Játszótéren ti átadjátok másnak a hintát, ha már sír a gyerek?
A játszótéren egyetlen kisbabáknak való hinta van, amiből nem esik ki.
Egy nagymama elég régóta hintáztatta benne 2 éves körüli gyerekét.Mi ott ültünk a padon, telefonáltam.
Az én kicsim is imád hintázni, odamentünk a hintához, a kicsim majd kiugrott a bőréből örömében, de öröme sírásba csapott át...beszédbe elegyedtem a nagyival, látta rajta hogy szándékában sem áll átadnia hintát a kicsimnek, pedig 3x mondtam, hogy imádja.
Megkértem kedvesen a nagyit, hogy legyen szíves adja át a hintát, a kicsim már nagyon sírt.
nagyi rám se nézett és tovább lökdöste az unokáját:(
aztán elkezdte a bajsza alatt mondogatni, hogy miért kéne átadnia, percre mérik stb.
Én meg jól felvilágosítottam, hogy nem perce mérik, hanem jóindulatra és kedvességre, mert ha ideállnak, akkor igenis átadom én is a helyet.
Aztán elsunnyogott...
mint írtam, ige, mi átadjuk másnak, ha odajönnek.
Addig leülünk a padra vagy sétálunk.
Aha, és akkor nem sír a lányod, megérti hogy most séta van. Vagy ha igen, akkor miért nem sétáltál vele?
Ne beszélj már hülyeségeket.
Bár tudom, nem érdekel, de érdemes lenne megismertetned a többi játékkal, hátha mégis megtetszik neki valami. Nektek lenne könnyebb.
Az egy dolog, hogy valaki anyatigris, de annak nem a játszótéren, a hintára várva kell megmutatkoznia :)
Én ezt a helyzetet úgy szoktam megoldani a két éves fiammal, hogyha elindul a foglalt hinta felé, és mondogatja, hogy hintázunk-hintázunk, megfogom szépen a kezét, és megmondom neki, hogy- most foglalt a hinta, ki kell várni a sorunkat, addig játszunk valami mást-,és szépen elvezetem a homokozóhoz, vagy a csúszdához(közben lesem, hogy mikor szabadul fel a hinta.)
A gyerekeket türelemre kell tanítani, mert ha nem, belőlük lesznek azok a 4-5 évesek, akik a lassabban haladó kisebbeket simán lelökik a mászókáról.
A kislányod ezzel csak azt fogja megtanulni, ha sírva fakad, mindent megkaphat, mindent elérhet...
ez hülyeség 25-ös!
ha nem állok oda a hintához, még most is ott löki a nyagyi
és nem tudja, hogy más is szeretne hintázni és át kell adni.
"ha nem állok oda a hintához, még most is ott löki a nyagyi
és nem tudja, hogy más is szeretne hintázni és át kell adni."
Ez mondjuk tök igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!