamin egyáltalán nem polgárpukkasztó. A Dimitri talán az, de papám emléke miatt szeetném.

Amúgy úgyis ezekből a nevekből fogunk választani, csak nem tudjuk, melyiket.

2013. jún. 17. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!